Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Başakşehir-Beşiktaş maçı hakem yorumu - Rams Başakşehir Haberleri

        HTSPOR.COM / BÜLENT YAVUZ

        Kara Kartal Başakşehir'de önemli 2 puanı kaybetti. Şampiyonluk yarışında bu telafisi mümkün bir puan gibi görünüyor ancak 13 hafta sonra lig bitecek. İnşallah siyah-beyazlılar, bu puan kaybını aramazlar. Maçın 1. devresinde Başakşehir oyuna daha iyi başladı ve iki gol de bularak deveryi bitirdi. Ancak 2. devre roller değişti. Özellikle siyah-beyazlıların oyuncu değişikliğinden sonra oyunun hakimiyeti tamamen Beşiktaş'a geçti. Quaresma bu kadar iyiyse kenarda niye oturdu? Quaresma yine söylüyorum bu kadar iyiyse niye geçmiş maçlarda bu performansı gösteremiyor. Hakem son düdüğü çaldığında her iki takım da birer puana razı olur görüntüdeydi.

        Maçın hakemine gelince... Benim son derece takdir ettiğim ve sevdiğim bir hakem ama o da son haftalardaki hakem arkadaşlarının hatalarına nazire yaparcasına 'Ben de buradayım' dedirtti. Maçın hakem açısından 4 ana unsuru var.

        1 - Öncelikle sarı kart kullanımlarında hatalar yapıyor. Mehmet Batdal'ın birinci sarı kartına çok da fazla katılamıyorum. Boyu uzun olduğu için inerken dirseği ve kolları rakip oyuncuunun kafasına ve yüzüne doğru geliyor. Vurma ve dirsek atma olmadıktan sonra sarı kart gereksiz. Hadi verdiği karta bir şekilde katılalım. Hakem gibi sarı kart doğru diyelim. Ama sosyal medyayı sallayan ikinci karttan atılmadığı yorumuna asla katılmıyorum. Burada ne bir dirsek vurma ne de yüze gelen bir kasıtlı temas yok.

        2 - Beşiktaş'ın iptal edilen bir golü var. Topa ilk vurulduğunda gol olsa hakem golü verecek. Ancak top direkten geri geliyor. Ofsayttaki Quaresma da topla oynuyor. İşte yardımcı hakem burada bayrağını kaldırıyor ve ofsaytı işaret ediyor. Bence doğru bir karar. Net ofsayttı.

        3 - Beşiktaş'ın 1. golüne gelince top ayaktan çıktığı anda Cenk kılpayı da olsa rakiplerinden önde. Rakiplerine göre kaleye en yakın oyuncu. 5 santim de olsa 10 santim de olsa ileride. Yardımcı hakem golü verdi. Olabilir... Hatırlayalım, kupa maçında beşiktaş hemen hemen benzer bir pozisyonda gol yemiş ve stoperini kaybetmişti. Orada ne kadar haklı isyan ediyorsa Beşiktaş, burada da Başakşehir'in söyleyecek birkaç sözü olabilir.

        4 - Başakşehir'in 2. devrede gördüğü iki sarı kart kesinlikle yanlıştı. Hakemin 1. devre biterken gerek Mahmut'un gerek Doka'nın hareketlerine sarı kart göstermesi lazımdı. Başta da dediğim gibi sarı kartlarda bir tutarsızlık vardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ