Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Yılmaz Vural neden kovuldu? - Futbol Haberleri
        1

        Türk futbolunun gelişmesi konusunda her yaptığı açıklamada ahkam kesen G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav, yine teknik direktör konusunda kendi bildiğini okudu. Çok değil daha geçtiğimiz salı günü Mehmet Özdilek ile yolları ayırdıktan sonra anlaşma sağladığı Fuat Çapa’nın görevine 50 dakika içinde son veren ve bir gün sonra Yılmaz Vural ile sözleşme imzalayan Cavcav, Türkiye Futbol Federasyonu’nun çaresiz bakışları arasında dün deneyimli teknik adamın görevine son verdi.

        2

        TFF STATÜ’YÜ DEĞİŞTİRMELİ Mİ?
        Keyfi tavırlarıyla istediği hocayı takımın başına getiren istediği zaman da gönderen 82 yaşındaki İlhan Cavcav, TFF’nin hiçbir yaptırımı olmadığı için kafasına göre rahatça kararlar alabiliyor.

        3

        Eğer başka ülkelerde örnekleri olduğu gibi bir kulübün bir sezonda en çok ikiden fazla hocayı göreve getirme sınırlaması Türkiye’de olsaydı, Cavcav istediği gibi hareket edemeyecekti.

        4

        Peki ne oldu da bir hafta içinde İlhan Cavcav, Yılmaz Vural’ın görevine son verdi. Perde arkasında yaşananları tüm detayları sizinle paylaşalım:

        5

        NELER YAŞANDI?
        26 ARALIK CUMARTESİ:
        Y. Vural: Bu kadro çok yetersiz. Takviye yapılmazsa çok sıkıntılı günler yaşarız. 3-4 oyuncu dışında tüm futbolcuları göndermemiz gerekir.
        İ. Cavcav: Kadroda köklü değişikliğe gerek yok. Birkaç takviye yeter. Durumu kurtarırız.

        6

        Y. Vural: İyi isimler transfer edebiliriz. Hepsini ucuza getirebiliriz.
        İ. Cavcav: Hocam hepsinin bir maliyeti var. Gideceklere ve geleceklere ayrı ayrı para vermemiz gerekir. Bunun maliyeti de 10-15 milyon liradan az olmaz. Bu kadar parayı veremeyiz.

        7

        Y. Vural: O zaman bu takım biraz zor kurtulur.
        İ. Cavcav: Peki, düşüneyim.

        8

        27 ARALIK PAZAR:
        Eskişehir maçına 1 gün kala... İlhan Cavcav, Yılmaz Vural ve ekibini kovma kararı alır. Çünkü... İlhan Cavcav’a çok yakın bazı kişiler, “Vural ve ekibi kulübü batıracak. İstedikleri bu transferlere gerek yok” der. Cavcav, çok güvendiği kişilerin bu sözleri üzerine Vural’ın görevine son verme kararı alır. Yani aslında Eskişehir maçına çıkmadan Vural ile yollar ayrılacaktı. Ama bazı kişiler “Maçı bekleyelim” maçı bekleyelim diye Cavcav’ı ikna eder.

        9

        28 ARALIK PAZARTESİ:
        Eskişehir maçının 35. dakikasında 2 oyuncu değişikliği yapılması İlhan Cavcav’ı inanılmaz sinirlendirir. Kararından dönüş yoktur artık.

        10

        DÜN
        Öğlen saatlerinde... İlhan Cavcav, idari menajer Süha Sidal’ı çağırır ve “Yollarımız maalesef ayrılıyor. Dilerim sizin için de bizim için de iyi olur” der. Sidal şaşırır. Anlam veremez. Gerekli telefonlar yapılır. Yollar ayrılır.

        11

        İ. Cavcav: “Kulübü Yılmaz Vural’dan kurtardık” der.
        Y. Vural: “Bu kadro ile Gençlerbirliği biraz zor kurtulur” der.

        12

        ‘UZUN YILLAR ÇALIŞIRIM’ DEMİŞTİ
        5 gün önce sözleşme imzalanırken İlhan Cavcav, “Çok hoca değiştiren bir kulüp başkanı var. Bir de çok kulüp değiştiren bir hoca var. Bu çok hoca değiştiren başkanla, çok kulüp değiştiren hoca nasıl olduysa anlaştılar” demişti. Yılmaz Vural ise ikinci kez göreve geldiği G.Birliği’nde uzun yıllar çalışacağını söylemişti.

        13

        BU SEZONKİ 5. HOCA!
        Sezona Stuart Baxter ile başlayan ve ilk 2 haftada alınan yenilgilerin ardından İskoç teknik adamla yolları ayıran İlhan Cavcav, 3. haftada takımı Mehmet Özdilek’e emanet etti.

        14

        İlk yarının bitimine 2 maç kala Özdilek’i göndererek, görevi geçici olara Spor Toto 2. Lig ekibi Hacettepe’nin başındaki Mustafa Kaplan’a verdi. Fenerbahçe yenilgisi sonrası Kaplan’ı tekrar Hacettepe’ye yollayan Cavcav, Spor Toto Süper Lig’de en fazla takım çalıştıran teknik direktörlerden Yılmaz Vural ile sözleşme imzaladı. Cavcav, Yılmaz Vural’dan önce Fuat Çapa’yı göreve getirip 50 dakika içinde yollamıştı.

        15

        YA SERGEN YA BAKKAL
        Yılmaz Vural’ın görevine son veren G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav’ın Sergen Yalçın ya da Mesut Bakkal’dan birini göreve getirmesi bekleniyor. Sergen Yalçın isminin daha ağır bastığı öğrenilirken, bir aksilik çıkması halinde daha önce Başkent ekibini 3 kez çalıştıran Mesut Bakkal göreve getirilecek.

        16

        OTORİTELER NE DEDİ?
        HALİL ÖZER: VAHİM BİR OLAY
        Türk futbolu için böylesine vahim bir olaya antrenörler, teknik direktörler, futbolcular ve tabii ki Futbol Federasyonu neden bu kadar kayıtsız kalıyor inanılır gibi değil. Süper Lig, sirk gösterisi yapılan bir arena değil. Sayın İlhan Cavcav’ın, Gençlerbirliği’ne mutlaka katkları olmuştur ama bir an önce futboldan elini çekmeli. Çekmezse de federasyonun el atması lazım. Bu işe ‘dur’ demenin zamanı geldi de geçti bile.

        17

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: DERHAL KURAL GELMELİ
        38 yılda 65 tane adam yiyeceğine bir kere kendini yeseydi çok daha iyi bir G.Birliği olurdu. İlhan Cavcav, ne yazık ki tam anlamıyla sağlıklı düşünemiyor diye görüyorum. Özellikle bu sene adeta kıyam haline gelen bu duruma ağzını açıp tek kelime etmeyen Antrenörler Derneği’nin hiçbir vasfı olmadığı da ortaya çıktı. “Bir teknik adam, bir sezonda maksimum 2 takım çalıştırmalı” kararı alındı. Bir kulübün de bir sezonda maksimum 2 teknik adamla çalışması kuralı gelmeli.

        18

        ALİ GÜLTİKEN: CAVCAV SIKINTILI!
        Kulübün menfaatleri ve teknik adamın felsefesi ile ilgili bir çatışmadan dolayı ayrılık yaşandığını düşünmüyorum. Çünkü bu kadar işi iyi bildiğini düşünen bir futbol adamının verdiği kararların sağlıklı ve doğru olması gerekiyor. Verdiği kararları 3 günde bir bozan İlhan Cavcav’ın sağlıklı karar vermekle ilgili bir sıkıntısı olduğu ortada. Bunun, ne futbolu yönetmekle ne de futbolun etik değerleri ile bir alakası yok. Yaşananlar Cavcav’ın ruh ve kafa sağlığı ile alakalı bir durum.

        19

        ATİLLA TÜRKER: HİÇ YAKIŞIYOR MU!
        Olay artık inanılmaz boyutlara ulaştı. Mizah konusu oldu. Alay konusu oldu. Gençlerbirliği gibi bir camiaya bu tür tutarsızlıklar hiç yakışıyor mu! İlhan Cavcav eskiden de hep bildiğini okurdu ama artık değişik okumaya başladı. İşin kötüsü Cavcav eskiden de tek adamdı, şimdi de tek adam ama artık böyle olmuyor. Ayıp oluyor. Yılmaz Vural’ın ne günahı var! Diğerlerinin ne günahı var. Vural’ı tüm Türkiye tanıyor. Bilgisi, kültürü herkes tarafından biliniyor. Nasıl yaparsınız Vural’a bunu! Yazık... İnsanın içi sızlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ