Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1-0 kaybettikleri Fenerbahçe maçı sonrası sert açıklamalarda bulundu - Futbol Haberleri

        Fenerbahçe'nin Bursaspor'u 1-0 yendiği maçın ardından Şenol Güneş çok sert açıklamalarda bulundu.

        "Oyun olarak beklentilerimizi aldık" diyen Güneş, "Skor olarak aldığımızı söyleyemem. Seyirci önemli. Seyircinin baskı yaparak hakemi etkilediğini gördük. Kuralların bir işe yaramadığını gördük. Futbol sahaya çıkanların en güzelini yansıtma yaraşıdır. Biz tecrübe olarak, hilelere alışkın değiliz" dedi.

        "VERİLMEYEN GOL, VERİLMEYEN PENALTI..."

        Şenol Güneş, "Verilmeyen gol, verilmeyen penaltı bizim görevimiz değil. Oyuncular, aman dikkat edin kart görmeyelim demek zorunda kalıyor. Maçın gidişatını görüyorsun. Sahamızın nasıl kapandığını görüyoruz. Dışarıda nasıl ezildiğimizi görüyoruz" ifadelerini kullandı.

        "YEDİĞİMİZ DE HATALI BİR GOL"

        "Çocukların kızgın olmasını anlıyorum" diyen deneyimli teknik adam, "Buradan futbol olarak, kayıpsız çıkmamız gerekirdi. Yediğimiz de hatalı bir gol tabii ki. Çok pozisyonumuz vardı, oyun güzelliğimiz vardı. Fenerbahçe taraftarı da bizim oyunumuza saygı duyuyordur" dedi.

        BASIN TOPLANTISI

        Güneş, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, sahaya en güzel futbollarını yansıtmak için çıktıklarını ifade ederek, "Maalesef oyunun karşılığı aldığımız sonuç değil. İkinci yarının başında rakibe biraz pozisyon verdik. Onun dışında oyunun hakimiydik" dedi.

        Ofsayt gerekçesiyle sayılmayan gollerinin olduğunu, ayrıca lehlerine bir de penaltı verilebileceğini kaydeden Güneş, "Hakemin bizi ezdiğini hissediyorduk. Bugün maçı kazanan seyirci. Hakemin baskı altında kalarak bizi ezmesi doğru değildi. Yaptığınız doğru işte kuralların dışına çıkıldığını gördüğünüzde dayanamıyorsunuz. Bu işi yapanların adaletli olması gerekiyor. Bugünkü oyuna dış güçlerin etki etmesini doğru bulmuyorum. Bizim sahamızda olsa, kart görürdük, maç oynanmayabilirdi" ifadelerini kullandı.

        Güneş, hakemin 4 dakika uzatma verdiğini belirterek, "Vermediği golü tartışabiliriz ama takdir haklarıyla ezmeye kalktığın zaman futbolcu oyundan soğuyor. Türk futbolu böyle kalkınmaz. Bu oyunumuzla 10 puan önde olmalıydık" diye konuştu.

        "Fenerbahçe bize göre eksik oynamasına rağmen 3 puan aldı, onları tebrik ediyorum" diyen Şenol Güneş, adaletsizliğin futbolda değil her alanda olduğunu savunarak, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Yeni bir şey değil bu. Genel kültür eksikliğimiz var. Trabzon ile Fenerbahçe düşmanken dün Fenerbahçe, Trabzonspor'un yenmesini istiyor, bugün Beşiktaş bizim yenmemizi, Trabzonspor, Fenerbahçe'nin galip gelmesini bekliyor. Menfaat oldu mu insanlar bir araya geliyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ