Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Arda Turan Barcelona'da - Futbol Haberleri

        Barcelona yönetiminin Arda Turan toplantısı sona erdi ve Katalan ekibi Arda Turan'ı transfer etme kararı aldı. Eurosport Türkiye'ye açıklamada bulunan yıldız oyuncunun menajeri Ahmet Bulut anlaşmayı doğrulayarak Arda Turan'ın Barcelona'ya transfer olduğunu belirtti.

        Milli futbolcunun 5 yıllık sözleşme imzaladığı ifade edildi.

        Haberturk.com Fatih Kuşçu imzasıyla tarihi transferi saatler öncesinden duyurmuştu... İşte o haber!

        Barcelona resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Barcelona yönetiminin teknik heyetin Arda için verdiği olumlu rapor doğrultusunda bu transferi gerçekleştirdiği ifade edilirken, Katalan ekibinin Atletico Madrid'e 34 milyon euro ödeyeceği belirtildi.

        12 milyon euroya transfer olduğu Atletico Madrid'de 4 sezon forma giyen ve 178 maçta 22 gol atma başarısı gösteren Arda, takımıyla bir Şampiyonlar Ligi finali, bir UEFA Avrupa Lig ve bir de La Liga şampiyonluğu yaşama başarısı göstermişti.

        Arda Barcelona'nın transfer yasağı nedeniyle Ocak ayına dek Barcelona forması giyemeyecek.

        Arda Turan, 41 milyon Euro bedelle Barcelona'ya transfer olarak Türk futbol tarihininin en pahalı transferi oldu.

        'BARÇA 41 MİLYON EURO ÖDEYECEK'

        NTV Spor'a demeç veren milli futbolcunun menajeri Ahmet Bulut, "Arda Turan Barcelona'da, hayırlı olsun. Arda, 5 yıllık sözleşmeye imza attı ve dünyanın en büyük takımına transfer oldu. Barcelona ile Arda'nın transferi için 1.5 aydır görüşüyordum. Manchester United ve Chelsea ile hiçbir görüşmem olmadı. Arda'nın bonservis bedeli 41 milyon Euro. Bu hafta imza töreni düzenlenecek. Arda'nın giyeceği numarayı kulüp açıklar" ifadelerini kullandı.

        Yakın Markaj TV'den Arda Turan'ın Barcelona formalı paylaşımı

        DİKKAT ÇEKEN MADDE

        Arda Turan'ın sözleşmesinde yer alan bir detay ise büyük dikkat çekti. FC Barcelona'nın 17 Temmuz günü seçilecek yeni başkanı Arda'yı istemediği takdirde transferden vazgeçecek. FC Barcelona'nın yeni başkanı Arda Turan'ı 20 Temmuz günü saat 00:00'a kadar yüzde 10 indirimle 30.6 milyon Euro bonservis karşılığında Atletico Madrid Kulübü'ne geri satabilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ