Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Darüşşafaka Doğuş: 71 - TED Ankara Kolejliler: 62 - Basketbol Haberleri

        DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ: 71 - TED ANKARA KOLEJLİLER: 62

        SALON: Ayhan Şahenk

        HAKEMLER: Zafer Yılmaz, Halil Baldemir, Kaan Büyükçil

        DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ: Wilbekin 3, Birkan Batuk 14, Anderson 14, Clyburn 8, Oğuz Savaş 12, Metin Türen, Bertans 8, Sloughter 10, Furkan Aldemir 2, Ender Arslan

        TED ANKARA KOLEJLİLER: Carter 9, Shorter 16, Morrison 14, Yiğit Baran Sarıkaya 4, Thomas 19, Onat Akış

        1. PERİYOT: 15

        DEVRE: 35-33

        3. PERİYOT: 47

        Bu sonuçla Darüşşafaka Doğuş 4. galibiyetini alırken, TED Ankara Kolejliler 7. mağlubiyetini yaşadı.

        Karşılaşmaya etkili başlayan Darüşşafaka Doğuş, ilk 5 dakikayı 12-4 üstün geçti. TED Ankara Kolejliler, Shorter'ın skorer oyunuyla farkı kapatsa da yeşil-siyahlılar, ilk periyodu 18-15 önde tamamladı.

        İkinci çeyreğe iyi başlayan Ankara temsilcisi, Morrison'un üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetlerle 15. dakikada ilk defa öne geçti: 24-25. Darüşşafaka Doğuş, karşılıklı basketlerle geçilen çeyreğin kalan bölümünde Wilbekin ve Furkan Aldemir ile skor üreterek soyunma odasına 35-33 üstün gitti.

        Mücadelenin ikinci yarısına Oğuz Savaş ve Anderson'un sayılarıyla 11-0'lık seriyle başlayan ev sahibi ekip, 25. dakikada farkı çift hanelere (46-33) taşıdı. Kalan bölümde konuk ekip Carter ile sayılar bulsa da, Darüşşafaka Doğuş, Bertans'ın art arda kaydettiği üç sayılık basketlerle son çeyreğe 58-47 önde girdi.

        Çekişmeli başlayan son periyotta misafir takım, Thomas ve Shorter'in isabetleriyle 35. dakikada skoru 56-60 yaptı. Morrison'un üç sayı çizgisinin gerisinden ürettiği basketle oyuna yeniden tutunan TED Ankara Kolejliler, son iki dakikada farkı 3 sayıya kadar (59-62) indirdi. Rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen yeşil-siyahlı ekip, Clyburn ile sayılar buldu ve karşılaşmadan 71-62 galip ayrıldı.

        Maçın en skorer ismi, TED Ankara Kolejliler adına 19 sayı üreten Thomas oldu. Darüşşafaka Doğuş'ta on dörder sayıyla Birkan Batuk ve Anderson galibiyette önemli rol oynadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ