Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Bakan Akif Çağatay Kılıç'tan kulüplere müjde - Futbol Haberleri

        Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kulüplerin vergi yükünü hafifletecek çalışmanın yakında tamamlanacağını ve yeni yasama döneminde TBMM’den geçirilerek yürürlüğe gireceğini açıkladı.

        Bakan Kılıç, “Kulüplere gerekli desteği vereceğiz. Vergi konusundaki çalışmayı da Maliye Bakanlığı ile iyi bir noktaya getirdik. Çok hızlı gidiyoruz, bitmek üzere. Meclis döneminin başında hızlı bir şekilde aradan çıkartıp kulüplerimizin bu noktada amatörlere daha rahat yatırım yapmalarını sağlayacağız” diye konuştu. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na ilişkin görüşlerini de açıklayan Kılıç, alınan sonucun kendisini tatmin etmediğini belirtti, “Türkiye’nin kapasitesi, potansiyeli ve nüfusuna baktığımızda, elde ettiğimiz dereceler beklentilerimi karşılamadı. Bu bizim potansiyelimizin karşılığı değil” ifadelerini kullandı. Altın madalya kazanan Taha Akgül’ün sakatlığına rağmen büyük fedakarlıkla güreştiğini vurgulayan Kılıç, tekvandoda Servet Tazegül’ün madalya alamamasına ise üzüldüğünü söyledi.

        ‘MUTLAKA ANLAŞIRLAR!’

        Kılıç, A Milli Takım’da sorun yaşayan Fatih Terim ve Arda Turan’ın mutlaka anlaşacağını söyledi. Kılıç, “Fatih Hoca Türkiye’de ve dünyada kariyerini ispatlamış bir teknik direktörümüz. Altyapılardan kazandırmış olduğu birçok sporcumuz var. Hoca ile talebesi arasında bir konu. Bizim çok fazla bir şey yapmamamız gerektiğini düşünüyorum. Biraz onlara alan vermek lazım. Hoca ile talebesi mutlaka anlaşacaktır. Ümidimiz ve düşüncemiz o yönde” dedi.

        HABERTÜRK SPOR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ