Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Dursun Özbek: Şampiyonlar Ligi'nde final oynayacak takım kuracağız - Galatasaray Haberleri

        Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek, kadın voleybol takımının Nesine.com ile yaptığı sponsorluk anlaşması töreninde gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde yönetici Levent Nazifoğlu’nun açıkladığı, “Başkan bana, ‘Şampiyonlar Ligi finali için takım kur’ dedi” sözleri hatırlatılan Özbek, “G.Saray’ın Şampiyonlar Ligi’nde final oynama durumu bugün oluşan bir fikir değil. Bu hedef her zaman vardı. G.Saray bunu geçmişte yarı final oynayarak ispatlamıştır. Ancak geçmiş dönemlerde ‘kolay borçlanma’ seçildiği için şu an yeni kaynak yaratmaktan başka çaresi kalmamıştır. Önce bu borç yükünden kurtulalım, ardından Şampiyonlar Ligi’nde final oynamaya aday bir takım kurabiliriz” ifadelerini kullandı.

        MUHALEFETE ‘MEN CEZASI’ TEPKİSİ

        22 Ekim’deki olağanüstü kongre öncesi kendisini eleştiren ve takımın seneye de UEFA’dan ceza alacağını söyleyen muhalefete de tepki gösteren Özbek, “UEFA bize 3 yıllık dönemin sonunda ceza vererek 1 yıl Avrupa’dan men etti” dedi. Bu nedenle kulübün, Finansal Fair-Play kapsamında, yine 3 yılın sonundaki mali durumuna göre değerlendirileceğini ifade eden Özbek, “G.Saray her zaman ilk 3 ay yüksek seviyede zarar verir. ağustos, eylül ile ligler başlıyor, sponsorluk gelirleriniz oluşuyor. Bundan sonra da paralar geliyor. Onlar, ‘3 ayda 97 milyon TL zarar var, nereye gidiyoruz?’ desinler! G.Saray Futbol Takımı bu sene kar edecektir. Ben bunu geçen sene hedeflemiştim ama olmadı. Geçen yıl 55 milyon Euro’luk zararı 17 milyon Euro’ya düşürdük. Bu sene çok yüksek değil ama karlı bitireceğiz. Bunun için Riva diyoruz. İsterseniz faiz ödemeye devam edelim, her sene elinizden bir tane Riva gider” şeklinde konuştu.

        HABERTÜRK SPOR / ERHAN TELLİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ