Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş, Trabzonspor'u Demba Ba'nın attığı golle 1-0 mağlup etti - Beşiktaş Haberleri
        1

        HTSPOR.COM
        Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Trabzon deplasmanında sağ bek pozisyonunda Opare’yi sahaya sürünce yabancı kontenjanına takılan isim Demba Ba oldu.

        2

        Kartal’ın en büyük yıldızı, sabah hocasının kararını kendisine bildirmesinin ardından durumu profesyonelce karşıladı. Aslında Bilic maç öncesi Lig TV’ye verdiği röportajda bir de ‘mesaj’ vermişti.

        3

        Bilic’in, “Maç 90 dakika. Demba’nın sonradan oyuna girip belirleyici olabileceğini düşünüyorum” sözleriyle verdiği mesaj, sahaya aynen yansıdı.

        4

        Değişiklik sırasında da Bilic ile Ba arasında ilginç bir diyalog geçti.

        5

        Takımın iyi futbolunun tabelaya yansımadığına dikkat çeken Hırvat hoca, süper golcünün sırtını sıvazladı ve “Çık, işi bitir” dedi.

        6

        Demba Ba’nın dün akşam yaptığı iş, ‘şipşak’ deyimiyle özetlenebilir. Öyle ki, Senegalli oyuncu Daniel Opare’yi kutlayıp sahaya adım attığında dakikalar 56.13’ü gösteriyordu.

        7

        Ba, iki kez topa hamle yapmaya çalıştı, başaramadı. Ancak topla ilk buluşmasında kaleci Hakan Arıkan’ın yanından ağları havalandırdığında tabelada bu kez 57.23 yazıyordu.

        8

        Yani Demba Ba, 70 saniye içinde belki de ligin kaderini değiştirmeyi başardı.

        9

        Senegalli sahaya adımını attı, rakip ceza sahasına doğru yöneldi. Hocasının ‘İşi bitir’ talimatını ilk buluşmasında topu ağlara göndererek yerine getirdi.

        10

        Maç sonrası golü anlatan Demba Ba, “Yedek kalmak benim için sürpriz değildi. Yabancı sınırı nedeniyle bir karar verilmesi gerekiyordu. Kenarda bekleyen ben oldum. Tabii ki üzüldüm. Ama önemli değil. Şükürler olsun ki gol attım. Bu daha önemliydi" dedi.

        11

        Bilic ise, "Ben, maç öncesinde ikinci yarıda ya da son yarım saatte ona ihtiyaç duyacağımı söylemiştim. O da girdi ve ne denli önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Ona şapka çıkarıyorum” dedi.

        12

        AVNİ AKER HATIRASI
        Beşiktaşlı oyuncular soyunma odasında zafer pozu verirken, Olcay Şahan bu fotoğrafı “Kaldı 5” diyerek takipçileriyle paylaştı.