Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Akhisarspor Galatasaray: 1 - Akhisar Belediyespor: 1 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri
        TÜRKİYE KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... GALATASARAY - AKHİSAR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Akhisar Belediyespor ile karşılaştı. Maça hızlı başlayan Sarı-Kırmızılılar, 10. dakikada golü buldu. Denayer'in ortasında Douglao ters bir kafayla topu ağlarına gönderdi ve ev sahibi maçta 1-0 öne geçti.

        Galatasaray, ilk yarı boyunca Yasin ve Umut'la birçok net gol fırsatını harcadı. 39'da Yasin'in kaleye giden topunu Douglao son anda önlemeyi başardı.

        İlk yarı Galatasaray'ın üstünlüğüyle geçilirken, Akhisar Belediyespor ikinci 45 dakikaya golle başladı. 47'de arka direğe yapılan ortaya Rodallega kafayı vurdu ve Muslera'yı avlayarak durumu 1-1'e getirdi.

        50.dakikada Umut Bulut'ın pasında Sneijder boş kale yerine topu üstten dışarıya yollayarak inanılmaz bir golü kaçırdı. 5 dakika sonra ise bomboş durumdaki Rodallega, Akhisar'ı öne geçirme fırsatını tepti.

        Umut Bulut ve Rodallega'nın adeta gol kaçırma rekoru kırdığı mücadelenin 69. dakikasında Akhisar bu kez Muğdat ile net bir fırsatı harcadı. Kendi yarı sahasından aldığı pasla Muslera ile karşı karşıya kalan tecrübeli oyuncu ağır davranınca araya giren Sabri golü önledi.

        86'da Umut Bulut, Linnes'in ortasında Galatasaray'ı mutlak bir golden daha etti, 88. dakikada ise Yasin müthiş taşıdığı topta kaleciyi geçemedi.

        YARI FİNALDE RAKİP ÇAYKUR RİZESPOR

        İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1 bitti ve ilk maçı deplasmanda 2-1 kazanan Galatasaray, Türkiye Kupası'nda adını yarı finale yazdıran taraf oldu. Galatasaray yarı finalde Çaykur Rizespor ile eşleşti.

        GALATASARAY: 1 - AKHİSAR BELEDİYESPOR: 1

        STAT: Türk Telekom Arena

        HAKEMLER: Kutluhan Bilgiç, İbrahim Bozbey, Hüsnü Emre Çelimli

        GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu (Dk. 71 Linnes), Denayer, Hakan Balta, Olcan Adın, Bilal Kısa (Dk. 58 Donk), Selçuk İnan, Podolski (Dk. 90 Emre Çolak), Sneijder, Yasin Öztekin, Umut Bulut

        AKHİSAR BELEDİYESPOR: Fatih Öztürk, Tolga Ünlü, Douglao (Dk. 84 İsmail Konuk), Caner Osmanpaşa, Alper Uludağ, Vaz Te (Dk. 72 Grbic), Abdulkadir Özdemir (Dk. 79 Nguemo), Aykut Çeviker, Soner Aydoğdu, Muğdat Çelik, Rodallega

        GOLLER: Dk. 10 Douglao (Kendi kalesine) (Galatasaray), Dk. 47 Rodallega (Akhisar Belediyespor)

        SARI KARTLAR: Dk. 20 Abdulkadir Özdemir, Dk. 88 İsmail Konuk, Alper Uludağ (Maç bittikten sonra) (Akhisar Belediyespor), Dk. 74 Hakan Balta, Dk. 78 Olcan Adın, Dk. 90+2 Muslera (Galatasaray)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        4. dakikada Soner Aydoğdu'nun ceza alanı dışı sağ çaprazdan kullandığı frikikte, altıpas önünde yükselen Douglao kafa vuruşunu yaptı ancak top kaleci Muslera'da kaldı.

        10. dakikada Galatasaray, müsabakada öne geçti. Denayer'in sağdan sert ortasında Umut Bulut'u geçen topa Akhisar Belediyesporlu Douglao, kafayla ters bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı kendi ağlarına yolladı: 1-0

        18. dakikada Soner Aydoğdu'nun sol kanattan kullandığı frikikte, ön direkte yükselen Muğdat Çelik kafa vuruşunu yaptı ancak top yan ağlarda kaldı.

        23. dakikada Umut Bulut'un ceza yayı içinden yaptığı vuruşta, kaleci Fatih Öztürk'ten dönen topu, savunma uzaklaştırdı.

        35. dakikada Akhisar Belediyespor savunmasının uzaklaştıramadığı topu alan Sneijder, ceza alanına girdikten sonra şutunu çekti ancak kaleci Fatih Öztürk meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

        37. dakikada Sneijder'in pasıyla ceza yayı gerisinde topla buluşan Yasin Öztekin'in bekletmeden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

        39. dakikada Sneijder'in ara pası sonrası ceza alanına giren Yasin Öztekin, sol çaprazdan vuruşunu yaptı. Açılan kaleci Fatih Öztürk'ü geçen topu, Douglao son anda kayarak kornere yolladı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        47. dakikada konuk ekip beraberliği sağladı. Soner Aydoğdu, sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta topu arka direğe ortaladı. Altıpas gerisinde yükselen Rodallega, yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1.

        50. dakikada Galatasaray, Sneijder ile önemli bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Podolski'nin pasında topla ceza alanı içi sağ çaprazda buluşan Umut Bulut, bekletmeden ortasını yaptı. Kaleci Fatih Öztürk'ü geçen top, arka direkte uygun durumdaki Sneijder'e geldi. Hollandalı oyuncu, yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı üstten auta yolladı.

        55. dakikada Soner Aydoğdu, sağdan kazanılan korner atışında topu arka direğe gönderdi. Burada uygun durumdaki Rodallega'nın kafa vuruşunda top direk dibinden auta çıktı.

        60. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun sağdan ortasında, kaleye yönelen topu kaleci Fatih Öztürk son anda dokunarak kornere çeldi.

        66. dakikada Tolga Ünlü'nün sağdan ortasında, altıpas gerisinde yükselen Rodallega'nın kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

        69. dakikada hızlı gelişen Akhisar Belediyespor atağında, orta sahada topla buluşan Muğdat Çelik, önündeki boş alanı kullandı ve ceza alanına girdi. Muğdat'a yetişen Sabri Sarıoğlu, son anda dokunarak rakibinin müsait durumda şut çekmesini önledi. Sola açılan topu yeniden alan Muğdat, topu yanındaki Soner Aydoğdu'ya aktardı. Bu oyuncu Muslera'nın açısını daraltması nedeniyle daha uygun durumdaki Vaz Te'ye pas vermek istedi ancak araya giren Hakan Balta, meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

        80. dakikada savunma arkasına atılan topa hareketlenen Grbic, sağdan ceza alanına girdi. Açısı daralan Karadağlı futbolcu, topu geriden gelen Soner Aydoğdu'ya aktardı. Bu oyuncunun penaltı noktası yakınından vuruşunda, kaleci Muslera'yı geçen topu Denayer çizgi üzerinden çıkardı.

        86. dakikada Linnes'in sağdan ortasında, altıpas gerisinde topla buluşan Umut Bulut'un vuruşunda, top yandan auta çıktı.

        88. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında, topla buluşan Yasin Öztekin, iki rakibini geçtikten sonra ceza alanı çizgisi gerisinden vuruşunu yaptı ancak kaleci Fatih Öztürk meşin yuvarlağın sahibi oldu.

        MAÇTAN NOTLAR

        Teknik direktör Mustafa Denizli'nin istifa etmesinin ardından Akhisar Belediyespor ile yapılan Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında takımın başında sahaya çıkan altyapı teknik direktörlerinden Orhan Atik, son oynanan Gaziantepspor maçının ilk 11'ine göre kadroda 3 değişikliğe gitti.

        Atik, cezaları nedeniyle Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında yapılan Gaziantepspor maçında yer almayan Wesley Sneijder ile Lukas Podolski'yi, Akhisar Belediyespor müsabakasında ilk 11'de görevlendirdi. Atik, o maçta sakatlanan Aurelien Chedjou'yu kadroya almazken, bu futbolcunun yerine sahaya Jason Denayer'i sürdü.

        Teknik direktör Atik, Gaziantepspor maçında ilk 11'de yer bulan Martin Linnes ile Koray Günter'i, Akhisar Belediyespor maçında yedekler arasında tuttu.

        Galatasaray, karşılaşmaya Muslera, Sabri Sarıoğlu, Denayer, Hakan Balta, Olcan Adın, Bilal Kısa, Selçuk İnan, Podolski, Sneijder, Yasin Öztekin ve Umut Bulut ilk 11'i ile başladı.

        Sarı-kırmızılı takımda yedeklerde Koray ve Linnes'in yanı sıra Cenk Gönen, Rodriguez, Donk, Semih Kaya ve Emre Çolak yer aldı.

        TARAFTARLAR İLGİ GÖSTERMEDİ

        Galatasaray ile Akhisar Belediyespor arasında yapılan maç, neredeyse boş tribünler önünde oynandı. Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışında zirvenin uzağında kalan, UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turunda elenen ve UEFA turnuvalarından bir yıl men edilen sarı-kırmızılı takımı, kupa mücadelesinde taraftarları yalnız bıraktı. Türk Telekom Arena tribünlerinin büyük kısmı boş kaldı. Öte yandan, maçtan yaklaşık 1 saat önce başlayan yağmur, sahayı ağırlaştırdı.

        AKHİSAR'DA 7 DEĞİŞİKLİK

        Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, ligde son yaptıkları Gençlerbirliği maçının ilk 11'ine göre takımında 7 değişiklik yaptı. Gençlerbirliği maçının ilk 11'inden Douglao, Tolga Ünlü, Rodallega ve Caner Osmanpaşa'yı Galatasaray'a karşı ilk 11'de kullanan Arslan, kaleci Lukac, Merter Yüce, Onur Ayık, Sami, Nguemo, Custodio ve Kadir Keleş'e görev vermedi. Arslan, bu oyuncuların yerine Fatih Öztürk, Abdulkadir Özdemir, Vaz Te, Aykut Çeviker, Alper Uludağ, Muğdat Çelik ve Soner Aydoğdu'yu sahaya sürdü.

        ASLAN MORAL BULDU

        Spor Toto Süper Lig'de alınan kötü sonuçların ardından teknik adam değişikliği yaşayan sarı-kırmızılılar, kupada tur atlayarak moral buldu.

        AKHİSAR'A YİNE GEÇİT VERMEDİLER

        Galatasaray, bu sezon Akhisar Belediyespor ile yaptığı 5 maçta da kaybetmedi. Ege temsilcisiyle Spor Toto Süper Lig'de 1, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 4 kez karşı karşıya gelen sarı-kırmızılı ekip, 3 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Ligdeki müsabakayı 3-2 kazanan Galatasaray'ın Manisa temsilcisiyle Türkiye Kupası'nda yaptığı maçlar, 2-1, 1-1, 2-1 ve 1-1'lik skorlarla bitti.

        GALATASARAY'DA 2 SAKATLIK

        Son dönemde yaşanan sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşayan Galatasaray'ın Akhisar Belediyespor karşısında da 2 oyuncusu maçı tamamlayamadı. Karşılaşmanın 55. dakikasında Hugo Rodallega ile girdiği ikili mücadele sonrası sağ gözünde şişme ve kanama olan Bilal Kısa, 58. dakikada yerini Ryan Donk'a bıraktı. Galatasaray, maçtaki ikinci değişiklik hakkını da yine bir sakatlık sonrası gerçekleştirdi. Karşılaşmanın 69. dakikasında yaşanan pozisyonda sakatlanan Sabri Sarıoğlu, oyuna devam edemedi ve 71. dakikada yerine Martin Linnes maça dahil edildi.

        HAKAN BALTA'NIN 300. MAÇI

        Galatasaray'ın deneyimli savunma oyuncusu Hakan Balta, sarı-kırmızılı formayla 300. resmi maçına çıktı. Süper Lig'de 2007-2008 sezonunda Manisaspor'dan transfer edilen Hakan, Galatasaray ile 4 şampiyonluk yaşarken, 2 Türkiye Kupası ve 4 TFF Süper Kupa kaldırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ