Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel açıklamalarda bulundu - Basketbol Haberleri

        Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen FIBA Dünya Yönetim Kurulu toplantısıyla ilgili açıklamalarda bulunan Demirel, yeni yarışma ve eleme sisteminin ilk defa uygulanacağını 2019 FIBA Dünya Kupası'na Çin'in ev sahipliği yapacağını hatırlattı.

        Yeni sisteme göre 32 takımın Çin'deki turnuvada mücadele edeceğini aktaran Demirel, kupanın spor takviminin yoğunluğu nedeniyle 2018 yılı yerine 2019 yılında düzenlenmesinin, diğer uluslararası organizasyonlarla çakışma ihtimalini ortadan kaldırmış olduğuna dikkati çekti.

        Turnuvanın 2019'daki organizasyonun ardından her 4 yılda bir düzenlenmeye devam edeceğini kaydeden Demirel, "Çin, çok önemli bir basketbol ülkesi ve Dünya Kupası ile çok daha önemli bir konuma yükselecekler. Diğer aday Filipinler de her ne kadar ev sahibi olarak seçilmese de büyük bir övgüyü hak etti. Her iki federasyonun profesyonellikleri, basketbolun Asya'daki geleceğiyle ilgili iyimserliğe neden olmaktadır" ifadelerini kullandı.

        RUSYA'NIN ÜYELİĞİNİN ASKIYA ALINMASI

        Demirel, Litvanya'daki 2015 Avrupa Yıldız Erkekler Basketbol Şampiyonası öncesi, Rusya Milli Takımı'nın organizasyondan ihraç edilmesinin ardından FIBA İcra Kurulu'nda, Rusya Basketbol Federasyonu'nun (RBF) üyeliğinin askıya alınması konusunun da kapsamlı olarak ele alındığını dile getirerek, şöyle konuştu:

        "Rus milli takımların yanı sıra kulüp, oyuncu, antrenör, hakem ve komiserlerin, EuroBasket 2015 de dahil olmak üzere önümüzdeki FIBA organizasyonlarına katılmalarına izin verdik. Sadece, Rusya basketbolunda bu duruma gelinmesinde sorumluluğu olan yöneticilerin FIBA ile ilişkileri askıya alındı. 25 Ağustos'ta planlanan yeni seçimlerle RBF yönetmelik ve kurallarının uyumlu hale getirilmesi için bir çalışma grubu oluşturuldu. Rusya Spor Bakanlığı ve Rusya Olimpiyat Komitesi'yle işbirliği içerisinde FIBA Özel Komitesi kurularak RBF'nin ilerlemesi kontrol edilecektir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ