Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kasımpaşalı Donk’un verilmeyen golü bardağı taşırdı... - Kasımpaşa Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Kasımpaşa-Galatasaray maçında Donk’un verilmeyen golünün yankıları sürüyor... Çizgi hakemi Alper Ulusoy’un yakın mesafeden çizgiyi ‘9. cm’ geçen topu görmemesi ve Özkahya’yı yanlış yönlendirmesi gözleri bir kez daha çizgi hakemlerine çevirdi. UEFA Başkanı Platini’nin ülkesi Fransa, UEFA Hakem Kurulu Başkanı Collina’nın ülkesi İtalya ve daha da ilginci Türkiye’de hakem eğitimciliği yapan Uilenberg’in ülkesi Hollanda’da 5. ve 6. hakem uygulaması olmadığını hatırlatalım. Sezon başından beri yapılan bariz hataların büyük bölümünün 5. ve 6. hakemler sebebiyle yaşanması üzerine MHK de konuyu acil olarak gündemine aldı.

        ‘BARİZ’ HATALAR ÜST ÜSTE GELİNCE

        Geçen sezon Başkan Yusuf Namoğlu döneminde, çizgi hakemi uygulamasının kaldırılması kararı alındığı, ancak Namoğlu döneminin sona ermesi sebebiyle konunun ‘rafta’ kaldığı belirtildi. Ancak 5. ve 6. hakemlerin üst üste gelen bariz hatalarının ardından, Kuddusi Müftüoğlu başkanlığındaki MHK, konuyu yeniden gündemine taşıdı. Yeni sezondan itibaren çizgi hakemi uygulamasının kaldırılması yönünde kolların sıvandığı öğrenildi ve yola 4 hakem ile devam edileceği kaydedildi.

        'TEKNOLOJİ'YE GEÇEBİLİRİZ!

        Yeni sezondan itibaren çizgi hakemi uygulamasını kaldırmayı planlayan Merkez Hakem Kurulu’nun gündemine ‘Gol Çizgisi Teknolojisi’ni de aldığı öğrenildi. Premier Lig ile Bundesliga’da uygulanan ve 300 bin Euro maliyeti bulunan ‘Gol Çizgisi Teknolojisi’, sıcak bakılması durumunda gelecek sezon uygulamaya konulacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ