Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, Mundanya feribotunda Beşiktaşlı taraftarların saldırısına uğradı - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR ÖZEL | AHMET SELİM KUL

        Fenerbahçe kaptanı futbolcu Emre Belözoğlu ile Beşiktaş taraftarları arasında Gebze'deki Eskihisar Feribot İskelesi'nde kavga çıktı. Taraftarların Belözoğlu'nun arabasını tekmelediği kavgada eski futbolculardan Orhan Ak'ın da kalabalığa silah çektiği öne sürüldü.

        Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Emre Belözoğlu, antreman sonrası Gebze'deki Eskihisar Feribot İskelesi'ne geldi. Beraberinde bulunan Orhan Ak ile birlikte bacanağı Mustafa Çetinkaya'nın Bursa'daki mobilya mağazasına açılışına katılmak için yola çıkan Belözoğlu ile Eskihar-Topçular Feribotu'na bindi.

        Belözoğlu, feribotta Akhisar Belediyespor-Beşiktaş maçını izlemek üzere Manisa'ya giden Beşiktaşlı taraftarlarla karşılaştı. Beşiktaşlı taraftarlar, feribot henüz hareket etmeden Emre Belözoğlu'nun aracına tekme ve yumruklarla saldırdı.

        Araçta büyük hasar meydana gelirken, Belözoğlu'nun beraberinde bulunan ve geçtiğimiz yıl Başakşehir forması giyen Orhan Ak'ın kalabalığın dağılması için silah çektiği öne sürüldü. Arbede sırasında Orhan Ak'ın ruhsatlı silahının yere düştüğü ve "Dağılmazsanız ateş açarım" diye bağırdığı ileri sürüldü.

        Feribottaki özel güvenlik görevlileri müdahale ederek tarafları ayırdı. Beşiktaşlı taraftarlar kendilerine silah çektiği ileri sürülen ve küfür ettiği iddia edilen Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu ve Orhan Ak'tan şikâyetçi oldu. Belözoğlu ve Ak da Beşiktaşlı taraftarlardan şikayetçi olduğunu bildirdi. Bunun üzerine feribota Eskihisar Jandarma Karakolu'nda görevli jandarma ekipleri geldi.

        İFADE VERDİLER

        Taraftarlar ile Emre Belözoğlu ve Orhan Ak, Eskihisar Jandarma Karakolu'na götürüldü.

        Belezoğlu ve Ak ifade verirken karakola kulüp yetkilileri de geldi. Emre Belözoğlu ifade işleminin ardından jandarma karakolunun arka kapısından çıktı ve bir otomobili binerek uzaklaştı.

        İki futbolcu Gebze Eskihisar Jandarma Karakolu'nda ifadelerinin alınmasından sonra Gebze Adliyesi'ne gitti. Burada yaklaşık bir saat kadar kalan iki isim, daha sonra basın mensuplarına hiçbir açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı. Emre Belözoğlu'nun cipini ise bir başka kişi teslim aldı. Bu sırada bazı taraftarların Emre Belözoğlu ile hatıra fotoğrafı çekindikleri görüldü.

        SIRTINDA VE GÖĞSÜNÜN ALT KESİMİNDE MORLUKLAR OLUŞTU

        Futbolcular, buradaki işlemlerinin ardından Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nden sağlık raporu aldı. Emre Belözoğlu, sırtında ve göğsünün alt kesiminde oluşan morluklara dair rapor tutturdu

        SİLAHA EL KONULDU

        Orhan Ak'ın silahına Gebze İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından el konuldu.

        EMRE'YE YAPILAN SALDIRI İLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMA GELDİ

        Bacanağına ait mağazanın açılışına katılmak üzere Bursa'ya gelirken Kocaeli'nin Gebze ilçesinde feribota binmek üzereyken saldırıya uğradığı iddia edilen Emre Belözoğlu'nun, İstanbul'a döndüğü bildirildi. Yalova Yolu'ndaki mobilya mağazasının sahibi Mustafa Çetinkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Belözoğlu'nun, Bursa'daki açılışa katılmak üzere İstanbul'dan aracıyla yola çıktığını söyledi.

        Belözoğlu ile bazı kişiler arasında, Eskihisar İskelesi'nde feribota binmek üzereyken gerginlik yaşandığını belirten Çetinkaya, "Emre Bey'e bir grup tarafından sözlü saldırıda bulunulduğunu öğrendik. Kendisiyle telefonla görüştüm. Şu anda büyütülecek bir hadise yok. Emre Bey, ifade vermek üzere İstanbul'a döndü. Bahsedildiği gibi olayda herhangi bir silah kullanılmadı. Sadece sözlü bir saldırı olmuş" diye konuştu. Daha sonra, Çetinkaya'ya ait mağazanın açılışı gerçekleştirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ