Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Erik Lima'nın ilginç hikayesi - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe'nin Ocak ayında kadrosuna katacağı Erik, sarı-lacivertli ekibin Bursaspor'dan transfer ettiği Fernandao gibi şans eseri futbolcu oldu.

        Para Eyaleti'nde bir köyde büyüyen Erik 10 yaşında ilk kez futbol topu görmüş. Yaşadığı köye en yakın kasaba 100 kilometre olan Erik 10 yaşına geldiğinde Goias Eyaleti'nin başkenti Goiania şehrine gidince orada hayatı değişmiş. O yaşa kadar deodarant şişelerini bantlayıp onlardan kendisine top yapıyormuş.

        "BABAM FUTBOL DELİSİYDİ"

        Ne arkadaşı ne de komşuları olan Erik kendisini ve hayatını; ''Ben Para Eyaleti'ndenim. En yakın kasaba doğduğum yere yüzlerce kilometre uzaktaydı. Topum yoktu. Kağıtları birleştirip bir araya getirip, kesip biçip kendime top yapardım. Ne komşumuz, ne de arkadaşım vardı. Babam futbol delisiydi. İlk formam Brezilya Milli Takımı'nındı. Yaşadığım o zamanlarda bir takımın ne demek olduğu hakkında fikrim yoktu. 10 yıl önce babam beni Goiania'ya götürdü. Futbol maçı izledik. Koç bana top oynamak isteyip istemediğimi sordu. Sonra da beni keşfetti. Futbolcu olma hayalim gerçek olmuştu. Ama babam beni amcamlarımın yanında bıraktı. 10 kişilik bir ailenin içinde ailemi görmeden yaşadım. Ta ki babam annemi de alıp Goiania'ya yerleşmeye karar verene dek'' diye anlatıyor.

        2013'te Sao Paulo Gençler Kupası'nda gol kralı olan Erik, 2014 yılında ise Goias'ın A takımına alındı.

        "ERİK DIŞINDA 30 ÇOCUĞUM..."

        Baba Bernardo ise, ''Köylüyüm ben. Eğitimim yok. Okumam çok az. Hiçbir mesleğim yok. Eşim Valmira ile konuştum. Daha fazla burada kalmamamız gerektiğini söyledim. Kulüpte çalışmaya başladım. Çim biçtim, tesislere baktım. Şu an da Erik dışında 30 çocuğum var. Hepsi benim çocuklarım'' şeklinde konuşarak Erik'ten sonra değişen hayatlarını anlattı.

        (Fotospor)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ