Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Tümosan Konyaspor Torku Konyaspor - Galatasaray maçının yazar yorumları - Tümosan Konyaspor Haberleri

        HALİL ÖZER | EGOSUZ HOCA

        Galatasaray ne kadar kötü oynarsa oynasın, eksik kalsın potansiyel gücü ile karşısında hala çağ dışı 19. yüzyıl futbolu oynayan bir takım varsa kaybetmesi mümkün değil.

        Ve bir de üzerine Kaya gibi Türkiye Ligi’nin en kötü kalecisini eklerseniz durum ve skor ortaya çıkıveriyor.

        Ama tabi ki bu skorun ve galibiyetin tek sorumlusu Konyaspor değil.

        Sıkıntılı günlerine rağmen Galatasaray’ın özellikle 10 kişi kaldıktan sonra ortaya koyduğu büyülü tecrübesi, en az hata yapma adına aşırı bir efor harcanması, galibiyete inanılması bu kolay galibiyeti getirdi. Rakip sadece Galatasaray için alınan bu üç puanın daha kolay olmasını sağladı.

        Ancak tabi ki şu var. Dikine üstüne gelen takımlar biraz da diri olursa bu temposuzlukla Galatasaray’ın hem Avrupa’da hem de ligde çok çekeceği var. Savunmaya orta alana ve hücuma hala transfer gerekiyor. Böylesine kötü Konya bile neredeyse bu maçtan puan çıkarabilirdi. Kanat ve göbek derinliği sadece Melo ile olacak iş değil. Dün stopere geçmeden önce kaptırdığı top sayısı neredeyse 10’u geçti. Ayrıca kişilik itibarı ile her yıl Melo için daha zor geçiyor. Olağanüstü antipatikliği bu saatten sonra hiç bir şekilde masumiyet profiline geçmez. O yüzden transfer bitmeden acil bir orta alan alınması gerekir.

        Hamza hoca enteresan bir hoca. Deneyen hoca. Ve hatasını kabul eden bir hoca. Bu çok önemli. Biz bu ligde hatasını kabul etmeme adına takımların ligden düşmelerine ve şampiyonluklarını uçup gitmesine neden oldular. Yani egosu yok. Elbette eleştirilecek. Ancak gösterilen tepkilerin boyutu sınırı aşınca olan Galatasaray’a olur. Her sene aynı filmi tekrar etmeniz mümkün değil. O film bir kere çekildi. Tekrarı yok. O yüzden Hamza hocaya sonuna kadar güven şart.

        Tabi umarım en kısa zaman da Umut ısrarından vaz geçer. Yasin’i yeniden takıma kazandırır.

        AYKUT KOCAMAN

        Yıllardır Türk futbolunun içine sinsice yerleşen pas futbolunun mucidi. Ama olmuyor. Artık bu futbol sadece yıkım getiriyor. Onun görev yaptığı kulüplere gerçekten yazık. Bu sistem inadından niye vaz geçmiyor anlamış değilim. Bu gidişle futbol ondan vaz geçecek.

        SNEİJDER

        Aynı Osmanlı maçı gibi yine ortada gözükmedi. Ama öyle bir tecrübe var ki ne yapacağı belli değil. Son dakikalarda sazı aldı çaldı oynadı türkü söyledi. İnceleri ile üç puanı getirdi.

        SERDAR ALİ ÇELİKLER | GÜLÜNÇ OLMAYALIM

        - Türkiye’nin en iyi stadında oynayan, en heyecan verici taraftarlarından birine sahip Konyaspor, evinde oynadığı maçta Meha’nın 3 şutu dışında kaleye isabetli şut gönderemiyorsa;

        - Bıraktım 11’e 11’i, G.Saray 10 kişiyken bile ceza sahasına inemeyen Konyaspor hala nakıs futbol oynuyorsa;

        - Hesapta savunma seven teknik adamın takımına; 2 yılda 4 maçta 14 gol atmış G.Saray, 1-0’ı bulmuşken; 30 dakika içinde en azından 2-0’ı bulacak ciddiyeti göstermiyorsa;

        - 35. dakikaya kadar temiz temiz 3-0 yapabilecek pozisyonları bulmuş Cimbom, o dakikadan sonra 2. ve 3. gole kadar golü aramayı dahi düşünmüyorsa;

        - 14 yabancılı sistemde, hala Mehmet Uslu-Ali Turan gibi stoper bozması bekleri, kazma orta saha oyuncularını izlemeye mecbur kalıyorsak;

        - 14 yabancılı sistemde Bajiç gibi bidonu santrfor diye kakalayabiliyorlarsa, duran topta çok iyi, akan oyunda çok kötü Meha’yı oyunun beyni olarak kabul eden bir düzen varsa;

        - Fırat Aydınus iyi götürdüğü maçta Carole’e son derece yanlış 2. sarı kartı gösterdikten sonra yine bu yanlış kararın etkisinde kalıp eyyama-dengeye başlıyorsa;

        - Hamza Hoca bana göre iyi değişiklikler yapıp oyunu tutma becerisini göstermesine rağmen bugün bile eleştiriliyorsa...

        Bizim futbolumuzla ilgili ciddi ciddi düşünmemiz lazım. Sonra 2018 Rusya Dünya Kupası elemeleri grubuna “lokum” falan demeyelim, gülünç olmayalım.

        Süper Kupa finali dahil 4 resmi maçın en iştahlı müsabakasına çıktı konuk ekip. İlk 30’a kadar 3-0 olması sürpriz olmazdı. Osmanlı’yı da yenerlerdi ama o maçta da bu maçta da son vuruşlarda laubalilik vardı. Bu laubaliliğin sonucunda eşitliğe düştüler ama futbolun adaleti vardı ve kaleci Kaya’nın hatasıyla ligin en kötü takımı Konya yeniden geriye düştü.

        Carole atılana kadar uyutan maç, 67’den sonra bir heyecan olur gibi oldu ama büyük takım böyle anlarda ortaya çıkıyor. İki sallandılar hemen toparlanıp dengeyi lehlerine çevirdiler. Deplasman gol kısırı Wes de 2 golle ligin en kalite ayağı olduğunu bir kez daha ilan etti. Olmazsa olmaz 3 puanla kendilerine geldiler. Aslında Sivas’ta da Osmanlı maçında da Muslera izin yapmasa bugün 9 puanı olacak olan G.Saray’ın milli maç arasından sonra yükselişe geçmesini bekliyorum.

        4-2-3-1’İN KRALI CİMBOM

        Ligde Fener hariç herkes 4-2- 3-1 meftunu. Bu dizilişte santrfor arkasındaki 3’lünün golcü olması lazım. Şimdiye kadar Wes 2; Poldi 1 gol attı. Santrfor da ikiledi. Savunma önündeki Selçuk da 1’i buldu. Bu sistemi oynayacaksanız en uçtaki 1’in arkasındaki 3’ün ve savunma önündeki 2’liden en az birinin gol atabilmesi lazım. Bu dizilişin kralı Cimbom. Bir de Beşiktaş eldeki kadroyla bu dizilişi oynayabilir. Anadolu takımı teknik adamları acilen bu dizilişten vazgeçsinler.

        ERHAN TELLİ | YASİN'İN SUÇU NE?

        10 kişi kalan bir takım, ancak Wesley Sneijder gibi usta bir ayağa sahipse, sahadan böyle ilginç bir zaferle ayrılabilir herhalde... Buna kimsenin bir itirazı yok! Ama sonuca bakıp yazmak yerine, ortaya çıkan tabloyu iyi analiz etmek ve yanlışa yine yanlış demek gerekir diye düşünüyorum...

        Biraz geriye dönersek; Hamza hoca ile Avusturya kampında sohbetteyiz... Masadaki arkadaşlardan birisi sözü Arda Turan’ın Barcelona’ya transfer oluşuna getirip soruyor; ‘Size göre takımınızda Barcelona’da oynayabilecek düzeyde bir oyuncu var mı hocam?’ Hamza hoca, ‘Selçuk ve Burak’ dedikten sonra, hiç düşünmeden ‘Yasin’ diye ekliyor. ‘Yasin’in şampiyonlukta yaptıkları ortada. O da bu takımın yıldızı ve Barcelona’da oynar!’

        Konyaspor maçı öncesi Yasin’i yedek kulübesinde görünce, işte Hamza hocanın bu sözleri kulaklarımda çınlıyor. Nereden nereye? Yasin şimdi yedek kulübesinde oturuyor! Hamza hoca ‘Umut’u oynatacağım’ diye ısrarla bütün hücum şablonunu alt üst ediyor.

        Örneğin, 4-4-2 görünümünde sahaya çıkan G.Saray’da Sneijder hiç istemediği halde sol kanatta, onunla en iyi pas alış verişi yapabilecek adam olan Podolski de 40 metre uzağında sağ kanatta başlıyor. Sabri’nin ortasından Burak’ın attığı golle daha maçın başında rahatlayan Hamza hoca, öne geçmiş olmalarına rağmen yarım atakla gol attıklarının farkında olacak ki, 15. dakikada bu kez Podolski’yi sol kanada, Sneijder’i de ait olduğu bölge olan forvet arkasına alarak, takımını normalleştiriyor. Ama bu kez de sağ kanada geçen Umut Bulut, yine etkisiz kalmaya devam edince devre bitmeden herkes yine eski yerine dönüyor. Bu durumda insan sormadan edemiyor ? Hal böyleyken, acaba Yasin’in suçu ne ki Hamza hoca onu sağ kanatta bile oynatmıyor ?

        Tekrar maça dönecek olursak... Umut’un tıpkı Osmanlı maçında Burak’ın çıktığı dakikada oyundan alındığını görünce, ‘Herhalde Hamza hoca gelecek maça hırslandırmak istiyor!’ diye düşünmedim değil hani... Öyle ya, Hamza hocanın mantığına göre geçen hafta kötü oynadığı için oyundan alınan Burak, bu hafta ilk 11’de başlıyor ve bir de üstüne gol atıyorsa, önümüzdeki maçta Umut da ilk 11’de başlarsa, bence kimse şaşırmamalı!

        Gelelim, gecenin kahramanı Fırat Aydınus hakemimize... Birazcık insaflı ve objektif ol. İlk yarıda kart çıkarmadığın pozisyonlara da şöyle bir bak... Eğer hala Carole’a verdiğin sarı kartların tamamı için kendi kendine ‘doğru yapmışım’ diyorsan, sana sözüm yok!

        BÜLENT YAVUZ FİZİĞİ İYİ KİMYASI BOZUK

        NOTUM 8.0 TATMİNKAR

        Fırat Aydınus, çok büyük bir hakem. Ancak büyüklüğünü maalesef çaldığı ve çalmadığı düdüklerde göremiyoruz. Artık şapkasını önüne koyması lazım. Sevgili Fırat... Görevim hakemlik diyorsun ama oyunu yönetirken iyi konsantre olamıyorsun. Biz Fırat’ın 10-15 sene önceki parlak ve başarılı performansını görmek istiyoruz. Dün akşam disiplin uygulamalarında önemli hatalar yaptın. Carole’nin 1. sarısı kesinlikle yanlıştı. 2. sarı kart doğruydu. Konya’dan Volkan ve Holmen’e gösterdiğin kartlar yanlıştı. Burak’a yapılan müdahale kesinlikle sarı kartı gerektirirdi. 4-1’lik skorda pek hakem konuşmak istemezdim. Fırat adına üzüldüm.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ