Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Jose Sosa: Kupa, Galatasaray derbisinde geldi - Beşiktaş Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | KARTAL YİĞİT - CEM AKYÜZ

        Beşiktaş 7 yıl sonra mutlu sona ulaştı... Tabii ki uzun süren bu hasretin sona ermesinde yönetim, Şenol Güneş ve bütün futbolcuların payı vardı. Alman panzeri Mario Gomez, gol kralı olup öne çıktı. Bazılarına göre Jose Sosa’nın payı Gomez’den bile fazlaydı... İlk yarıdaki Kayserispor ve Osmanlıspor maçları başta olmak üzere birçok müsabakayı tek başına koparıp aldı. Tam umutlar tükeniyor derken kılı kırk yarıp asistleri ve golleriyle ışıl ışıl parladı. Kartal’ın orta sahadaki virtüözü, tatile çıkmadan önce HABERTÜRK’e konuşup, foto muhabiri arkadaşımız Cem Akyüz’e ilginç pozlar verdi. Şimdi söz, sezonu 7 gol, 12 asistle taçlandıran Tangocu’da...

        ‘ŞENOL HOCA’YLA BÜTÜN OLDUK’

        - Gomez gol kralı olup büyük katkı sağladı ama yine de büyük çoğunluk ‘Şampiyonluğun gelmesindeki en önemli pay Sosa’ya ait’ diyorlar... Sen performansınla ilgili neler düşünüyorsun?

        Kendi performansımdan genel olarak memnunum. Geçen sezon yeni geldiğim için ister istemez bir adaptasyon sorunu yaşadım. Bu sezon ön plana çıktığım maçlar oldu ama futbol takım oyunu. Ortada kazanılan kupa varsa takım kazanıyor. Kesinlikle bir oyuncu tek başına kupa kazanamaz. Biz Şenol Hoca ile bütün olduk, bir olduk. İşin özeti bu.

        Fiorentina’da sönük kalan ama Beşiktaş’ta coşan bir Mario Gomez izledik. Onun bu patlaması için ne diyeceksin?

        Mario’yu anlatmaya gerek yok. Önceden tanışıyorum ve beraber oynadım. Söyleyecek söz yok onun için. Mario gibi bir futbolcu ile beraber oynamak şanstır. Böyle bir oyuncu, sahadaki bütün futbolcuları daha iyi gösterir. Ben asist yapmış olabilirim ama golcü atamazsa sizin asistiniz boşa çıkar. Gomez benim asistlerimi boşa çıkarmadı. Bu sezon ben parladıysam Mario sayesindedir.

        Yani sen çaldın, Gomez söyledi öyle mi?

        Aynen öyle (gülerek). Gomez ile yan yana oynamak büyük keyif.

        'YOĞUN ÇALIŞMA, ÇOK İNANÇ, TARAFTARIN GÜCÜ'

        - Şampiyonluk zor bir süreç... Bu süreç sizin adınıza nasıl işledi?

        Şampiyonluğu özetlersem şunları söylemek doğru olur. Yoğun çalışma, çok inanç, taraftarın gücü. 3 yıldır sahasız oynuyoruz. Taraftar bizi her yerde destekleyip hiç yalnız bırakmadı. Bu hikaye ancak böyle güzel şampiyonlukla bitebilirdi. Böyle de oldu. Şampiyonluğun en güzel hikayesini yazdık. Aksini hiçbir zaman düşünmedik bile.”

        ‘KUPA, GALATASARAY DERBİSİNDE GELDİ'

        - Şampiyonluğun habercisi hangi maçtı?

        Şampiyonluk ışıltısı ilk maçtan itibaren içimizde vardı. Ama illa bir maç isterseniz Galatasaray derbisi derim. Son haftalarda aşırı baskı altında alınmış bir maçtı. Şampiyonluk Galatasaray derbisinde geldi diyebilirim. Çünkü bizi zorlayacak tek rakip Galatasaray’dı. Fenerbahçe’nin de gözü üzerimizdeydi.”

        'ŞİMDİ KUTLAMA VE DİNLENME ZAMANI'

        - Sözleşmen 2018’de bitiyor. Geleceğin hakkında neler düşünüyorsun?

        Tek bildiğim 2 yıllık daha kontratım olduğu. Tek gerçek bu. Çok yorucu, uzun bir sezon geçirdik. Tek düşüncem Arjantin’e gidip ailemle dinlenmek. Taraftarlar da yoruldu. Şu an kutlama zamanı, bu tarz şeyleri konuşma zamanı değil. Devre arasında da tatile gidememiştim. Şimdi dinlenme ve kutlama zamanı.

        ‘İKİZ KIZLARIM DA ÇIKIŞIMDA ETKİLİ OLDU'

        - Yıllardır eşin ile beraber bebek özlemi çekiyordun. İkizlerini kucağına aldığında neler hissettin?

        Tarifi çok zor bir his. Babalık bugüne kadar tattığım en güzel ve önemli duygu. Eskiden antrenman bitimi arkadaşlarla beraber bir yerlere gider otururduk. Şimdi çalışma bitiyor, eve kendimi atıyorum. Onlardan hiç ayrılmak istemiyorum. İkiz kızlarımın oluşu da benim bu sezonki çıkışımda etkili oldu. 2016 benim için harika geçti diyebilirim.

        ‘DEMEK Kİ GEÇEN SENE YETERİNCE İNANMAMIŞIZ’

        - Yani şampiyonluk için ‘inancın zaferi’ diyebilir miyiz?

        Aynen öyle. Büyük hedefleriniz varsa elinizden gelen her şeyi yaparsanız, daha da önemlisi kendi yazdığınız hikayeye inanırsanız başarı gelir. Geçen sene de iyiydik ama demek ki yeteri kadar inanmamışız. Bu sene biz inanarak, bu tarihi yazdık.”

        KUTMALARA O ŞAPKAYLA ÇIKTI

        Elinde keman, ağzında gül, başında bordo renkli fötr şapka ile objektifimize poz veren Sosa, foto muhabirimiz Cem Akyüz’e “Şapka çok güzel, hediye eder misin? Bu şampiyonluğun anılarından biri olarak bende kalsın. Şölene de bu şapkayla çıkacağım” dedi. Arjantinli, kutlamalar boyunca şapkayı başından hiç çıkarmadı

        ÜÇ ÜLKEDE ŞAMPİYON OLAN TEK İSİM

        Jose Sosa, takım arkadaşları arasında üç ayrı ülkede şampiyonluk sevinci yaşayan tek isim olarak dikkat çekiyor. Beşiktaş’ın 31 yaşındaki Arjantinli futbolcusu, Almanya ve İspanya’dan sonra Türkiye’de de şampiyonluk kupasını kaldırmayı başardı. Bayern Münih’le 2007-08 ve 2009-2010 sezonlarında, Metalist’ten kiralık gittiği Atletico Madrid’de de 2013-14 sezonunda şampiyonluk sevinci tadan Tangocu, Türkiye’de de aynı başarıyı tekrarladı. Jose Sosa’nın ayrıca 2 Almanya Kupası, 1 Almanya Süper Kupası, ülkesi Arjantin’le de 2 Olimpik Oyunlar Şampiyonluğu bulunuyor. Öte yandan Beşiktaş’ta Mario Gomez sadece Almanya’da, Atiba Hutchinson ise Hollanda’da bu mutluluğu yaşamıştı.

        KARİYERİNİN EN İYİ SEZONU

        Daha önce Estudiantes, Bayern Münih, Napoli, Metalist, Atletico Madrid formaları giyen Jose Sosa, kariyerinde ilk kez bu kadar çok skora katkı yaptı. 7 gol atıp 12 asist yapan Sosa, geçmiş sezonlarda sadece Metalist’teyken bu sayılara ulaşabilmişti. Ukrayna ekibinde forma giydiği 2012-13’te ligde 7 gol atmış, asist sayısı 11’de kalmıştı. Sosa, Beşiktaş’ta asist sayısını 1 geliştirip kişisel rekorunu kırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ