Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Türkiye Yunanistan Kadın basketbol maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta? - Basketbol Haberleri

        Türkiye Kadın A Milli Basketbol Takımımız, Çekya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2017 Avrupa Şampiyonasında çeyrek finalde Yunanistanla karşılaşacak. Periler, kazanıp yarı finale yükseldiği takdirde Dünya Şampiyonası’na katılma hakkını elde edecek. Peki Türkiye - Yunanistan Kadın Basketbol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte karşılaşmanın detayları...

        TÜRKİYE - YUNANİSTAN KADIN BASKETBOL MAÇI HANGİ KANALDA?

        Potanın perileri, Yunanistan ile 2017 Avrupa Şampiyonasında çeyrek finalde karşı karşıya gelecek. Prag Arena’daki mücadele TSİ 16.00’da başlayacak ve NTV Spor’dan naklen yayınlanacak. Kadın Milli Takımımız, grup maçlarında Slovakya, İtalya ve Belarus’u mağlup ederek çeyrek finale namağlup grup birincisi olarak direk yükselmişti. Yunanistan ise önceki akşam baraj maçında Rusya’yı kılpayı geçerek çeyrek finalde Milli Takımımız’a rakip olmuştu.

        REKLAM

        SALON KONUMU

        Harita

        PERİLER ÇİFTE ZAFER PEŞİNDE

        Periler, Yunanistan’ı yenmesi durumunda yarı finale çıkacak ve Avrupa Şampiyonası’nda madalya şansını devam ettirirken, diğer yandan da gelecek yıl düzenlenecek Dünya Şampiyonasına katılmayı garantileyecek. Önümüzdeki yıl İspanya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na gidebilmek için, Avrupa Şampiyonası’nda ilk 5’e girmek yeterli olacak. Ev sahibi İspanya, Çekya’da ilk 5 takım arasında yer alırsa, Avrupa Şampiyonası’nı 6. bitiren ülke de Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanacak. Ay-yıldızlı ekip, çeyrek finalde elense de Dünya Şampiyonası ümidini sürdürecek. Türkiye, elenirse 5.’lik için klasman maçlarına çıkacak.

        TÜRKOĞLU DA PRAG'A GİDİYOR

        Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, bu sabah Milli Takım’a destek olmak için Prag’a gelecek. Türkoğlu’nun yanı sıra sabah erken saatte İstanbul’da kalkacak özel uçakla yönetim kurulu üyeleri, basketbolcuların aileleri, arkadaşları ile bazı basın mensupları da Prag’a hareket edecek.

        REKLAM

        'HAYATIMIZIN MAÇI'

        A Milli Kadın Basketbol Takımı Coachu Ekrem Memnun, Yunanistan ile hayatlarının en önemli maçına çıkacaklarını söyledi. Memnun, “Bu maçı kazanamazsak hiçbir şeyin önemi yok. Kadromuzda madalya kazanmış oyuncularımız var. Madalyanın nasıl kazanıldığını biliyorlar. Bu bizim için büyük bir avantaj. Neyimiz var neyimiz yok kazanmak için sahaya yansıtacağız” dedi.

        YUNANİSTAN'LA 2. KEZ

        Türkiye, kadın basketbolunda Yunanistan'la ikinci kez karşılaşacak.

        İki ülkenin milli takımları daha önce sadece 1 defa resmi maçta karşı kaşıya geldi. Ay-yıldızlı ekip, 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda 1. tur grup maçında Yunanistan'ı 61-50 mağlup etmişti.

        ÇEYREK FİNAL PROGRAMI

        2017 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda yarın Prag Arena'da oynanacak çeyrek final maçları şöyle:

        13.30 Belçika-İtalya

        16.00 Türkiye-Yunanistan

        19.00 İspanya-Letonya

        21.30 Fransa-Slovakya

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ