Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Rıdvan Dilmen'den Fenerbahçe - Shakhtar Donetsk maçı yorumu - Futbol Haberleri
        1
        2

        1- ÖNCE ATSIN SONRA YIPRATSIN

        Fernandao, iyi bir Nobre. Yıpratıcı forvet derler ama ben "Önce atsın, sonra yıpratsın" derim. Fizik olarak güçlü bir oyuncu. Türkiye'de en çok kart gören forvet oyuncuları Fenerbahçe'de olur. Eğer Fenerbahçe bu formatta oynayacaksa Van Persie de olsa olmazsa olmazın Fernandao'dur.

        3

        2- SAĞ BEK HANDİKAP YARATTI

        Gökhan ve Şener'in olmayışı büyük handikaptı. Sol ayaklı oyuncunun sağ bek oynaması sıkıntı yaratır ki Hasan Ali, ikinci yarı sadece savunma yaptı.

        4

        3- 10 MİLYONLUK ADAM SOL AÇIK OLMAZ

        Diego, Fenerbahçe'ye ikinci forvet diye alındı ama ikinci sol bek gibi oynuyor. Bugün ceza alanında gördünüz mü? Diego'dan sol açık olmaz. Ben Fenerbahçe'nin antrenörü olsam Diego'yu sol açık oynatmam. 10 milyon euro değerindeki adamı sol açık oynatamazsınız. Bir kere solak değil. Savunma yapmaz.

        5

        4- TAKIM OLMAK KOLAY DEĞİL

        İsimlere tek tek bakıldığında taraftarlar heyecanlanabilir, 36 bin kombine de satabilirsiniz ama takım olmak kolay değil. Türkiye Ligi'ni belki forse edebilirsiniz ama bu tip maçlarda sıkıtı yaşarsınız. Fenerbahçe'nin uluslararası düzeyde bir planı yok.

        6

        5- PLANLAMADA SIKINTI VAR

        Fenerbahçe'nin kadro planlamasında bir problem var. Fenerbahçe takımının forvetteki yığılmaları boşaltıp orta saha takviye yapması lazım. Bir tane de değil, iki orta saha oyuncusu alması lazım. Yoksa sıkıntı yaşar. Fenerbahçe'de orta sahayı iki yönlü oynayan tek oyuncu Raul Meireles.

        7

        6- BU TAKIM UZUN VADEDE YORULUR

        Fenerbahçe olağanüstü bir durum olmazsa bugünkü formatta oynayacak ama bu durum doğru değil. Çok forvet oyuncusuyla maç kazanılacak diye bir kural yok. Uzun vadede bu takım yorulur. Yorulmaması da mümkün değil.

        8

        7- "BEN BÖYLE OYNAYACAĞIM" DİYOR

        Antrenörün istekli olduğunu bugün gördüm. Teknik direktör ben böyle oynayacağım diyor. İlk yarıda rakibine 4 pozisyon veren bir takımın teknik direktörü orta sahaya adam alır diye düşündüm ama öyle yapmadı. Mehmet Topal'ı çıkardı, Meireles'i aldı. Aynı sistemde devam etti.

        9

        8- FUTBOLUN UZAĞINDA BİR FORMAT

        Turun rövanşa kalması bugün itibariyle Fenerbahçe için bir şanstır. Rövanş maçına kadar biraz daha toparlanacaklardır. Fenerbahçe'nin günümüz futbolunun uzağında bir oyun formatı var. Fenerbahçe'nin bu formatı zayıf lig maçlarında başarılı olur ama uluslararası maçlarda oyunun kontrolünü elinize alma şansınız yok.

        10

        9- RÖVANŞ İÇİN İYİ SKOR

        Fenerbahçe iyi oyuncular aldı ama takım için zaman lazım. Kulüpler oyuncu alır, antrenörler takım yaratırlar. Fenerbahçe, rövanş için iyi bir skor aldı. Shakhtar Donetsk, özellikle ilk yarıda çok net pozisyonlar yakaladı. Fenerbahçe, ikinci yarıda neredeyse pozisyon vermedi.

        11

        10- ORGANİZASYONLARI ÇOK İYİ

        Shakhtar Donetsk, Avrupa'da oynamasını bilen, Brezilya ağırlıklı yetenekli oyuncuları olan, geri pastan asla çekilmeyen, organizasyonu iyi bir takım.

        12

        11- SHAKHTAR EKOL BİR TAKIM

        Shakhtar Donetsk, Mircea Lucescu'dan sonra doğru işler yaptığını yıllardır görüyoruz. Yıllar önce bu statta Shakhtar Donetsk ile UEFA Avrupa Ligi'ni kazanırlarken de kenarda Mircea Lucescu vardı. Birinci sınıf olmasa da Shakhtar Donetsk ekolu diye bir şey var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ