Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Milli Takım 12 Dev Adam’ın 3 yıldızı Melih Mahmutoğlu, Birkan Batuk ve Göksenin Köksal'dan önemli açıklamalar... - Basketbol Haberleri

        HABERTÜRK ÖZEL RÖPORTAJ / Gökhan TÜRE

        Eurobasket 2015 için Bormio’da enerji depolayan 12 Dev Adam’ın skor yükünü sırtlaması beklenen 3 önemli silahı, dev turnuva öncesi zorlu rakiplere İtalya’dan gözdağı verdiler.

        Geçmiş yıllarla kıyaslandığında Ay-Yıldızlı ekibin çok daha üst düzey skor potansiyeline sahip olduğunu dile getiren 3 ‘keskin nişancı’ Melih Mahmutoğlu, Birkan Batuk ve Göksenin Köksal, Avrupa Şampiyonası’nda aynı grupta yer aldıkları Sırbistan, İspanya, İtalya ve evsahibi Almanya’dan çekinmediklerini söylediler, “Kimse endişe duymasın. Bu takımda herkes atar” diyerek yüreklere su serptiler.

        İşte üç şutörün Milli Takım’ın hazırlık süreci ve dev turnuvaya dair görüşleri:

        MELİH MAHMUTOĞLU:

        “Gerçekten de İspanya, Sırbistan, Almanya ve İtalya gibi güçlü rakiplerin olduğu zor bir gruptayız. Ama bizim onlara göre en büyük avantajımız daha mücadeleci ve hırslı olmamız olacaktır. Doğruya doğru. Onlar bizden daha tecrübeli. Ama bu sene kadromuzdaki tüm isimler formda. Bizde de çok kaliteli oyuncular var. Kimse endişe duymasın. Bu takımda herkes atar. Bobby Dixon gibi bir oyuncuyu da kadromuza kattık. O da bu senenin en formda oyuncusu. Bize çok büyük katkılar verecektir. Sinan Güler, Cedi Osman, Ersan İlyasova gibi önemli silahlarımız da var. Ben de kadroya girersem katkı vereceğime inanıyorum. Bormio kampında çok iyi çalıştığımızı düşünüyorum. Genç bir kadromuz var. Ama sahaya mücadelemizi, hırsımızı koyarsak gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Ardından da tabii ki önce olimpiyat, sonra da madalya peşinde koşacağız.”

        BİRKAN BATUK:

        “Grubumuz sadece bizim için değil, tüm takımlar için zor. Şu anda çok iyi çalışıyoruz. Ben eğer Eurobasket’e iyi başlarsak öyle devam edeceğimizi düşünüyorum. Biz diğer takımlara göre enerjisi yüksek bir takımız. Başlangıçtaki İtalya maçı çok önemli. Ben gruptan çıkacağımıza çok inanıyorum. Çıkarsak da önümüz çok açık. İlk hedefimiz olan olimpiyat vizesini alacağımızı ve ardından da madalyaya kadar ilerleyebileceğimizi düşünüyorum. Biz şutörler gerçekten verimli olabilmek için çok iyi çalışıyoruz. Hocalarımız da bize güveniyorlar. Ben ya da diğerleri, kadroda ve sahada kim olursa olsun mutlaka faydalı olacaktır. Kötü günlerimiz olabilir. Ama moral bozmadan şut atmaya devam etmeliyiz. Bobby Dixon gerçekten çok iyi bir oyuncu. Zaten bu sene ligin tartışmasız en etkili oyuncusuydu. Bize gerçekten çok büyük faydası olacaktır.”

        GÖKSENİN KÖKSAL:

        “Grubumuz ‘ölüm grubu’ olarak niteleniyor. Ama bu bizde bir stres yaratmıyor. Onlar da eminim tıpkı bizim gibi düşünüyorlar ve çekiniyorlardır. Ben bu gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Bormio kampında elimizden gelenin en iyisini vermeye çalışıyoruz. Bobby Dixon hemen hepimizi çok iyi tanıyor. Gerçekten çok kaliteli bir oyuncu. Onun yanında Ersan İlyasova gibi önemli bir oyuncumuz da var. Ben ya da her kim sahada olursa olsun skor açısından en verimli şampiyonalardan birini yaşayacağımıza gönülden inanıyorum. Can Maxim Mutaf’a geçirdiği sakatlığı nedeniyle geçmiş olsun diyorum. Henüz yolun başındayız. Ancak şampiyonada en iyisini yapıp, önce olimpiyat hedefini bulacağımıza, ardından da madalyayı kovalayacağımıza inanıyorum.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ