Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Melo, Brezilya'da yayınlanan Globe Esporto gazetesine verdiği röportajda çarpıcı açıklamalar yaptı - Galatasaray Haberleri

        Melo, Galatasaray'a bir yıllığına geldiğini söylerken, Galatasaray-Fenerbahçe maçlarıyla ilgili olarak ise "Bu rekabetin benzeri yok" dedi.

        Yazının başında bu sezonun Melo için iyi geçmediği vurgusu yapılırken, "Ameliyat oldu ve sezonun son aylarını kaçıracaktı; ancak 'pitbull', ameliyatın ardından bir ay sonra döndü ve takımın şampiyonluğuna katkıda bulundu. Galatasaray 20. lig şampiyonluğuna ulaştı, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi geride bıraktı ve dördüncü yıldızı taktı. 2011'den bu yana takımda yer alan 31 yaşındaki oyuncu taraftarların en büyük idollerinden biri oldu" yorumu yapıldı.

        Melo'nun; Flamengo, Cruzeiro, Gremio, Mallorca, Racing Santander, Almeria, Fiorentina ve Juventus'un ardından Galatasaray'a geldiği ve Türk ekibiyle 3 lig şampiyonluğunun yanısıra Süper Kupa ve Lig Kupası'nda da mutlu sona ulaştığı hatırlatılırken, başarılı orta saha oyuncu, "İlaçlarla oynadım; çünkü takımın bana ihtiyacı vardı. Savaşıma devam ettim. Türkiye Kupası'nda sol bacağımdaki sakatlığın ardından durmak zorunda kaldım. Dört veya beş maç uzak kaldım, ameliyat olmadan önce liderdik; döndüğümde üçüncü sıradaydık. Dönüşümün ardından üstüste altı maç oynadık ve kazandık. Takım harika bir iş çıkardı ve şampiyon olduk. Bu harika bir duygu. Bu sezon çok zordu, fizyoterapistime teşekkür ederim. Herşeyden çok o haketti" diye konuştu.

        "GALATASARAY'A 1 YILLIĞINA GELMİŞTİM"

        Felipe Melo, Galatasaray forması ile 3. şampiyonluğunu yakalaması ve Türkiye'de idol olan Fenerbahçeli Alex'i yakalamasıyla ilgili olarak ise, "Türkiye'den ayrılmayı düşünmüyorum. Flamengo Başkan Yardımcısı Alexander Wrobel'in menajerimle konuştu; ancak Galatasaray'da kalmak istiyorum. Yeni seçilen başkan da kalmamı istiyor. Galatasaray'a geldiğimde bize şans tanınmıyordu ve kötü bir sezon geçiriyorduk, buna karşın Fenerbahçe'nin stadında şampiyonluk yaşadık. Burada bonservisim alınıncaya kadar kiralık oynamaya devam ettim. Buraya bir yıllığına gelmiştim, neredeyse Paris Saint Germain'e gidiyordum; şimdi dört yıldır buradayım. Burada tutkulu taraftara sahip büyük bir kulüpte tarih yazdığımı biliyorum. Takıma dördüncü yıldızı kazandırdığımız için mutluyuz, Türkiye'de bu beklenmeyen bir durumdu" ifadelerini kullandı.

        "GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ TARAFTARI DA ALEX'E SAYGI DUYUYOR"

        "Taraftarla ilişkilerin nasıl?" sorusuna ise Melo, "Burada Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları da Alex'e saygı duyuyor. Benim de taraftarla ilişkilerim çok iyi. İlk yılda şampiyon olduk. Taraftarın bu kadar ilgisini beklemiyordum. Attığım tweet yüzünden cezalandırılmamın ardından evimin önünde ilk gün 500, ikinci gün 1000 taraftar toplandı. Onlarla konuşmak için evimden çıkmak zorunda kaldım ve orada büyük coşku vardı, beni havalara kaldırdılar. Çılgın bir şeydi. Maç sonrası evimin önüne gidip taraftarları selamlıyorum; çünkü benim için herkes çok şey yaptı. Her hafta telefonumu değiştiriyorum; çünkü benim numaramı buluyorlar. Çılgın bir şey. Futbolun tutku olduğunu burada görerebiliyorsunuz" yanıtını verdi.

        "FENERBAHÇE-GALATASARAY REKABETİNİN BENZERİ YOK"

        "11 yıldır Avrupa'dasın. Üç büyükler arasındaki çekişmeyi Brezilya ile karşılaştırır mısın? sorusuna Melo çarpıcı yanıt verirken, şu ifadeleri kullandı, "Flamengo'da forma giydim. Küçükken her zaman Maracana'ya giderdim. Vasco-Flamengo maçlarında 100 bin kişinin stada gittiğini gördüm. İtalya'da Juventus-Milan, Juventus-Inter maçlarında oynadım. Orada oynarken Torino ikinci ligdeydi. Fiorentina taraftarı da tutkulu ve Juventus arasındaki maçlar çok rekabetçi. Türkiye'deki maç atmosferleri çok tutkulu. Fenerbahçe-Galatasaray maçlarında benzersiz bir tutku var. Bu rekabetin benzeri yok."

        "ŞAMPİYONLAR LİGİ MÜZİĞİNİ DUYDUĞUMDA DUYGUSALLAŞIYORUM"

        Şampiyonlar Ligi ile Dünya kupası kıyaslaması da yapan Felipe Melo, "Bir Dünya Kupası daha oynayacağım. (Gülüyor) Futbolda çok şey yaşıyorsunuz. Beşiktaş maçından önce baktığımda çok sayıda kişi ağlıyordu. Bu sevinç gözyaşlarıydı. Bunları futbolda yaşabiliyorsunuz. Şampiyonlar Ligi inanılmaz. Çok şey yaşıyorsunuz. Şampiyonlar Ligi müziğini duyduğumda duygusallaşıyorum. Dünya Kupası'nın ardından futbolun zirvesi" dedi.

        "Hala milli takıma dönmeyi bekliyor musun? " sorusuna ise Melo, "31 yaşındayım ve hala zamanım var (gülüyor). Dunga tutkulu bir isim ve hayranıyım. Çalışmama devam ediyorum. Milli takıma dönüp dönmeyeceğimi ise Tanrı bilir" yanıtını vermekle yetindi.

        Bu sezon kırmızı kart görmemesiyle ilgili olarak da konuşan Melo, "Olgunlaştım ve deneyimli hale geldim. Oyun tarzım savaşmak üzerine. Şampiyonluğa oynuyorduk ve maç kaçıramazdım. Şampiyonluğu kaçırsaydık bu kadar yumuşak oynamazdım (gülüyor). Sert futbolum ve yırtıcılığım nedeniyle Milli Takıma seçilmiştim" ifadelerini kullandı.

        "SNEIJDER VE DROGBA BİRER CANAVAR"

        "Gollerinden sonra sürekli Sneijder ile kutluyorsun. Onunla ve takım arkadaşlarınla aran nasıl?" sorusuna ise Melo, "Sneijder olağanüstü bir oyuncu. Maçta topu çaldığımda ona veriyorum. Milli takıma da seçilseydim aynı şeyi Neymar'a yapardım. Ancak Sneijder sıradışı bir oyuncu. Buraya geldiğimde eğer Milli Takım'da rakip olursak oynama seni yiyeceğim demiştim (gülüyor). Şakalar bir yana, birlikte oynadığım oyuncular arasında en iyilerden birisi. O ve Drogba birer canavar. Drogba harika bir oyuncu" yanıtını verdi.

        Alex Telles ile olan ilişkisine de değinen Melo, "Onu gerçekten seviyorum. Nasıl dinlemesi gerektiğini biliyor, çok iyi bir futbolcu ve harika bir insan. Yaşadığı değişim oldukça iyi. Her şeyin en iyisini hak ediyor, yakında çok daha iyi olacak" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ