Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal'ın aracına Sancaktepe gişelerde saldırı düzenlendi - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ / Gökay USANMAZ - Mustafa ŞEKEROĞLU

        Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Mehmet Topal, lüks cipinde silahlı saldırıya uğradı. 3 el ateş eden kimliği belirsiz kişi ya da kişiler kaçarken, beraberinde Fenerbançe'nin genç yıldızlarından Uygar Mert Zeybek de bulun Topal, cipinin camlarının zırhlı olması nedeniyle saldırıdan yara almadan kurtuldu. Fenerbahçe Kulübü, saldırının terör eylemi olduğunu açıkladı.

        SABAH ANTREMANINDAN EVİNE DÖNÜYORDU

        Fenerbahçe ve Milli Takım'ın ünlü ismi Mehmet Topal, dün Samandıra'daki Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde sabah antrenmanına katıldı. Antreman bitiminde beraberinde takım arkadaşı Uygar Mert Zeybek ile birlikte lüks cipine binerek, evine gitmek için yola çıktı. TEM Otoyolu'ndan ilerleyen Topal'ın lüks cipine, Sancaktepe yol ayrımına geldiği anda plakası tespit edilemeyen bir otomobilden 3 el ateş edildi. Bir mermi cipin, ön camına isabet etti. Camların kurşun geçirmez olması Topal ve beraberindeki Uygar'ın saldırıyı yara almadan atlatmasını sağladı. Saldırının düzenlediği otomobil hızla olay yerinden kaçarken Mehmet Topal, polisten yardım istedi.

        POLİS OTOYOLDA BOŞ KOVAN ARADI

        Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. TEM Otoyolu bağlantı yolu araç trafiğine kapatıldı. Polis, çevrede boş kovan aradı. Daha sonra futbolcu Topal, ifadesi alınmak üzere Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Topal'ın ifadesinde saldırıyı kimin yaptığına dair bir bilgisi olmadığını, şikayetçi olduğunu söylediği öğrenildi. Mehmet Topal, ifade işleminin ardından emniyet müdürlüğüne ait makam aracıyla polis merkezinden ayrıldı. Topal, açıklama yapmadı.

        KURŞUN İZİ BEYAZ KAĞITLA KAPATILDI

        Lüks cip de yapılan incelemenin ardından emniyet otoparkına çekildi. Burada kurşun isabet eden ön cam, beyaz bir kağıtla kapatıldı.

        CİNAYET POLİSİ SORUŞTURUYOR

        Olayla ilgili Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri de çok yönlü araştırma başlattı.

        Saldırganın bir kişi olduğu öne sürülürken polis güzegahtaki tüm MOBESE kameralarını incelemeye aldı.

        Mehmet Topal'ın polisteki ifadesinde silah sesi ve camdaki kırık üzerine cipini durdurduğunu ancak kimin, nereden ateş ettiğini görmediğini söylediği öğrenildi. Ayrıca herhangi bir tehdit almadığını bildirdiğini kaydetti. Polis, MOBESE kameralarından şüpheli bir araç belirledi. Araştırmalar bu araç üzerine yoğunlaştırıldı.

        TOPAL'IN İFADESİ

        Mehmet Topal'ın polisteki ifadesinde silah sesi ve camdaki kırık üzerine cipini durdurduğunu ancak kimin, nereden ateş ettiğini görmediğini söylediği öğrenildi. Ayrıca herhangi bir tehdit almadığını bildirdiğini kaydetti.

        Polis, MOBESE kameralarından şüpheli bir araç belirledi. Araştırmalar bu araç üzerine yoğunlaştırıldı.

        MEHMET TOPAL KİMDİR?

        3 Mart 1986 yılında Malatya'da dünyaya geldi. 1999 yılında futbola Malatya Belediyespor’un altyapısında başlayan Topal burada üç yıl forma giydi. 2002 yılında Çanakkale Dardanelspor’a transfer olarak profesyonelliğe ilk adımı atan Mehmet Topal, 2006 yılında Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray'da oynadığı dönemde milli forma giymeye hak kazanan Topal Milli takım kariyerine, 25 mayıs 2005’te İsviçre ile yapılan özel maçta 19 yaş altı milli takım forması giyerek başladı. A Milli Futbol Takımı'nda 28 kez forma giyen başarılı oyuncu, 2010 yılında İspanya'nın köklü kulüplerinden Valencia’ya transfer oldu. 2012-2013 transfer döneminde Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'ye Valencia'dan 4.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. Mehmet Topal, Fenerbahçe'deki 4. sezonunu geçiriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ