Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Milli Takım Ekrem Memnun: Oyuncularımla gurur duyuyorum - Basketbol Haberleri

        A Milli Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Slovakya'yı 72-56 mağlup ederek Dünya Şampiyonası'na katılmayı garantiledi.

        Mücadele sonrası açıklamalarda bulunana A Milli Kadın Basketbol Takımımı Başantrenörü Ekrem Memnun, "Çeyrek finalde büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Sporda yenilmek tabii ki var ama Yunanistan karşısında kendi oyunumuzu oynayamadık. Çeyrek finale kadar iyi basketbol sergiledik, keyfimiz yerindeydi ama çeyrek finalde yaşanan on dakikalık mental çöküş bize çok pahalıya mal oldu. Oradan sonra ayağa kalkmak için konsantre olduk. Tecrübeli ve onurlu oyuncularımız var. Bugün zor bir maça çıktık çünkü büyük bir moral bozukluğunun ardından ayağa kalkıp Dünya Şampiyonası hedefimize tutunmamız gerekiyordu. Gurur duyuyorum oyuncularımız ile. Gerçekten kolay değil, çeyrek final maçını kaybettikten sonra direnç göstermek. Hedefimize tutunduk Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı kazandık, şimdi önümüze bakacağız. Yarınki maç bir formalite maçı. Bugün Bahar bir sakatlık geçirdi. Umuyorum ki şimdi çok iyidir. Bizi destekleyen herkese de çok teşekkür ediyorum" dedi.

        REKLAM

        ÖMER ONAN: HER AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONASINDA YER ALMAK İSTİYORUZ

        Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Ömer Onan, "Türk Milli Takımları olarak her Avrupa ve Dünya Şampiyonasında yer almak istiyoruz. Bugün bu maçı kazanıp gelecek sene İspanya'da gerçekleşecek Kadınlar Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı kazanmak bizim için önemliydi. Kızlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu maçı çok ciddiye aldılar ve iyi bir performans sergilediler. Çok iyi başlanan bir şampiyonada, çeyrek finaldeki Yunanistan mağlubiyetinden sonra toparlanmak kolay değildi" dedi.

        "BURADA YAPTIĞIMIZ İŞ ÖNEMLİYDİ"

        Zor bir şampiyonada olduklarını ifade eden Onan, "Çok zor bir şampiyonadayız. Bunu şuradan da görebiliriz; Sırbistan, Rusya, İtalya gibi kadın basketbolunda önemli yere sahip ülkeler burada olamadı. Bizim burada yaptığımız iş önemliydi. Gelecek sene de Dünya Şampiyonası'nda en iyi takımımız ve en iyi performansımız ile sahada olacağız" şeklinde konuştu.

        "BAHAR ÇAĞLAR'IN DURUMU GAYET İYİ"

        Mücadelede sakatlanan Bahar Çağlar'ın hakkında da bilgi veren Ömer Onan, "Bahar, maç esnasında alnına bir darbe aldı. İlk şoktan sonra önce tansiyonu yerine geldi, sonra normal şekilde konuşmaya başladı ve annesi ile de konuştu. Yine de her ihtimale karşı ambulans ile hastaneye götürüldü. Tomografisinin çekildiği ve bir sıkıntısının olmadığına dair haber aldık. Doktorlar da ciddi bir şey yok dediler. Kısa bir süre hastanede kalacak, ailesi de yanında. Durumu gayet iyi" diye konuştu.

        IŞIL ALBEN: BİZE YAKIŞAN ŞEKİLDE OYNADIK

        Slovakya karşısında alınan farklı galibiyetin ardından Işıl Alben de açıklamalarda bulundu. Yunanistan karşısında kazanmak için oynadıklarını ama sahaya yansıtamadıklarını söyleyen Alben, "Bize yakışmayan bir sonuç oldu. Psikolojik olarak bugün oynamak zordu ama takım olarak bunu aştık. Çok çok önemli bir maçtı. İstikrarlı bir takımımız var. Bunu devam ettirmek için dünya şampiyonasına gitmemiz gerekiyordu. Bunu başardık ve çok mutluyuz. Aslına bakarsanız bugün maç saatine kadar suratlar düşüktü. Sahaya çıkınca kendimizle bir konuştuk. Ekrem abi de çok konuştu bununla ilgili. Uzun bir kamp dönemi geçirdik. Kazanmak zorunda olduğumuzun farkındaydık, ülkemize yakışan şekilde mücadele etmemiz gerektiğinin de farkındaydı. Ay-Yıldız olunca maçlara motive olmak zor olmuyor. Dünya Şampiyonası'na çok var. Önce bu şampiyonayı bir bitirelim, ondan sonra Dünya Şampiyonası'nı düşünürüz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ