Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 2018 Dünya Kupası Elemeleri Fatih Terim: Oyuncularımız etkilendi - Futbol Haberleri

        A Milli Takımımız, 2018 Dünya KupasıAvrupa Elemeleri I Grubu'nda 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada Ukrayna ile 2-2 berabere kaldı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim mücadele sonrası açıklamalarda bulundu.

        İşte Fatih Terim'in açıklamaları:

        "Açıkçası başlangıcımız iyi olmadı, ama ne kadar olaylardan ayırmaya da çalışsak oyuncularımız demek ki etkilendiler. Bu onu gösteriyor. İlk yarı çok kötü bir oyun, başka bir izah tarzı yok. Böyle bir seyirciyle iyi başlayamıyorsanız, tabii ben ve arkadaşlarım ne kadar uzak tutmak istedikse de demekki etkileniyorlar. Konya seyircisine teşekkür ediyorum, 2. yarıda bizi tekrar oyunda tuttular. Oyuncularımızın yanlarında oluşları, bizi de kendimize getirdi ve 2-0'dan 2-2'yi bulduk. 3-2 ve hatta 4-2'yi de bulabilirdik. Verilen, verilmeyen penaltılara da bakarsak git-geli çok olan bir maç oldu. Felsefe olarak çok değişiklik yapmamıştık. İlk yarı böyle kötü bir başlangıç beklemiyordum. Özellikle birkaç oyuncu çok kötü başladı. İkinci yarı giren arkadaşlarımız baya iyi koştular, iyi mücadele ettiler. Skordan memnun değiliz, ama 2-2'ye dönmek de bizim için önemlidir."

        "Malesef uzak tutmaya çalışıyoruz ama demek ki olmuyor. Hakan bizim etkin oyuncularımızdan biri ama demek ki etkileniyor.Türkiye'nin üzerinde koşuyoruz ama rakipten 7km az koşuyoruz. Bunu konuşucaz ama, oyuncular malesef etkilenmiş görünüyorlar. Oyunun değişikliklerini yaparken, birçoğunun yüzünde o ifadeyi görüyorsunuz, oyuncularınızı tanıdığınız için üzülüyorsunuz, ama oyun da devam ediyor. Gençler bazen kaldıramayabiliyor bunu. 50.000'e yakın seyirciyle, çok moralli bir ortamda böyle bir oyun, buna bakmak lazım. Aklı selime davet ediyoruz. Futbol dışı olayların milli takıma yansımaması lazım. Ama öyle olmuyor."

        "Çok maç var, çok klişe ama söylemek zorundayım. 8 maç daha var. Çok şey değişir. Biz İzlanda'yla oynadıktan sonra iki tane önemli deplasmanı oynamış oluyoruz. Ama diğerleri birbirini yenebilir, o yüzden enteresan bir grup. Neyin ne olacağı belli olmayan ekipler. Kaybetmemek önemli, ama kazanamamak da bizim için üzücü. Bugünkü tek tesellimiz, bazı gençlerin bizi mutlu etmesi. İkincisi, 2-2'den sonra bir geri dönüş de bizim için sevindiricidir. Gönül isterdi ki 1. dakikadan itibaren oynayabilseydik. Birçoğu yeni milli oluyor, ama gençler, savaşan bir takım çıkacaktır."

        "İzlanda son Avrupa Şampiyonası'nın en flaş takımı. Onların bir gerilimi yok, kazansalar da kaybetseler de. Bunu hazmetmişler. Bu rahatlıkla oynuyorlar. İyi oynamasa taçla gelip gol atabilir, hiç hücum etmese de bir kornerle bunu halledebilir. Kopmuyorlar, fizikleri de buna müsait. Bu oynamıyorlar demek değil. Oynuyorlar. Yarın 6-7 saat yolculuk yapacağız, en az 10 derece daha soğuğa gideceğiz ve 1 gün sonra da maç oynayacağız. 3 günde bir maç oynamaya alışmalıyız dedim, sağlık ekibimiz buna hazırlandı. Şansımıza Kazakistan da İzlanda da 6-7 saat yolculuk.Kaybetmeyen bir takıma sahip olmaktan memnunum ama kazanmayı yaşatmak isteyen biriyim. Finlandiya bizim için kritik bir maç gibi gözüküyor."

        BASIN TOPLANTISI

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Ben hayatımda hiçbir zaman tazminat almadım. Mesele o değil ki. Bunlar önemli değil benim için. Hiçbir ülkede eşi görülmeyen hadiseler sizce birer tesadüf mü? Bu yaşananlardan sonra sahada ben olsam ben de etkilenirdim" dedi.

        A Milli Takım, 2018 Dünya Kupası Elemeri I Grubu ikinci maçında Konya'da Ukrayna'yı ağırladı. Karşılaşmada 2-0 geriye düşen ay-yıldızlılar, mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, maçın ilk yarısını anlayamaya çalıştıklarını söyleyerek, "Maç bittiğinden beri yarım saattir bütün ekibimle benim odamda toplandık ve ilk yarıyı anlamaya çalışıyoruz. Çok net olarak biliyorsunuz, ben bahanelere sığınmam ama demek ki yeteri kadar olaylardan uzak tutamadık takımımı. Çok etkilendiğini düşünüyorum bir grubun. Ne kadar uzak tutsak da o tesirden kurtaramadık, ben ona yoruyorum. İlk 45 dakika benim hiç böyle bir takımım olmadı. Esasında oyun felsefesinde bir değişiklik yok, modelde ufak bir değişiklik vardı. Bir takım şeylerden demek ki koruyamadık. Birçoğu etkileniyor demek ki" dedi.

        "BEN OLSAM BEN DE ETKİLENİRDİM"

        "A Milli Takım'da tartışılan konular sonrasında, kendiniz oyuncu olsanız etkilenir miydiniz?" sorusu üzerine ise Terim, "Etkilenirdim tabii ki. Etkilenmemek mümkün değil. 'Bize güvenilmiyor mu'dan hareketle böyle bir fikirden etkilenir tabii ki. Sebep budur demiyorum. İnşallah hep beraber üstesinden geleceğiz. Şu anda herhangi bir sıkıntı yok Türk futbolu ile ilgili. Çok zor bir gruptayız. Ama ben de olsam etkilenirdim. Çünkü çok enteresan bir şey var; her maçtan önce bir şey olabilir mi ya? Tesadüf demeyeceğiz herhalde buna değil mi? Hepimiz çok seviyoruz ya milli takımımızı" diye cevap verdi.

        ENES ÜNAL KONUSU

        Enes'e güvendiğini belirten tecrübeli teknik adam, "Enes bizim çok genç oyuncularımız biri. Bunun sıkıntısını yaşayacağız, bu çok doğal. Herkes her maçta yüzde yüz performans veremez. Biz yine şans vereceğiz ve gençlerimizi böyle kazanacağız. Ciddi, disiplinli ve yetenekli bir genç. Buradan birçok şey çıkardık. Ben ona en kritik maçta forma veriyorum, demek ki güveniyorum. Bir hamle yapacaktım, erteledim, onu kaybetmek istemedim. Devre arasında yaptım" ifadelerini kullandı.

        "YAMAN'A SÖZ VERDİM"

        "Dünya Kupası'na gitmeyi çok isterim" diyen Terim, "Ümit ederim tamamlarız. Kendimi güçte ve zinde hissediyorum. Bir de Yaman'a söz verdim, onun annesine, Merve'ye de söz verdim. Anlayacağı duruma gelmesini istiyorum, onun için ne olur bilmiyorum açıkçası ama çok iyi anlaştığım bir Demirören var. Ne olur bilmiyorum ancak ben hiç öyle düşünmüyorum. Ancak biz daha hiçbir şey kaybetmiş değiliz. Daha kimse yenmedi bizi. Gönül isterdi galip gelmek ama sırtımız daha yere gelmedi. Önümüzdeki günler ne gösterecek bakalım. Yaman, dedesinin ne olduğunu görsün istiyorum. Aklı ersin istiyorum. Söz verdim ona" dedi.

        "SÖZLEŞMEMDE NE VAR BİLMİYORUM"

        Son olarak sözleşmesinin basına sızması ve yaşanan tartışmalara da değinen tecrübeli teknik adam, "Ya arkadaş her maç öncesi A veya B veya C…... Bu nasıl beceriliyor? Hedefiniz, gayeniz ne diye siz niye sormuyorsunuz? Benim hayatımda hiç gizlim yok. Ben sözleşmemde ne var bilmiyorum. Ben Adana 5 Ocak'ta imza attım yukarıda, maça gittim. Sonradan doldurmuşlar. Demirören ve Cengiz Bey'e sorabilirsiniz. Sonradan doldurdular. Ben hayatımda hiçbir zaman tazminat almadım. Mesele o değil ki. Bunlar önemli değil benim için. Hiçbir ülkede eşi görülmeyen hadiseler sizce birer tesadüf mü? Bunu iyi analiz etmek lazım ben bu ülkeye hizmet eden, elinden geldiği kadar güzel şeyler yamaya çalışan bir insanım. Güzel eleştirilere saygı duyarım. Sadece şu soruyu soruyorum size son olarak; her maç öncesi bir şey olabilir mi ya?" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ