Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig ekiplerinin teknik direktörleri, 2 bin rakımlı şehirde sezona hazırlanmaktan memnun olduklarını söyledi - Futbol Haberleri

        Türkiye'nin birçok ilinde hava sıcaklığı hayatı olumsuz etkilerken, yüksek rakımlı Erzurum'un serin iklimi, özellikle futbol takımlarına avantaj sağlıyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından, Palandöken ilçesinde yaptırılan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig başta olmak üzere farklı liglerden takımlar kamp yapıyor.

        Günün her saati antrenman yapabilen takımlar, 2 bin rakımda güç depolayarak, yeni sezona en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyor. Takımların teknik direktörleri de yüksek rakımda ve serin havada antrenman yapmaktan memnun.

        Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Erzurum'da nem oranının çok iyi olduğunu ve sıcaklığın da antrenman için uygun olduğunu söyledi.

        Hava sıcak olsa bile rahatsız etmediğini anlatan Kocaman, "Erzurum, bu mevsimde oyunculara yükleme döneminde, en ağır şekilde çalıştırma olanağı sunuyor. Tesisler, isteklerimizi karşılama açısından son derece yeterli" dedi.

        Kocaman, "Yaz kamp için havası ve tesis olarak ideal bir yer. Bir tek sahaların biraz daha iyi olması lazım. Sahalar biraz daha düzelirse, antrenman kalitesi de biraz daha yükselir. Antrenman kalitesi yükselirse gelen takımlar da artar. Sahaların biraz daha bakıma ihtiyacı var. Onun dışında her şey çok güzel, son derece memnunuz ve iyi çalışıyoruz" diye konuştu.

        Kampın güzel geçtiğini belirten Kocaman, esas verimliliği tespit ettiren şeyin maçlar başladıktan sonra alınan sonuçlar olduğunu belirtti.

        Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Cihat Arslan da, güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, "Erzurum'da iklim olarak avantajlıyız, havası ve tesisleri güzel. Biz de sezona en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

        DİYADİN: "TÜRKİYE'NİN BİR NUMARALI KAMP MERKEZİ OLABİLİR"

        PTT 1. Lig ekiplerinden Göztepe'nin teknik direktörü Metin Diyadin de Türkiye'nin birçok yerinde kamp yaptıklarını anımsatarak, Erzurum'daki kampın verimli geçtiğini söyledi.

        Tesis ve sahalar anlamında ilgililerin konuya biraz daha eğilmesi gerektiğinin altını çizen Diyadin, şunları kaydetti:

        "Erzurum Belediye Başkanı, valisi hep beraber bu işe biraz daha tam kendilerini koyarlarsa, ümit ediyorum ki hiçbir hoca Türkiye şartlarında (yurt dışı hariç), Erzurum'dan başka bir yeri tercih etmeyecektir. Çünkü hem otel şartları olsun hem iklim olarak hem sahalar olsun oldukça iyi. Kamp için çok ideal olduğunu düşünüyorum ve ikinci etabı da burada yapacağız, çünkü memnunuz. Yurt dışı olmadıktan sonra Türkiye'deki takımların burayı tercih edeceğini düşünüyorum. Erzurum'u yönetenler bu işe biraz eğilseler, Türkiye'nin bir numaralı kamp merkezi burası olabilir."

        YILMAZ: "İKLİM ŞARTLARINDAN VE RAKIMINDAN YARARLANACAĞIZ"

        PTT 1. Lig ekiplerinden Giresunspor'un teknik direktörü Sefer Yılmaz ise takımları için Erzurum'da iklim ve rakım olarak güzel bir ortam olduğunu söyledi.

        Erzurum'a daha önce de kamp ve maç için geldiklerini anımsatan Yılmaz, "Sezon öncesi Erzurum'un iklim şartlarından, yüksek rakımından yararlanmak için daha çok kondisyona dayalı çalışmalar yapacağız" ifadesini kullandı.

        Sefer Yılmaz, kentin havasının, yeni yapılan sahaların ve otellerin kamp için uygun olduğuna sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ