Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Emre Belözoğlu'ndan önemli açıklamalar - Rams Başakşehir Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Ahmet Selim KUL

        Emre Belözoğlu... Türk futbolun tartışmasız gelmiş geçmiş en yetenekli futbolcularından biri. Fenerbahçe’de kaptanlığa kadar yükselen 6.5 yıllık bir serüven yaşayan milli oyuncunun sözleşmesi beklenmedik bir şekilde yenilenmedi ve takımdan ayrıldı.

        Bu ayrılığın ardından kaptan, merak edilen tüm soruları samimiyetle cevapladı. İşte Emre’nin açıklamaları:

        ‘ÇOK CİDDİ TRANSFERLER YAPILDI’

        “Nani’yi ve Van Persie’yi tanıyorum ama F.Bahçe’yi daha iyi tanıyorum. Fenerbahçe kolay bir camia değil. Fenerbahçe’de bazen iyi oynamak yetmez, bazen şampiyonluk da yetmez. Fenerbahçe başka bir yer. Çok ciddi transferler yapıldı. Yeni takıma herkes sabretmeli.”

        ‘BAŞKAN ‘AYRI TUTUYORUZ’ DEMİŞTİ’

        “Kendimi hep Fenerbahçe’ye ait hissettim. Çok güzel, çok zor günler de yaşadım. Fenerbahçe’ye olan sevgim nedeniyle ayrılış biçimimde büyütülecek bir şey görmedim. Çünkü benim Fenerbahçe’ye gerçekten çok büyük saygım ve sevgim var. Bu camiaya zarar verecek hiçbir davranışta bulunmak istemem.

        Nasıl olduğundan ziyade ayrıldığıma üzüldüm. Bu kararı beklemiyordum. Menajerim başkanla görüşmüştü. Başkanım menajerimi arayıp ‘Diğer ayrılan oyuncularla ilgili açıklamalar yaptık. Emre’yi ayrı tutuyoruz. Onunla görüşeceğiz’ diye söylediğini biliyorum. Bunun üzerine başka bir kulüple görüşemezdim. Benimle direkt görüşmedi. Fenerbahçe’nin almış olduğu karara saygı duyarım. Huzur içinde ayrılıyorum Fenerbahçe’den.”

        ‘GÖREV TEKLİF EDİLDİ”

        “Genel Sekreter Mahmut Uslu ile görüştüm. Futbol takımıyla ilgili görev verme düşünceleri olduğunu söyledi. Ben de teşekkür ettim. Daha futbol oynamak istediğimi söyledim. İleride idarecilik yapmak istiyorum.”

        ‘SÖYLEMEK ZORUNDA DEĞİLLER”

        “Gönderilişimin sebebinin ne olduğuyla ilgilenmiyorum. Fenerbahçe’den ayrılığımda sebepler önemli değil. Hocanın istemediğini duydum, başka şeyler de duydum. Ama Fenerbahçe’den ayrıldığım için genel olarak üzgün olduğumu söylemek isterim. Bir karar alınmış bunun mutlaka bir sebebi vardır. Bana bunun sebebini açıklamak zorunda da değiller.”

        ‘G.SARAY’I ELİMİN TERSİYLE İTEMEM’

        “Kendimi Fenerbahçeli Emre olarak hissediyorum. Fenerbahçe’de kaptanlık yapmak formasını giymek başka güzel bir duygu ama G.Saray’ın bana kattıklarını elimin tersiyle itmiş gibi bir algı olmasını da istemem. Ahde vefayı da iyi bilirim. G.Saray’da oynadım, elimden geldiğince başarısı için mücadele ettim. Kimse bana ‘Fenerbahçeli Emre gibi davrandı’ gibi bir şey söyleyemez. Ben çocukluğumda Fenerbahçeliydim. Galatarasay’da oynarken de başarısı için elimden geleni yaptım. G.Saray’ın hala ne kadar övündüğü başarısı varsa onun içinde oldum. Bundan da hiç gocunmadım.”

        ‘BANA DÜŞMAN OLDULAR”

        “Bir futbolcu Fenerbahçe’den Galatasaray’a gidemez mi? Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye gidemez mi? Gider. Fenerbahçe’de olduğum için aynı hayatı paylaşmasak da dost olduk bir çok kişiyle. Bazılarıyla da hayat anlamında bir çok şeyi paylaşsak da ben Fenerbahçe’yi tercih ettim diye düşman oldular bana.”

        ‘YİNE 3 TEMMUZ OLSA YİNE BAYRAĞI TUTARIM’

        “Fenerbahçe çok zorlu bir süreç yaşadı 3 Temmuz’da. Bu süreci bir daha yaşasam yine o dönem ne yaptıysam aynısını yapardım. O dönemi yaşayan ve inanıyorum ki bayrağı elinde tutan 2-3 adamdan biri bendim. Bir daha yaşasak bir daha tutardım. Ekmek yediğim yere hiçbir zaman onu layık görmezdim. Ben yapmam gerekenleri yaptığım için tepki aldım.”

        ‘KENDİ İSTEĞİM DIŞINDA AYRILDIM’

        “Fenerbahçe’den ayrıldığımda sarılıp ağlayan insanlar oldu. Bu benim için zaten yeterli bir gurur. Ama futbolda sahanın içinde de sahanın dışında da büyük camialarda ayrılan futbolcunun da yöneticinin de teknik adamların da yeri dolar. Aslolan, gerçek olan Fenerbahçe’dir. Benim de yerim rahat dolar. Ben bütün ayrıldığım takımlarda kendi isteğimle ayrıldım bir tek Fenerbahçe’de kendi isteğim dışında ayrıldım.”

        ‘ARKA 5’Lİ YOK, ARKASI 4 KİŞİLİK’

        “Arka 5’li diyorlar. Arkada 4 kişi oturuyor zaten. Ben arkanın 2 önünde oturuyorum. Arka 5’lide oturmuyorum. Ben hayatım boyunca kulüp içinde yaşadığım bir çok şeyi eşime bile söylemedim. Kulübe sıkıntı yaratacak hiçbir şeyi paylaşmam. Ben hayatım boyunca hiçbir hocanın işine karışmadım. Kolay süreçler yaşamadı Fenerbahçe ve değişmesi gerekiyordu.”

        ‘ŞİMDİ BİZE SALLIYORLAR’

        “Eski futbolcu ağabeylerimiz var. Otobüsün arkasında devamlı gazetecilere sallardı. Şimdi bakıyorum bize sallıyorlar. Bir çok arkadaşım ‘Benim sırtımdan para kazanıyordu’ diyordu gazetecilere. Şimdi o mesleği icra ediyorlar.”

        ‘BEN VE VOLKAN ÜZERİNDEN ALGI OLUŞTURULDU’

        “Türkiye’ye gelirken Galatasaraylı Emre olarak bilinen futbolcuydum. Tercihimi Fenerbahçe’den yana kullanınca Galatasaray camiasının antipatisini kazandım. Trabzonspor ile F.Bahçe arasında yaşamış olduğu 2010- 11 sezonunundaki şampiyonluk süreci, Bilic ile yaşadığım olay var. Türkiye’de özellikle Fenerbahçe, benim ve Volkan üzerinden bir algı oluşturuldu. Özellikle yayıncı kuruluş bunu yapmaya çalıştı ve başarılı da oldular.”

        ‘MELO’YA İÇİMDEN GEÇENİ YAPSAYDIM...’

        “Melo’nun oyununa geldiğim için sinirlendim. 2 dakika önce sırtıma tükürmüştü. Futbol oynamak istediğim için kendimi tuttum. O gün içimden geçeni yapsaydım orada futbolu bırakırdım. Değmezdi yani. Futbol oynamaya karar verdiğim için farklı bir şekilde davranmadım. Aynı oyuncu tipi değiliz. Belki bundan beslenmeyi seviyor. Melo’ya özellikle ayrı bir antipati duymuyorum. Ben her zaman sahanın içinde olanın sahanın içinde olması gerektiğine inanıyorum. Bana ‘elini sıkma’ dediler yine de elini sıktım. Sahanın içinde olan sahanın içinde kalır.”

        ‘ARDA ÜLKEMİZDEN UZAK DURSUN!’

        “Arda’nın Barcelona ile yazışmaları yapılırken ben menajerimin yanındaydım. Konuşmalardan yaşananlardan haberim vardı. Allah yolunu açık etsin. Dünyanın en büyük kulübüne gitti. Arda, elinden geldiği kadar ülkemizden uzak dursun. (gülerek) Bence 5 ay oynamayacak olması onun için ciddi bir avantaj. Hem fiziki anlamda hem de futbol mentalitesi açısından öğrenmek için bence çok ciddi bir avantaj. Arda dünyanın her takımında oynayabilecek yetenekte bir oyuncu. Barcelona’nın sisteme ayak uydurabilecek kalitede bir oyuncu.”

        "AZİZ YILDIRIM'IN OLDUĞU YERDE..."

        “Ersun Yanal ile birebir yaşadıklarımı paylaşmak istemem. Fenerbahçe’de yönetimin dışında hiçbir güç teknik direktörü gönderemez. Hele Aziz Yıldırım’ın olduğu yerde bu hiçbir şekilde mümkün değildir. Oyuncu grubu olarak Ersun Yanal ile ilgili iyi veya kötü yaşanmışlıklar olabilir. Yanal için neler yaptığımı ben biliyorum. Kendisine sorun. Onunla ikimiz arasında yaşanan gerçekleri anlatsın. Ersun Yanal bu konuyla ilgili konuşmuyor, kendisi açısından doğru politika izliyor ama kendi bileceği bir şey.”

        EMRE’DEN INCILER: ŞİMDİ OLSA RABİA İŞARETİNİ YAPMAK İÇİN DÜŞÜNÜRDÜM

        * Ben o Rabia işaretini siyasi olarak yapmadım. Akşam haberlerde öldürülen küçük kızı görmem üzerine yaptığım bir hareketti. Ama şimdi olsa yapmadan önce bir kez daha düşünürüm.

        * Salih’e oynamasını tavsiye ediyorum bir oynasın.

        * İnter’de oynadığım dönemde Barcelona’dan bir teklif geldi. Ama mukavelemi uzattım.

        * Başakşehir’e ortak olduğum doğru değil. Vallahi o kadar param yok. (GÜLEREK)

        * Aziz Yıldırım iyi bir insandır, ama aynı zamanda zor bir insandır. Futbolcularını sever ve korur. Camiaya hizmet etmiş herkesi korur.

        * Çok fedakarlık yapıyordum. Normalde 3-4 haftada dönmem gereken maçlarda ihtiyaç olduğu için 2 haftada dönüyordum.

        * İtalya’da sokaklarda hala çok teveccüh gösteriyorlar. Hala havamız var. Eşimle yeni tanıştığımda onu kandırmak için güzel oluyordu. İnsanlar beni sokakta tanıyınca hava atıyordum (gülerek). Fatih hoca kadar olamazsa da havamız var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ