Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ta yeni hoca adayları: Jorge Jesus, Şenol Güneş, Lucescu - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR | Kartal YİĞİT

        Şampiyonluğun kaçmasının ardından Slaven Bilic’i gözden çıkaran ve hoca arayışlarında iki önemli ismi elinde tutan Beşiktaş’ta dün yapılan, yaklaşık 3 saat süren yönetim kurulu toplantısında diğer teknik adamlar da masaya yatırıldı.

        Sezon başında Bursaspor ile 1 yıllık sözleşme imzalayan Şenol Güneş, takıma oynattığı müthiş futbolla kendini bir kez daha ispatlamış ve Türk futbolu için ne kadar önemli bir hoca olduğunu göstermişti. İkinci başkan Ahmet Nur Çebi ve dış ilişkiler sorumlusu Erdal Torunoğulları’nın Akhisar beraberliği sonrası Bursaspor ile henüz sözleşme yenilemeyen Güneş ile bir araya gelip el sıkıştığı ve yönetim kurulu toplantısında Şenol hocayla anlaşılmasının en doğru yol olduğu şeklinde fikirlerini beyan ettiği öğrenildi.

        Ancak yönetimin büyük bir çoğunluğu Mircea Lucescu’dan haber gelmeden Güneş’le anlaşılmaması gerektiğini dile getirdiler. Bunun üzerine Başkan Fikret Orman da Lucescu ısrarını sürdürerek “Yeni stadımız Vodafone Arena’ya taraftarın da gönlünü fethedecek bir isimle çıkmalıyız. Lucescu’nun vereceği kararı bekleyelim. Vereceği karara göre hareket ederiz” sözleriyle Rumen hocadan yana tavır koyduğu belirtildi. Toplantıda bir grup da Lucescu olmaması halinde yabancı tercih edilecekse sezon sonu kontratı bitecek Benfica’nın başarılı çalıştırıcısı Jorge Jesus’un ismini ortaya attı. Jesus ismi alternatif olarak değerlendirilirken, iki yönetici ise Mustafa Denizli’yi öne sürdü fakat bu çok rağbet görmedi.

        1 HAFTA IÇINDE KARAR VERECEK

        Bu gelişmelerin ardından Şenol Güneş ile her konuda anlaşan sadece işi imzaya bırakan Siyah-Beyazlılar’da, Shakhtar Donetsk’e büyük başarılar kazandıran eski teknik direktörleri Mircea Lucescu’yla pazar günü oynanacak G.Saray derbisi sonrasında son kez görüşüleceği ve bir hafta içinde çıkacak karara göre yeni hoca konusuna yön verileceği vurgulandı. Öte yandan Mircea Lucescu’nun önceki akşam Ukrayna devlet televizyonuna verdiği röportajda sözleşmesinin bitimine kadar yani 1 yıl daha Shakhtar Donetsk’te kalacağını söylemesi kafaları karıştırdı.

        BILIC’E 2 MAÇ MECBURİ DESTEK

        Siyah-Beyazlı kulüpte dün yapılan yönetim kurulu toplantısında Slaven Bilic konusu karara bağlandı. Şampiyonluğun kaçmasının ardından yeni hoca arayışlarına giren Beşiktaş yönetimi, Hırvat teknik adamla kalan iki maçı da oynama ve büyük bir sürpriz olmazsa sezon sonunda yolları ayırma kararı aldı. Açıklama yapan basın sözcüsü Metin Albayrak, “Bilic ile sezon sonuna kadar devam etme kararı aldık. Sezon sonunda karşılıklı oturup, opsiyona devam etmeme kararını alacağız. Şu anda hocamız takımın başında. Galatasaray ve G.Birliği maçına hocamız ile çıkacağız” dedi. Bilic’in, Gökhan Töre ile bir tartışma yaşadığı iddialarına da değinen Albayrak, “Hocamız ile görüştük. Takımla ilgili herhangi bir şey söz konusu değil. Hocamızla ne Töre ne de başka oyuncunun sıkıntısı söz konusu değil” diye konuştu

        MİLLİ TAKIM İLE ZİRVE YAPTI

        1995-96 sezonunda Trabzonspor ile şampiyonluğa çok yaklaşan Şenol Güneş, sahasında F.Bahçe’ye kaybedip, bu hedefi gerçekleştiremedi. 2002 Dünya Kupasında 3. yaparak Türk Milli Takımı’nın aldığı en büyük başarıya imza atan Güneş, UEFA tarafından 2002 yılının en iyi teknik direktörü seçildi. 2003 Konfederasyon Kupası’nda da Milli Takımı, 3. yapan Şenol Hoca, Güney Kore’de FC Seoul’ü 2. yaparak play-off’lara çıkardı ancak play-off’u kaybetti. Olaylı 2010-2011 sezonunda yine Trabzon’u şampiyonluğa çok yaklaştıran Şenol Hoca, son olarak Bursaspor’da başarılı bir sezon geçiriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ