Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Golcüler Fenerbahçe'yi uçuruyor! - Fenerbahçe Haberleri

        Sarı-lacivertlileri, Avrupa'da 4, Spor Toto Süper Lig'de ise oynadığı 2 maçta forvet oyuncuları sırtladı. Bu maçlarda Fenerbahçe 7 gol atarken, bunların 6'sını hücum mevkisinde görev yapan futbolcuları imza attı.

        UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk karşısında gol atamadan elenen Fenerbahçe, daha sonra oynadığı 4 maçta rakip fileleri 7 kez havalandırdı.

        "Sarı Kanarya"da Fernandao 3, Van Persie 2 ve Moussa Sow bir kez rakip fileleri havalandırırken, diğer golü Caner Erkin kaydetti.

        Forvetini Bursaspor'dan Jose Fernandao ve Manchester United'dan Robin van Persie'yle güçlendiren sarı-lacivertliler, sezon öncesi Dirk Kuyt ve Emmanuel Emenike'yle yollarını ayırdı. Fenerbahçe, sezona Van Persie, Fernandao ve Sow üçlüsüyle başladı.

        Fenerbahçe'nin transferi için Birleşik Arap Emirlikleri takımı El-Ehli ile prensipte anlaştığı Sow, sarı-lacivertlilerin bu sezonki ilk resmi golünü Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Eskişehirspor karşısında kaydetti.

        Sarı-lacivertlilerin 2-0 kazandığı Eskişehirspor maçında diğer golü ise bir başka forvet oyuncusu Fernandao attı.

        VAN PERSİE GOLLERE BAŞLADI

        Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldız transferi Robin van Persie, sarı-lacivertli formayla iki kritik gole imza attı. Yıldız futbolcu UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Atromitos'la oynanan ilk maçta 80. dakikada oyuna girdi ve 9 dakika sonra takımına galibiyeti getiren golü kaydetti. Fenerbahçe, Atromitos'u deplasmanda 1-0 yenerken Van Persie, takımını rövanş öncesi rahatlatan golü Yunan ekibinin ağlarına şık bir kafa vuruşuyla gönderdi.

        Bu karşılaşmadan 3 gün sonra Van Persie, Fenerbahçe formasıyla ilk kez 11'de sahaya çıktığı Çaykur Rizespor maçında da fileleri havalandırmayı başardı. Rize'de 1-1 biten maçta Hollandalı yıldız takımının tek golünü rakip filelere gönderdi.

        FERNANDAO GOLLERE DEVAM EDİYOR

        Fenerbahçe'ye Bursaspor'dan gol kralı olarak transfer olan Fernandao, gollerine sarı-lacivertli forma altında da devam ediyor. Geçen sezon 22 golle Süper Lig'de "Gol kralı" unvanını alan Brezilyalı futbolcu, sarı-lacivertli takımda 6 resmi maçta 3 gol kaydetti.

        Ligde Eskişehirspor ağlarını havalandıran Fernandao, Atromitos'la oynanan rövanş maçında ise attığı 2 golle takımının UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalmasında başrol oynadı.

        FENERBAHÇE KANATLARDAN VURUYOR

        Fenerbahçe kanatlardan gelişen ataklar sonucu rakip fileleri 6 kez havalandırdı. Kanatlara Luis Nani, Volkan Şen'i alan sağ bekini de Şener Özbayraklı'yla güçlendiren sarı-lacivertliler, bu transferlerin meyvesini almaya başladı.

        Sarı-lacivertliler 6 golün dördünü sol kanattan, ikisini ise sağ kanattan gelen ortalarla kaydetti.

        Fenebahçe sadece Eskişehirspor'a attığı ikinci golde göbekten atağı yönlendirdi. Diego'nın ara pasında Fernandao topu Eskişehirspor ağlarına yolladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ