Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Hırvatistan Türkiye maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta? Milli maç ne zaman? - Futbol Haberleri

        2002'den beri uzak kaldığımız futbolun bu en büyük vitrinine artık geri dönmenin vakti geldi. Ay-Yıldızlılar, FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde ilk maçını Zagreb'de Hırvatistan'la oynayacak. Peki Hırvatistan-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? Maç hakkında tüm detaylar haberimizde...

        HIRVATİSTAN-TÜRKİYE MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

        Türkiye, yenilenen ve gençleşen kadrosuyla 2018 Dünya Kupası elemelerine bu gece Hırvatistan’la deplasmanda yapacağı maçla başlayacak... Başkent Zagreb’deki Maksimir Stadı’nda TSİ 21.45’te start alacak ve Hırvatistan’ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak maçı Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek.

        A Milli Takımımızın Hırvatistan ile SRC Zapresic Stadyumu'nda mücadele edeceği maçın yayıncı kuruluşu ise Tv8 olacak.

        MUHTEMEL 11'LER

        Hırvatistan: Danijel Subasic, Sime Vrsaljko, Vedran Corluka, Domagoj Vida, İvan Strinic, Milan Badelj, Luka Modric, Marcelo Brozovic, İvan Rakitic, İvan Perisic, Mario Mandzukic

        Türkiye: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Çağlar Söyüncü, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Tolga Ciğerci, Emre Mor, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun

        GÖZLER EMRE MOR'DA

        Milli Takımımız’ın Hırvatistan karşısında en büyük kozu kuşkusuz Emre Mor olacak... Ay-Yıldızlı formayı giydiği her maçta dikkatleri üzerine çeken 19 yaşındaki Dortmundlu yıldız; müthiş sürati, çalım yeteneği ve ani deparları ile Fatih Terim’in en önemli silahı... Milli Takım formasını 5 kez terleten Emre Mor, Rusya ile oynanan son hazırlık maçında da tribünlerden en çok alkış alan isim olmuştu.

        EN ÇOK MİLLİ ARDA CİĞERCİ İLK KEZ

        İki maçın 11’lerinin A milli olma sayılarına göz atarsak; EURO 2016’daki Hırvatistan karşılaşmasında sahaya çıkan futbolcular, ortalama olarak 43.2 kez milli formayı terletti. Bu geceki muhtemel 11’imizde yer alan isimlerin A milli olma ortalaması ise sadece 17.5 görüldü. İlk 11’de görev yapması beklenen Galatasaray’ın orta alandaki dinamosu Tolga Ciğerci, bu onuru ilk kez yaşayacak. Aktif futbol yaşantısını sürdüren futbolcular arasında en çok milli olan isim, 94 kez Ay-Yıldızlı formayı terleten Arda Turan...

        TÜRKİYE İLE HIRVATİSTAN 8. KEZ RAKİP

        A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki ilk maçında yarınki rakibi Hırvatistan ile 8. kez karşı karşıya gelecek.

        Türkiye, 5'i resmi, 2'si özel geride kalan 7 maçtan 3'ünü kaybederken, 4'ünde berabere kaldı, rakibi karşısında penaltılar hariç galibiyet elde edemedi.

        Dördü tarafsız sahada, ikisi Zagreb, biri İstanbul'daki müsabakalarda Hırvatistan 9, Türkiye 4 gol buldu.

        Türkiye, rakibiyle yaptığı 5 resmi maçın 4'ünde gol yollarında suskun kalırken, sadece birinde kalesini gole kapatabildi.

        İLK MAÇ 1996'DA

        İki ülke A milli futbol takımları ilk kez 11 Haziran 1996'da, İngiltere'de düzenlenen 10. Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde karşılaştı.

        Nottingham kentinde yapılan maçı Hırvatistan, Vlaovic'in 87. dakikada attığı golle 1-0 kazandı.

        Türkiye ile Hırvatistan ikinci randevuda 12 Haziran 1997'de Japonya'da düzenlenen Kirin Kupası'nda karşı karşıya geldi. Sendai'deki maç 1-1 sona ererken,Türkiye'nin golünü Ertuğrul Sağlam attı.

        Taraflar arasındaki üçüncü sınav 31 Mart 2004 tarihinde Zagreb'de yapıldı. 2-2 biten özel maçta Türkiye'nin gollerini Zafer Biryol ve Çağdaş Atan kaydetti.

        PENALTILARLA GELEN YARI FİNAL

        İki ekip arasındaki en önemli karşılaşma ise EURO 2008'de, Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda oynanan çeyrek final maçı oldu.

        20 Haziran 2008'de oynanan karşılaşmanın normal süresi 0-0 berabere sonuçlandı. Uzatma bölümünün 119. dakikasında Hırvatistan, Klasnic'in attığı golle 1-0 öne geçti. Türk Milli Takımı, 120+1. dakikada Semih Şentürk'ün attığı golle durumu 1-1'e getirdi ve maçı penaltılara taşıdı.

        Türk Milli Takımı, penaltılarda Arda Turan, Semih Şentürk ve Hamit Altıntop ile 3 gol bulurken,Hırvatistan, Modric, Petric ve Rakitic'in ayağından 3 penaltı kaçırdı ve milliler maçtan penaltılarla 3-1 galip ayrılıp, adını yarı finale yazdırdı.

        PLAY-OFF'TA HIRVATİSTAN GÜLDÜ

        2012 Avrupa Şampiyonası (EURO 2012) Elemeleri play-off turunda birbirlerine rakip olan iki ülke A milli takımları arasında 11 Kasım 2011'de İstanbul'da yapılan maçı Hırvatistan, Olic, Mandzukic ve Corluka'nın golleriyle 3-0 kazandı.

        15 Kasım'da Zagreb'de oynanan rövanş maçı golsüz bitti ve EURO 2012 biletini Hırvatlar aldı.

        SON MAÇI HIRVATİSTAN KAZANDI

        Türkiye ile Hırvatistan, yaklaşık 3 ay önce 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda karşı karşıya geldi.

        Fransa'nın ev sahipliğindeki organizasyonda aynı grupta yer alan iki ülke milli takımları, 12 Haziran 2016'da Paris'te karşılaştı, kazanan taraf Modric'in golüyle Hırvatistan oldu.

        TÜRKİYE 542. RANDEVUDA

        A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan ile yarın Zagrebde yapacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu ilk maçıyla 542. karşılaşmasına çıkacak.

        Türk Milli Takımı, 93 yıllık tarihinde 283ü resmi, 258i özel olmak üzere geride kalan 541 maçta, biri hükmen olmak üzere 204 galibiyet aldı, 124 kez berabere kaldı, 213 kez de rakiplerine yenildi.

        Ay-yıldızlı ekip, 231i deplasmanda, 231i evinde, 79u da tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda 3ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 710 gol attı, kalesinde 787 gol gördü.

        A Milli Takım, bugüne dek 86 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 541 karşılaşmanın 463ünü Avrupalılarla, 30unu Asyalılarla, 23ünü Amerikalılarla, 22sini Afrikalılarla, 3ünü de Okyanusya kıtası temsilcileriyle yaptı.

        FATİH TERİMLE 128. MİLLİ MAÇ

        2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubundaki ilk maçta yarın Zagrebde Hırvatistan ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde 128. müsabakasına çıkacak.

        A Milli Takımda teknik direktörlüğün yanı sıra yeni dönemde Türkiye Futbol Direktörü sıfatıyla görev yapan Terim, ay-yıldızlı ekipte, bir maçlık ilk deneyimi hariç, üçüncü kez görev yapıyor.

        Milliler, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 127 maçta biri hükmen olmak üzere 66 galibiyet aldı.

        Ay-yıldızlı ekip, Terimin saha kenarında yönettiği 65i özel, 62si resmi maçlarda 30 kez berabere kaldı, 31 kez de mağlup oldu.

        Terim yönetiminde, 3ü Yunanistan karşısındaki hükmen galibiyetten doğan 191 gol atan milliler, kalesinde ise 132 gol gördü.

        TÜRKİYE'NİN I GRUBU MAÇ PROGRAMI

        5 EYLÜL 2016 PAZARTESİ

        Hırvatistan-Türkiye

        Ukrayna-İzlanda

        Finlandiya-Kosova

        6 EKİM 2016 PERŞEMBE

        Türkiye-Ukrayna

        İzlanda-Finlandiya

        Kosova-Hırvatistan

        9 EKİM 2016 PAZAR

        İzlanda-Türkiye

        Ukrayna-Kosova

        Finlandiya-Hırvatistan

        12 KASIM 2016 CUMARTESİ

        Türkiye-Kosova

        Hırvatistan-İzlanda

        Ukrayna-Finlandiya

        24 MART 2017 CUMARTESİ

        Türkiye-Finlandiya

        Hırvatistan-Ukrayna

        Kosova-İzlanda

        11 HAZİRAN 2017 PAZAR

        Kosova-Türkiye

        Finlandiya-Ukrayna

        İzlanda-Hırvatistan

        02 EYLÜL 2017 CUMARTESİ

        Ukrayna-Türkiye

        Finlandiya-İzlanda

        Hırvatistan-Kosova

        5 EYLÜL 2017 SALI

        Türkiye-Hırvatistan

        İzlanda-Ukrayna

        Kosova-Finlandiya

        6 EKİM 2017 CUMA

        Türkiye-İzlanda

        Hırvatistan-Finlandiya

        Kosova-Ukrayna

        9 EKİM 2017 PAZARTESİ

        Finlandiya-Türkiye

        Ukrayna-Hırvatistan

        İzlanda-Kosova

        TECRÜBELİ TOPAL, GOLCÜ ÇALHANOĞLU

        Milli Takım mevcut kadrosunda yer alan futbolcular arasında en tecrübeli isim olarak Mehmet Topal göze çarpıyor. A Milli formayı 63 kez terleten F.Bahçeli yıldız, aynı zamanda 30 yaş üzeri tek oyuncu. Kadroda bulunan en skorer isimse, Milli Takım adına 6 gol kaydeden Leverkusenli Hakan Çalhanoğlu oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ