Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Leicester Cityli futbolcuların maliyetleri - Futbol Haberleri
        1

        HTSPOR.COM
        İngiltere'de mucizeyi gerçekleştirerek şampiyonluğa ulaşan Leicester City ile ilgili ortaya çıkan rakamlar başarının ne denli büyük olduğunu gözler önüne seriyor.Tilkiler lakaplı takımın ideal 11'inde oynayan futbolcuların geldiği takımlar, maliyetleri ve bu sezon gösterdikleri performanslar şöyle:

        2

        Tilkiler lakaplı takımın ideal 11'inde oynayan futbolcuların geldiği takımlar, maliyetleri ve bu sezon gösterdikleri performanslar şöyle:

        3

        Schmeichel - Leeds - 1.25 milyon pound - 38 maç

        16

        DEVLERİ GERİDE BIRAKTI
        Tilkiler, 502 milyon Euro’luk M.City’yi, 495.75 milyon Euro’luk son şampiyon Chelsea’yi, 440 milyon Euro’luk Arsenal’i, 419 milyon Euro’luk Manchester United’ı, 367 milyon Euro’luk Liverpool’u geride bıraktı.

        17

        Leicester City, şampiyonluğu sayesinde adeta köşeyi döndü... Öyle ki, mütevazı bütçesiyle dev ekiplerin önünde mutlu sona ulaşan Mavi-Beyazlılar’ın kasasına koyacağı meblağ dudak uçuklatıyor.

        18

        Repucom adlı analiz firmasının araştırmasına göre, Tilkiler’in muhtemel kazancı şimdiden en az 150 milyon Pound’u (618 milyon TL) bulmuş durumda...

        19

        Araştırma verilerine göre Leicester’ın şampiyonluk ödülü, Şampiyonlar Ligi’ne katılım payı, maç biletlerinden ve kulüp ürünlerinin satışından elde edeceği miktar ile 150 milyon Pound (618 milyon TL) gelir elde edebileceği belirtildi.

        20

        Gelecek sezon tarihinde ilk kez Devler Ligi’nde mücadele edecek olan İngiliz ekibi, 618 milyon TL’lik kazancını da ikiye katlayabilir...

        21

        Öyle ki Mavi-Beyazlılar’ın yapması muhtemel yüksek sponsorluk anlaşmaları ve taraftar sayısını dünya genelinde yükseltmesinin de kazancının artmasını sağlayacağı belirtildi.