Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Galatasaray-Beşiktaş maçında tartışılan pozisyonlar - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR.COM | Bülent YAVUZ

        TT Arena'dagülen taraf Kara Kartal oldu. Şampiyonluk yarışında önemli bir virajı hasarsız atlatan Beşiktaş yoluna artık daha emin adımlarla yürüyor. Hedefe kaldı 2 maç. Hakem Mete Kalkavan'ın bu derbi maça istinaden uyguladığı maç planına ve yönetim tarzına aferin diyorum. Birkaç faul yanlışı yaptı, birkaç sarı kartı es geçti ama bu oyununun genel akışında mücadelesinde herhangi bir aykırılık yapmadı. Zaman zaman 2'li-3'lükavgaları da enerjik müdahaleriyle engellemeyi başardı. İlla da hakem için bir şey söylemek gerekiyorsa Quaresma'yı panoları tekmelediği için göstermediği sarı kart söylenebilir. Bunun dışında çaldığı düdüklerin tamamı oyunun akışında her iki takımı da konuşturacak veya hakemi ön plana çıkaracak cinsten değildi. Bu derbi ancak bu kadar yönetilir.

        Gelelim herkesin merakla sorduğu ve bilenin de bilmeyenin de yanlış yorumladığı 76. dakikaya... Bu dakikada Beşiktaş'ın gol pozisyonu Galatasaray ceza alanı içinde devam ederken orta çizgiye yakın yerden oyuna bir sivil girdi. Bunun Galatasaray ceza alanı ile ilgisi yok, oradaki savunma oyuncularını da hiç alakadar etmiyor. Dolayısıyla hakem önce Beşiktaş'ın avantajını değerlendirdi, o da gol oldu zaten. Ve sonrasında sahaya giren sivili de oyun alanından dışarı çıkardı. Kuralın emrettiği talimatı da yerine getirmiş oldu.

        Hakemin ana görevi avantajı gözetmektir. Bu yüzden hakemi tebrik ediyorum. Aksini yapmış olsaydı Beşiktaş'ın golü güme gidecekti. Hakem de kuralları linç etmiş olacaktı. Bugün gündem bundan dolayı sarsılacaktı. Düşünün ki sahaya 2. bir top atılmış, bu top oyuna müdahale etmemiş, hakem ne yapıyor... Oyunu devam ettiriyor, top oyun dışı olunca da 2. topu dışarı çıkarttırıyor. İşte onun gibi bir şey. Gol temiz, hakem kuralı on numara uyguladı. Benden kocaman bir alkış ve büyük bir tebrik.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ