Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki ilk maçında yarın İspanya'nın Atletico Madrid takımıyla karşılaşacak - Futbol Haberleri

        Türk Telekom Arena'da oynanacak mücadele, saat 21.45'te başlayacak. Karşılaşmayı Polonya Futbol Federasyonu'ndan hakem Szymon Marciniak yönetecek.

        Geçen sezonu şampiyon tamamlayarak doğrudan gruplara kalma hakkı elde eden Galatasaray, C Grubu'nda İspanya'nın Atletico Madrid, Portekiz'in Benfica ve Kazakistan'ın Astana takımlarıyla eşleşti.

        Spor Toto Süper Lig'e kötü bir başlangıç yapan Galatasaray, taraftarının desteğiyle Atletico Madrid maçını kazanıp, moral bulmak istiyor.

        "Cim Bom"da Atletico Madrid mücadelesi öncesinde iki eksik oyuncu bulunuyor. Sarı-kırmızılılarda sakatlığı bulunan Aurelien Chedjou ile Hamit Altıntop, yarınki müsabakada forma giyemeyecek. C Grubu'nun diğer karşılaşmasında ise Benfica, Astana'yı Lizbon'da konuk edecek.

        ATLETICO İSTANBUL'DA

        UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında 15 Eylül Salı günü Galatasaray'a konuk olacak Atletico Madrid, İstanbul'a geldi. İspanyol ekibi, özel bir uçakla İspanya'nın başkenti Madrid'den Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaştı.

        Atletico Madrid kafilesi, havalimanından konaklayacağı Le Meridien Otele'e hareket etti. Galatasaray maçı öncesi son antrenmanının yarın akşam Türk Telekom Arena'da gerçekleştirecek olan İspanyol ekibinde bu çalışma öncesi teknik direktör Diego Simeone ve bir oyuncu da basın toplantısı düzenleyecek.

        158. RANDEVU

        UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında yarın İspanyol ekibi Atletico Madrid'i konuk edecek Galatasaray, "Devler Ligi" tarihindeki 158. maçını oynayacak.

        UEFA tarafından 1955-56 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla ilk kez düzenlenen ve 1992-93 sezonundan itibaren ise ismi UEFA Şampiyonlar Ligi olarak değiştirilen organizasyonda sarı-kırmızılılar, 157 müsabakayı geride bıraktı. "Devler Ligi"nde ilk maçını 1956-57 sezonunda Rumen ekibi Dinamo Bükreş'e karşı deplasmanda oynayan Galatasaray, bugüne kadar yaptığı 157 maçın 55'ini kazanıp, 38'ini berabere bitirdi ve 64'ünü ise yitirdi. Sarı-kırmızılı ekip, rakip ağlara gönderdiği 201 gole karşılık ise kendi kalesinde 240 gole engel olamadı.

        1 KEZ YARI, 5 KEZ ÇEYREK FİNAL OYNADI

        Sarı-kırmızılı ekip, "Devler Ligi"nde bugüne kadar 1 kez yarı finale çıkarken, 5 kez de son 8 takım arasına kalmayı başardı. Şampiyon Kulüpler Kupası döneminde 1 kez yarı final ve 2 kez de çeyrek final oynayan sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi döneminde ise 3 kez son 8 takım arasında kendisine yer buldu.

        İlk kez çeyrek finale 1962-63 sezonunda yükselen ve İtalyan devi Milan'a elenen Galatasaray, 1969-70 sezonunda ise Polonya'nın Legia Varşova ekibine yine çeyrek finalde boyun eğdi. Galatasaray, teknik direktör Mustafa Denizli idaresinde aldığı başarılı sonuçlarla, ''Avrupa Fatihi'' unvanını kazandığı Neuchatel Xamax ve Monaco zaferlerine imza attığı 1988-89 sezonunda, Şampiyon Kulüpler Kupası yarı finaline adını yazdırdı ancak Rumen ekibi Steaua Bükreş'e elenerek final hayallerini rakibine kaptırdı.

        Organizasyon adının UEFA Şampiyonlar Ligi'ne çevrilmesinin ardından ise ''Cim Bom'', Manchester United zaferine imza attığı ve tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kaldığı 1993-94 sezonunda son 8 takım arasına girmeyi başardı. O dönemde 4'erli 2 grubun yer aldığı Şampiyonlar Ligi statüsünde, bu tur grup maçları olarak adlandırılıp çeyrek final olarak gösterilmese de sarı-kırmızılılar Avrupa'nın en iyi 8 takımı arasına girdi. Sarı-kırmızılı ekip, teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde 2000-2001 sezonunda çeyrek finale yükseldi.

        İki ayrı turda gruplardan çıkarak son 8 takım arasında kendisine yer bulan Galatasaray, çeyrek finalde Real Madrid'e elendi. Galatasaray, 2012-2013 sezonunda ise teknik diretör Fatih Terim yönetiminde başarılı bir performans ortaya koydu ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamayı başardı. 2000-2001 sezonunda olduğu gibi yine çeyrek finalde Real Madrid'e elenen "Cim Bom", elde ettiği dereceyle taraftarlarının yüzünü güldürdü.

        KURA İLE 1 KEZ ELENDİ, 1 KEZ TUR ATLADI

        Galatasaray takımı, Avrupa kupalarında iki takımın yenişememesi durumlarında geçmişte uygulanan ''kura çekme'' yönteminin, çeyrek final öncesinde bir kez kurbanı, bir kez de şanslı tarafı oldu. Şampiyon Kulüpler Kupası'nın 1963-64 sezonu 2. turunda İsviçre ekibi Zürih'le eşleşen Galatasaray, ilk maçı deplasmanda 2-0 kaybedip, evindeki maçı ise 2-0 kazandı.

        O dönemdeki uygulamaya göre tarafsız saha olarak İtalya'nın başkenti Roma'da oynanan 3. maçın sonucu da 2-2 bitince, çekilen kurada turu geçip adını çeyrek finale adını yazdıran taraf Zürih oldu. Sarı-kırmızılı ekip, 1969-70 sezonunda ise Şampiyon Kulüpler Kupası 2. turunda Çekoslovakya ekibi Spartak Trnava ile karşı karşıya gelip, ilk maçı deplasmanda 1-0 kaybettikten sonra rövanş maçının normal süresini ise aynı skorla galip tamamladı. Uzatma bölümünde de skor değişmeyince yine kura çekimine gidildi ve bu kez şanslı taraf olan Galatasaray, çeyrek finale yükseldi.

        14. KEZ GRUPLARDA

        UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek tek Türk takımı Galatasaray, yarın Atletico Madrid ile yapacağı C Grubu ilk maçıyla birlikte tarihinde 14'üncü kez grup maçlarında mücadele verecek. Spor Toto Süper Lig şampiyonu olarak Türkiye'den Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım hakkı elde eden sarı-kırmızılı ekip, üst üste dördüncü, toplamda ise beşinci kez eleme oynamadan "Devler Ligi" gruplarına dahil oldu.

        Bugüne kadar UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele ettiği 13 sezonun 9'unda eleme turu oynamak durumunda kalan ''Cim-Bom'', ilk olarak 2002-2003 sezonunda gruplara direkt olarak katılırken, ardından 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında bu geleneğini sürdürdü.

        EN BAŞARILI HOCALAR LUCESCU VE TERİM

        Avrupa kupalarında tarihinin en önemli başarılarını, 1999-2000 sezonunda teknik direktör Fatih Terim'le UEFA Kupası'nı kazanarak ve 2000 yılında ise Mircea Lucescu'yla UEFA Süper Kupa'yı müzesine götürerek elde eden Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki en iyi sezonlarını da yine bu iki teknik adamla yaşadı.

        Fatih Terim'in ardından 2000-2001 sezonunda göreve gelen Lucescu, 2001-2002 sezonuyla birlikte Galatasaray'ın başında gruplardan itibaren toplam 26 maça çıktı. O dönemki UEFA Şampiyonlar Ligi statüsünü göre iki ayrı grup etabı yer alırken, Lucescu idaresinde sarı-kırmızılı ekip, iki gruptan da çıkarak 2000-2001 sezonunda çeyrek final oynamayı başardı.

        Çeyrek finalde İspanyol devi Real Madrid'le eşleşen ''Cim Bom'', İstanbul'da 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanmasına karşın, deplasmanda 3-0 yenilerek yarı finale kalamadı. Galatasaray, Lucescu yönetiminde 2001-2002 sezonunda ise yine ilk gruptan çıkma başarısı gösterirken, çeyrek final şansını ikinci gruptaki son maçına kadar taşısa bile mutlu sona ulaşamadı.

        "Cim Bom", UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki en iyi derecesini 2012-2013 sezonunda teknik direktör Fatih Terim'le yineledi. Grubunu ikinci sırada bitirerek ikinci tura yükselen, bu turda ise Almanya'nın Schalke 04 takımını eleyerek çeyrek finale adını yazdıran Galatasaray, yine Real Madrid'le eşleşti. Lucescu döneminde olduğu gibi deplasmanda 3-0 kaybeden, kendi evinde ise 3-2 kazanan sarı-kırmızılı takım, organizasyona bu turda veda etti.

        SERÜVEN BAŞLIYOR

        Galatasaray Futbol Takımı, bu sezonki Avrupa macerasına Atletico Madrid maçıyla başlıyor. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım hakkı kazanan "Cimbom"; Atletico Madrid, Astana ve Benfica ile eşleştiği grupta ilk sınavını yarın İspanyol ekibi karşısında verecek.

        Sarı-kırmızılıar, bu müsabakayla, Avrupa kupaları tarihindeki 262'nci karşılaşmasına çıkacak. Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 157, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, 261 maç yaptı. Söz konusu müsabakalarda 97 galibiyet ve 97 yenilgi alan, "Cimbom", 67 karşılaşmada eşitliği bozamazken, rakip filelere gönderdiği 361 gole karşılık kalesinde 387 gol gördü.

        İSPANYOLLAR'LA 30. MAÇ

        UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda yarın Atletico Madrid'le karşı karşıya gelecek Galatasaray, İspanyol takımlarıyla 30. maçını oynayacak.

        Avrupa kupaları tarihinde İspanyol rakipleriyle bugüne kadar oynadığı 29 maçta 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 15 yenilgi alan sarı-kırmızılı ekip, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 31 kez havalandırıp, kalesinde 53 gole engel olamadı. Geride kalan eşleşmelerde İspanyol ekipleriyle 6 kez elemeli turlarda karşı karşıya gelen ''Cim Bom'', 1 kez tur atladı ve 5 kez elendi. Galatasaray'ın elediği tek takım, 1999-2000 sezonu UEFA Kupası çeyrek finalde eşleştiği ve ilk maçı deplasmanda 4-1, ikinci maçı ise İstanbul'da 2-1 kazandığı Real Mallorca oldu.

        ATLETICO İLE 3. EŞLEŞME

        Galatasaray, İspanyol ekibi Atletico Madrid'le Avrupa kupalarında 3. kez eşleşti. Rakibiyle ilk kez 1973-74 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda eşleşen sarı-kırmızılılar, deplasmanda 0-0 beraberlikle biten maçın rövanşında, rakibine İstanbul'da 1-0 yenilerek elendi.

        Atletico Madrid'le ikinci kez ise 2009-2010 sezonu UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda karşı karşıya gelen Galatasaray, deplasmanda 1-1 eşitlikle sona eren ilk maçın rövanşını İstanbul'da 2-1 kaybederek çeyrek final biletini rakibine kaptırdı. İspanyol rakibine karşı oynadığı 4 maçta 2 beraberlik ve 2 yenilgi alan "Cim Bom", hiç maç kazanamadı

        ATLETICO, TÜRK EKİPLERİYLE 12 MAÇA ÇIKTI

        İspanyol ekibi, bugüne kadar Avrupa kupalarında Türk rakipleriyle 12 maç oynadı. Galatasaray'la 4 kez karşı karşıya gelen Atletico Madrid, Trabzonspor, Ankaragücü, Kayseri Erciyesspor ve Beşiktaş'la da birer kez eşleşti.

        Trabzonspor'la 1992-93 sezonu Kupa Galipleri Kupası 2. turunda eşleşen Atletico Madrid, evinde 0-0 berabere kalıp, deplasmanda bordo-mavili ekibi 2-0 yenerek tur atladı. Ankaragücü'yle 1999-2000 sezonu UEFA Kupası 1. turunda karşılaşan İspanyol ekibi, rakibine Ankara'da 1-0 yenilmesine karşın, evinde 3-0 kazanarak tur atlamayı başardı. UEFA Kupası 2006-2007 sezonu ilk turunda bu kez Kayseri Erciyesspor'un rakibi olan Atletico, 5-0 ve 4-0'lık sonuçlarla her iki maçtan galip ayrılıp, adını bir üst tura yazdıran taraf oldu. Atletico Madrid, UEFA Avrupa Ligi 2011-2012 sezonu çeyrek finalinde Beşiktaş'la karşı karşıya geldi. Madrid'de Beşiktaş'ı 3-1 yenen İspanyol ekibi, İstanbul'da da siyah-beyazlıları 3-0'la geçip, yarı final biletini aldı.

        12 MAÇLIK GALİBİYET HASRETİ REAL MADRID'LE BİTMİŞTİ

        Galatasaray, İspanyol takımlarına karşı 12 maç süren kazanamama serisini, 2011-2012 sezonunda Real Madrid'i yenerek bitirmişti.

        2000-2001 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İstanbul'da 3-2'lik skorla Real Madrid'i yendikten sonra, İspanyol takımlarına karşı üst üste oynadığı 12 müsabakada da galibiyet yüzü göremeyen "Cim Bom", aradan geçen 11 sezonun ardından UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde yine Real Madrid'i 3-2 yenerek bu şanssızlığını kırmıştı. Sarı-kırmızılılar, 2013-2014 sezonunda yine "Devler Ligi" gruplarında eşleştiği Real Madrid'e karşı, iki maçta kalesinde 10 gole (1-6, 1-4) engel olamadı.

        SON YILLARIN FLAŞ TAKIMI ATLETICO MADRID

        Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk haftasında yarın karşılaşacağı İspanya'nın Atletico Madrid takımı, son yıllarda gösterdiği çıkışla dikkati çekiyor. Başkent Madrid'in La Liga'da mücadele eden iki önemli takımından birisi olan Atletico Madrid, 1903 yılında kuruldu. Tarihinde önemli başarıları bulunan Atletico Madrid, Arjantinli teknik direktör Diego Simeone'nin gelişiyle İspanyol futbolunda tekrar söz sahibi takımlardan biri oldu.

        UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1973-1974 ve 2013-2014 sezonlarında final oynayan Atletico Madrid, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 2009-2010 ve 2011-2012 sezonlarında şampiyonluğa ulaştı. İspanyol temsilcisi, 2010 ve 2012 yıllarında oynadığı UEFA Süper Kupa maçlarını da kazanarak, bu kupayı 2 kez müzesine götürdü. Atletico Madrid ayrıca 1961-1962 sezonunda UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı da kazanma başarısı gösterdi. Madrid ekibi, son olarak çeyrek final gördüğü Şampiyonlar Ligi'nde bu zamana kadar çıktığı 88 maçta 45 galibiyet, 22 beraberlik, 21 mağlubiyet aldı. La Liga'da ise sonuncusu 2013-2014 sezonunda olmak üzere 10 şampiyonluk yaşayan Madrid ekibi, geçen sezonu Barcelona ve Real Madrid'in arkasında, 78 puanla 3. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkı elde etti.

        LA LIGA'DA 3 MAÇTA 2 GALİBİYET ALDILAR

        Atletico Madrid, 3. haftası geride kalan La Liga'da sezona iyi bir giriş yaptı. Sezona Las Palmas'ı 1-0 yenerek başlayan Madrid ekibi, ikinci haftada ligin güçlü ekiplerinden Sevilla'yı 3-0'lık skorla geçti. Ligin 3. haftasında son şampiyon Barcelona'yı konuk eden Atletico Madrid, sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Yaptığı 3 maçta 5 gol atıp 2 gol yiyen İspanyol temsilcisinin attığı gollerin farklı oyunculardan gelmesi dikkati çekti. Madrid ekibinde bu sezon Griezmann, Koke, Gabi, Martinez ve Fernando Torres gibi önemli futbolcular rakip fileleri havalandırdı.

        G.SARAY'A KARŞI HİÇ YENİLMEDİ

        Atletico Madrid, resmi maçlarda Galatasaray ile 4 kez karşı karşıya gelirken, bu maçların hiç birinde yenilmedi. UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1973-1974 sezonunda sarı-kırmızılılarla deplasmanda 0-0 berabere kalan İspanyol temsilcisi, evinde rakibini 1-0 yendi. UEFA Avrupa Ligi'nde 2009-2010 sezonunda Galatasaray ile eşleşen Atletico Madrid, sahasında 1-1 berabere kaldığı Galatasaray'ı deplasmanda 2-1 mağlup etti.

        ARDA'YI KAYBETTİLER AMA ÖNEMLİ TRANSFERLER YAPTILAR

        Atletico Madrid'in sezon öncesi en büyük kaybı, Barcelona'ya giden milli futbolcu Arda Turan oldu. İspanyol ekibi buna karşın, forvet hattına Porto'dan Jackson Martinez, Villarreal'den Luciano Vietto, savunmaya Fiorentina'dan Stefan Savic, Chelsea'den Filipe Luis, orta sahaya Monaco'dan Yannick Ferreira Carrasco ve Vitoria Guimaraes'ten Bernard Mensah transferleri için yaklaşık 120 milyon avro ödedi. Yeni transfer Mensah'ı Getafe'ye kiralayan Atletico Madrid, ayrıca kadrosundan önemli isimlerle de yollarını ayırmak zorunda kaldı. Başkent temsilcisinde, Barcelona'ya transfer olan Arda Turan'ın yanı sıra Raul Jimenez, Mario Mandzukic, Miranda, Mario Suarez ve Raul Garcia başka takımlara gitti. Kalesini Jan Oblak'ın koruduğu Atletico Madrid'de savunmada Diego Godin, orta sahada kaptan Gabi, Koke, hücumda Martinez ile Vietto'nun yanı sıra Antoine Griezmann ve Fernando Torres önemli isimler olarak dikkati çekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ