Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Mondihome Kayserispor Fenerbahçe: 3 - Kayserispor: 3 (MAÇ SONUCU) - Mondihome Kayserispor Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE - KAYSERİSPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        FENERBAHÇE: 3 - KAYSERİSPOR: 3

        Spor Toto Süper Lig 2. hafta maçında Fenerbahçe, Kayserispor'u ağırladı. Konuk ekip 27'de Welliton ile öne geçti. 30'da Kjaer frikikten attığı golle skoru eşitledi. Danimarkalı oyuncu, gol attıktan 8 dakika sonra kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 44'de Ozan Tufan, Fenerbahçe'ye üstünlüğü getiren golü kaydetti. 45+2'de Welliton tekrar sahneye çıkarak eşitliği sağladı. 90'da Ufuk, Kayserispor'u öne geçirdi. 90+3'te Alper Potuk son sözü söyledi: 3-3.

        Ligin ilk haftasında Başakşehir'e mağlup olan Fenerbahçe, yine galibiyetle tanışamadı. Kayserispor ise ligdeki ilk puanını aldı.

        FENERBAHÇE: 3 - KAYSERİSPOR: 3

        STAT: Ülker

        HAKEMLER: Serkan Çınar, Serkan Ok, Mehmet Cem Hanoğlu

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Van der Wiel, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Neustaedter, Ozan Tufan, Alper Potuk, Volkan Şen (Dk. 75 Van Persie), Stoch, Emenike (Dk. 67 Fernandao)

        KAYSERİSPOR: Ahamada, Levent Gülen, Kana Bıyık, Mabiala, Anıl Karaer, Mijailovic, Umut Sönmez, Kubilay Sönmez (Dk. 88 Mert Özyıldırım), Deniz Türüç (Dk. 82 Ufuk Budak), Nakoulma, Welliton (Dk. 90+2 Erkam Reşmen)

        GOLLER: Dk. 27 ve 45+1 Welliton, Dk. 90 Ufuk Budak (Kayserispor), Dk. 30 Kjaer, Dk. 44 Ozan Tufan, Dk. 90+3 Alper Potuk (Fenerbahçe)

        KIRMIZI KART: Dk. 38 Kjaer (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR: Dk. 37 Levent Gülen, Dk. 40 Deniz Türüç, Dk. 42 Nakoulma (Kayserispor), Dk. 40 Ozan Tufan, Dk. 74 Stoch (Fenerbahçe)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        17. dakikada Volkan Şen'in pasıyla ceza alanı içi sol çaprazda buluşan Alper Potuk, sağ ayağıyla plase bir şut çıkardı ancak top uzak kanattan auta çıktı.

        27. dakikada konuk ekip Kayserispor mücadelede 1-0 öne geçti. Fenerbahçe ceza alanı yayının hizasında, sağ kanattaki taç çizgisine yakın bölgeden kazanılan serbest vuruşu Deniz Türüç kullandı. Bu oyuncunun ceza sahasına ortaladığı topa altıpas önünde yükselen Welliton kafayla dokundu. Meşin yuvarlak uzak direk dibinden filelere gitti: 0-1

        30. dakikada Fenerbahçe, mücadelede beraberliği yakaladı. Ceza alanı dışında kazanılan serbest vuruşu savunma oyuncusu Kjaer kullandı. Danimarkalı futbolcunun sağ ayağıyla doğrudan kaleye gönderdiği top, kaleci Ahamada'nın solundan ağlarla buluştu: 1-1

        38. dakikada gelişen hızlı Kayserispor atağında savunma arkasına koşu yapan Welliton, Kjaer ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Hakem Serkan Çınar, pozisyonun faul olduğunu belirterek, son adam Welliton'a faul yaptığı gerekçesiyle Kjaer'e doğrudan kırmızı kart gösterdi.

        44. dakikada ev sahibi ekip, müsabakada öne geçti. Ceza sahası dışı sol çaprazda kazanılan serbest vuruşu Volkan Şen kullandı. Bu oyuncunun ceza alanına ortaladığı topa altıpas çizgisi üzerinde yükselen Ozan Tufan, meşin yuvarlağı kafayla filelere yolladı: 2-1

        45+1. dakikada Kayserispor, skorda dengeyi sağladı. Fenerbahçe yarı alanının sağından Deniz Türüç'ün kullandığı serbest vuruşta savunma arkasına sarkan Welliton altıpas içinde kafayla topu filelere gönderdi: 2-2

        Müsabakanın ilk yarısı 2-2 eşitlikle tamamlandı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        48. dakikada Deniz Türüç'ün ceza alanı dışından çıkardığı şutta top kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

        62. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Emenike, Volkan Şen'in ara pasıyla savunma arkasına sarktı ancak zamanında çıkan kaleci Ahamada Nijeryalı golcüden önce topa müdahale etti. Ceza alanı çizgisi üzerinde kalan topa Volkan Şen ile Kana Bıyık hamle yaptı. Kayserisporlu futbolcu, rakibinden önce meşin yuvarlağa dokunurken, Volkan'a çarpan top az farkla auta gitti.

        67. dakikada Stoch'un ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Ahamada sağına gelen topu son anda kornere tokatladı. Volkan Şen'in soldan kullandığı kornerde Fernandao'dan seken top, arka direkteki Skrtel'in önünde kaldı. Bu oyuncunun yakın mesafeden dönerek şutunda top yandan auta çıktı.

        72. dakikada Umut Sönmez'in ara pasıyla sağdan ceza alanına giren Welliton, kaleci Volkan Demirel ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı ancak top uzak direk dibinden auta gitti.

        90. dakikada Van Persie'nin ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta kaleci Ahamada meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

        90. dakikada Kayserispor, mücadelede yeniden öne geçti. Soldan atağı sürükleyen Nakoulma, pasını bindiren Ufuk Budak'a aktardı. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Ufuk'un, bekletmeden sol ayağıyla çıkardığı şutta meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'in bacaklarının arasından ağlarla buluştu: 2-3

        90+3. dakikada Fenerbahçe, beraberliği sağladı. Skrtel'in kendi yarı alanından uzun kullandığı serbest vuruşta önce Fernandao, sonra Van Persie kafayla topu indirdi. Altıpas önünde uygun durumda meşin yuvarlakla buluşan Alper Potuk, takımı adına beraberlik golünü kaydetti: 3-3

        Karşılaşma, 3-3 beraberlikle sona erdi.

        MAÇTAN NOTLAR

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında oynadıkları Kayserispor karşısında, Grasshoppers maçına göre takımında 3 değişiklik yaptı. Ülker Stadı'nda oynanan maçta sarı-lacivertlilerin Hollandalı teknik adamı Advocaat, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda kazandıkları Grasshoppers karşılaşmasının ilk 11'inde değişikliğe gitti.

        Sarı-lacivertlilerde Mehmet Topal, Robin van Persie ve Salih Uçan'ın yerine, Roman Neustaedter, Emmanuel Emenike ile Volkan Şen, ilk 11'de sahaya çıktı.

        Kalede Volkan Demirel'i oynatan Advocaat, savunma dörtlüsünü Gregory van der Wiel, Simon Kjaer, Martin Skrtel ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Hollandalı teknik adam orta saha üçlüsünde Neustaedter, Ozan Tufan ve Alper Potuk'a şans verdi. Sarı-lacivertlilerin ileri üçlüsünde ise Volkan Şen, Miroslav Stoch ve Emenike yer aldı.

        STOCH'UN DALYA HEYECANI

        Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Miroslav Stoch, Spor Toto Süper Lig'deki 100. maçına çıktı. Sarı-lacivertli takıma 2010-2011 sezonunda transfer olan Stoch, Kayserispor karşısında dalya heyecanı yaşadı. Geçen sezon kiralık olarak forma giydiği Bursaspor'da 25 lig maçına çıkan Slovak futbolcu, Fenerbahçe'yle ise 75 kez Süper Lig'de forma giydi.

        VAN PERSIE YEDEK

        Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie, bir maç sonra tekrar yedek kulübesinde yer aldı. Geçen hafta içi Grasshoppers maçında ilk 11'de sahaya çıkan Van Persie, ligin ilk haftasındaki Medipol Başakşehir maçında da yedek beklemiş ve sonradan oyuna dahil olmuştu. Van Persie'den formayı kapan Nijeryalı golcü Emenike ise bir maç sonra tekrar ilk 11'de sahaya çıktı.

        ALPER VE NEUSTADTER ORTA SAHADA

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat, Alper Potuk ve Neustaedter'i orta sahanın ortasında görevlendirdi. Sarı-lacivertli takıma sezon başı transfer olan Rus futbolcu Neustaedter, bugüne kadar çıktığı 5 resmi maçta da stoper mevkisinde oynamıştı. Advocaat, Mehmet Topal'ın yokluğunda Rus futbolcuyu orta sahanın ortasında değerlendirdi. Genel olarak sarı-lacivertli takımda kanatlarda görev alan Alper Potuk da Salih Uçan'ın yerine orta sahanın ortasında maça başladı.

        MEHMET TOPAL CEZALI

        Fenerbahçe'de kırmızı kart cezalısı olan Mehmet Topal, Kayserispor karşısında forma giyemedi. Geçen hafta Medipol Başakşehir maçında kırmızı kart gören Mehmet, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan 2 maç ceza almıştı. Mehmet, cezasının ilkini bu karşılaşmada oynamayarak çekti. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı devam eden Josef de Souza, Kayserispor karşılaşmasında da kadroda yer almadı. Grasshoppers maçında darbeye bağlı sakatlık geçiren Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Salih Uçan ise kendine 18 kişilik kadroda yer buldu.

        TRİBÜNLER YİNE DOLMADI

        Fenerbahçeli taraftarlar Kayserispor maçına ilgi göstermedi. Bu sezon seyircisi önünde ilk Süper Lig maçına çıkan sarı-lacivertli takım, istediği taraftar desteğini bulamadı. Avrupa'daki Monaco ve Grasshoppers maçlarında da tribünleri dolmayan Ülker Stadı'nda yine büyük boşluklar dikkati çekti. Kapasitesi 50 bin 509 olan Ülker Stadı'nda karşılaşmayı yaklaşık 10 bin Fenerbahçeli taraftar izledi. Ülker Stadı'ndaki maçta deplasman tribününde ise 50 kadar Kayserisporlu taraftar takımını destekledi.

        KAYSERİSPOR'DA MAÇ ÖNCESİ DEĞİŞİKLİK

        Kayserispor'da esame listesinde adı ilk 11'e yazılan Samba Sow'un yerine Kubilay Sönmez oynadı. Maç öncesi ısınmaya çıkan Sow'un yerine yedekler arasında ismi yer alan Kubilay Sönmez ilk 11'de sahaya çıktı. Kutlu, geçen hafta Akhisar Belediyespor'a sahasında 2-0 kaybeden takımında Ufuk Budak ve Erkam Reşmen'i yedek bıraktı. Kayserispor'un teknik direktörü bu isimlerin yerine Anıl Karaer ve Levent Gülen'i ilk 11'de sahaya sürdü.

        11 YIL SONRA EN KÖTÜ BAŞLANGIÇ

        Fenerbahçe, 11 yıl sonra ilk kez Süper Lig'in ilk iki haftasında galip gelemedi. Sarı-lacivertliler, son olarak 2005-2006 sezonuna ilk iki maçta galibiyetsiz başladı. Fenerbahçe, söz konusu sezonun ilk iki haftasında Gençlerbirliği ile deplasmanda 0-0, Diyarbakırspor ile 2-2 berabere kalmıştı. Sarı-lacivertliler, daha sonraki 10 sezonda da ilk iki haftanı birinde galibiyet çıkarmayı başarmıştı.

        TARİHİ YENİLGİDEN ALPER KURTARDI

        Fenerbahçe'yi tarihi yenilgiden Alper Potuk kurtardı. Bu sezon 59.'su oynanan Türkiye'nin en üst düzey futbol liginde Fenerbahçe, hiçbir sezona iki yenilgi alarak başlamadı. Alper, 90+3. dakikada attığı golle sarı-lacivertli takımın tarihinin en kötü başlangıcını yapmasını engelledi.

        KADIKÖY'DE YENİLMEZLİK DEVAM ETTİ

        Son dakikada alınan 1 puanla Fenerbahçe, Kadıköy'deki yenilmezlik serisini de devam ettirdi. Ülker Stadı'nda oynadığı son 28 resmi maçta Fenerbahçe, 23 galibiyet 5 beraberlik aldı. Fenerbahçe, Süper Lig'deki yenilmezlik serisini de 24 maça yükseltti.

        İLK GOL KJAER'DEN

        Fenerbahçe'nin bu sezon Spor Toto Süper Lig'deki ilk golüne Danimarkalı stoperi Kjaer imza attı. Karşılaşmanın 30. dakikasında şık bir frikik golü kaydeden Kjaer, sarı-lacivertli forma altında 3. kez gol sevinci yaşadı. Kjaer, geçen sezon da Süper Lig'de 2 kez rakip fileleri havalandırmıştı. Öte yandan bu sezon Fenerbahçe'de ilk asisti yapan oyuncu ise Volkan Şen oldu. Volkan, Ozan Tufan'ın 44. dakikada attığı golün asistini yaptı.

        KJAER GOLDEN 8 DAKİKA SONRA ATILDI

        Fenerbahçeli futbolcu Kjaer, attığı golden 8 dakika sonra kırmızı kart gördü. Maçın 38. dakikada ani gelişen Kayserispor atağında Kjaer, savunmada Wellinton'la bire bir kaldı. Rakibine arkadan müdahale yapan Danimarkalı stoper, hakem Serkan Çınar'ın son adam değerlendirmesiyle kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Kjaer'in kırmızı kartından sonra ortam gerildi. İki takım futbolcuları arasında çıkan tartışma sonucunda Fenerbahçe'den Ozan Tufan, Kayserispor'dan ise Deniz Türüç sarı kart gördü.

        Öte yandan Fenerbahçe, ligin ikinci haftasında da kırmızı kartla cezalandırıldı. Geçen hafta Medipol Başakşehir maçında Mehmet Topal kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı.

        OZAN TUFAN'DAN İLK GOL

        Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Ozan Tufan, Süper Lig'de sarı-lacivertli formayla ilk gol sevincini yaşadı. Maçın 44. dakikasında Ozan, takımını 2-1 öne geçiren golü kaydederken, Fenerbahçe formasıyla da bir ilki gerçekleştirdi. Fenerbahçe'yle 28. lig maçına çıkan Ozan, Süper Lig'deki gol sayısını ise 4'e çıkardı. Ozan Tufan, Süper Lig'de 560 gün sonra ise gol sevincinin tattı. Süper Lig'de Ozan en son Bursaspor formasıyla 15 Şubat 2015'te Beşiktaş filelerini havalandırmıştı.

        İLK YARIDA GOLLER DURAN TOPTAN

        Maçın ilk yarısında atılan 4 golde duran toplardan geldi. Fenerbahçe ilk golünü frikikten Kjaer'in ayağından bulurken, ikinci gol Volkan Şen'in kullandığı serbest vuruşta Ozan Tufan'ın kafasıyla gerçekleşti. Kayserispor ise iki golünü de benzer şekilde kaydetti. Sağdan kazanılan serbest vuruşlar sonunda Deniz Türüç'ün ortalarına Wellinton'un yaptığı kafa vuruşları Kayserispor'un iki kez fileleri havalandırmasını sağladı.

        ANIL KARAER TARAFTARLARLA TARTIŞTI

        Kayserisporlu futbolcu Anıl Karaer, maçtan sonra Fenerbahçeli taraftarlarla tartıştı. Maçtan sonra formasını Fenerium Tribünü'nde bir taraftara veren Anıl'a sarı-lacivertli taraftarlar tepki gösterdi. Bunun üzerine Anıl ile taraftarlar arasında sözlü münakaşa yaşandı.

        FERNANDAO SAKATLANDI

        Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Jose Fernandao, maçın son bölümünde sakatlandı. Maç 3-3'e geldikten sonra takımına kazandırdığı serbest vuruş sırasında aldığı darbe nedeniyle Fernandao zor anlar yaşadı. Tek ayağının üzerinde sekerek son top için ceza sahasına giden Brezilyalı'ya taraftarlar alkışla destek verdi. Son düdükten sonra kendini yere bırakan golcü futbolcuya Fenerbahçe sağlık ekibi müdahale etti.

        VOLKAN DEMİREL'E ADVOCAAT'TAN ENGEL

        Fenerbahçe'nin kazandığı son serbest vuruşta gol aramak için rakip ceza sahasına gitmek isteyen kaleci Volkan Demirel'e teknik direktör Advocaat izin vermedi. Volkan rakip yarı alana gittiği anda çok sinirlenen Hollandalı teknik adam Volkan'a bağırarak kalesine dönmesini istedi. Bunun üzerine sarı-lacivertlilerin kaptanı kalesine geri döndü.

        KAYSERİ'DE SİFTAHI WELLITON YAPTI

        Kayserispor'un bu sezon Süper Lig'deki ilk golünü Welliton attı. Geçen hafta Akhisar Belediyespor'a sahasında 2-0 kaybeden Kayserispor'da sezonun ilk golü Brezilyalı futbolcudan geldi. Takımın ikini golünü de kaydeden Welliton, etkili bir performans ortaya koydu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ