Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Çaykur Rizespor Deniz Çoban canlı yayında özür diledi (Kasımpaşa - Çaykur Rizespor) - Çaykur Rizespor Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında 1-1 sona eren Kasımpaşa - Çaykur Rizespor maçının ardından tarihi bir an yaşandı. Rizespor'a 2 kırmızı kart çıkartan ve son dakikada hatalı bir penaltı kararı veren maçın hakemi Deniz Çoban, Lig TV'de Rıza Çalımbay'ın maç sonu açıklamaları sırasında yayına katıldı ve özür diledi.

        İŞTE DENİZ ÇOBAN'IN SÖZLERİ...

        Türk futbolunda tarihi bir olaya imza atan Çoban, yapmaması gereken bir şeyi yaptığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

        "Belki de yapmamam gereken bir şeyi yapıyorum. İçeriye girer girmez izledim pozisyonları. Çok üzüldüm. İki takım adına da hatalar yaptım. Çok yanlış yaptığımı biliyorum buraya gelirken, federasyon başkanımızdan, Merkez Hakem Kurulu'ndan özür diliyorum. Şu an çok üzgünüm. Kendimle ilgili kısa sürede bir karar vermem gerektiğini de düşünüyorum."

        Rıza Çalımbay'dan da canlı yayında özür dileyen Çoban, "Bir hakemin yapmaması gereken şeyi yaptığımın net farkındayım. İki taraftan da özür diliyorum. (Rıza Çalımbay'a) Sizin soyunma odasına girerken ruh halinizi anlatamıyorum. Ona rağmen saygıda kusur etmediniz. Futbolcularınız, idarecileriniz de aynı şekilde. Her iki takıma da teşekkür ediyorum. Belki de kariyerimin sonuna doğru geliyorum" diye konuştu.

        RIZA ÇALIMBAY: HERKES HATA YAPAR

        Canlı yayında Deniz Çoban'ı bu kararından vazgeçirmeye çalışan Çalımbay ise "Sizin gibi hakemlere ihtiyacımız var. Herkes hata yapar. Kafanıza takmayın. En büyük yüreklilik sizin yaptığınız" ifadelerini kullandı.

        "ŞU AN İYİ DURUMDA DEĞİLİM"

        Kasımpaşa - Çaykur Rizespor maçının son dakikasında verdiği penaltı kararını hatalı bulan hakem Deniz Çoban, maçın ardından çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Çoban, "Arkadaşlar, konuşacaklarımı canlı yayında konuştum. Şu an iyi durumda değilim lütfen bana müsaade edin." diyerek geri çevirdi.

        38 yaşındaki hakem Deniz Çoban 2007'den beri Süper Lig'de 1. hakem olarak maç yönetiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ