Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Gençlerbirliği Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? - Futbol Haberleri

        2018 Dünya Kupası elemeleri nedeniyle bir hafta ara verilen Süper Lig'de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Lig'in 7. haftasında Galatasaray, Gençlerbirliği deplasmanına konuk olacak. Peki Gençlerbirliği-Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte maç hakkında detaylar...

        Sarı-Kırmızılı takım geride kalan 6 haftayı 4 galibiyet 2 beraberlikle tamamlarken rakibi Gençlerbirliği'nin 2 galibiyet ve 4 beraberliği bulunuyor. Galatasaray 14 puanla 3. sırada bulunurken Gençlerbirliği ise 10 puan 4 averaj ile 5. sırada yer alıyor.

        GENÇLERBİRLİĞİ-GALATASARAY MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

        Süper Lig'in 7'nci haftasında Gençlerbirliği ile Galatasaray karşı karşıya geliyor. Gençlerbirliği-Galatasaray maçı 15 Ekim 2016 Cumartesi günü saat 20.00'de başlayacak. Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda Cüneyt Çakır'ın yöneteceği mücadele Lig TV kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun üstlenirken, dördüncü hakem Barış Şimşek olacak.

        TARAFTARLARDAN COŞKULU KARŞILAŞMA

        Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında yarın Gençlerbirliği ile karşılaşacak Galatasaray, Ankara'ya geldi.

        Esenboğa Havalimanı'nda sarı-kırmızılı kafileyi çok sayıda taraftar karşıladı. Taraftarlar, futbolculara yoğun ilgi gösterirken, tezahüratlarla takıma destek verdi.

        Galatasaray'da milli takımdan sakat dönen Wesley Sneijder, tedavisine devam edilen Kolbeinn Sigthorsson ile Serdar Aziz kadroda yer almadı. Martin Linnes, Salih Dursun ve Eray İşcan da Ankara'ya getirilmedi. (AA)

        TARİHLERİNDEKİ 91. MAÇLARINA ÇIKIYORLAR

        Galatasaray ile Gençlerbirliği, lig tarihinde yarın 91. kez karşı karşıya gelecek.

        İki takım arasında geride kalan 90 maçta sarı-kırmızılılar 48, kırmızı-siyahlılar 22 galibiyet elde etti. Taraflar 20 maçta ise eşitliği bozamadı.

        Lig maçlarında Galatasaray'ın 152 golüne, Gençlerbirliği 97 golle yanıt verdi.

        Geçen sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 4-1 kazandı, Ankara'daki müsabaka 1-1 bitti.

        Gençlerbirliği, 2012-2013 sezonunun ikinci yarısında İstanbul'da 1-0 kazandığı maçın ardından Galatasaray ile yaptığı 6 müsabakada da galibiyete ulaşamadı, 3 kez yenildi, 3 kez berabere kaldı.

        SNEİJDER, GENÇLERBİRLİĞİ MAÇINDA YOK

        Galatasaray Futbol Takımı Doktoru Yener İnce, sakatlığı bulunan Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder'in, sarı-kırmızılı takımın Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Gençlerbirliği ile oynayacağı maçta forma giyemeyeceğini ifade etti.

        Sakatlıkları bulunan futbolcularla ilgili GS TV'ye açıklamalarda bulunan İnce, "Hollanda Milli Takımı'nın Belarus ile oynadığı maçta sakatlanan Sneijder'in tetkikleri sonrası tedavisine başlandı. Önümüzdeki günlerde ne zaman sahalara döneceğini açıklayacağız. Bu hafta için oynamasını düşünmüyoruz. Kolbeinn Sigthorsson da bugünü(12 Ekim) izinli geçirdi. Çalışmaları iyi geçiyor fakat o da bu hafta sahada olmayacak." diye konuştu.

        Yener İnce, tedavileri tamamlanan Hakan Balta, Eren Derdiyok, Serdar Aziz ve Nigel de Jong'un ise takımla çalışmalara katıldığını, teknik heyetin görev vermesi halinde bu futbolcuların Gençlerbirliği karşısında forma giyebileceklerini aktardı.

        SON 10 MAÇTAÜSTÜNLÜK GALATSARAY'IN

        İki takım arasında ligde yapılan son 10 maçta alınan sonuçlar şöyle:

        Sezon Maç Sonuç
        2011-2012 Gençlerbirliği-Galatasaray 0 - 1
        Galatasaray-Gençlerbirliği 2 - 0
        2012-2013 Gençlerbirliği-Galatasaray 3 - 3
        Galatasaray-Gençlerbirliği 0 - 1
        2013-2014 Gençlerbirliği-Galatasaray 1 - 1
        Galatasaray-Gençlerbirliği 3 - 2
        2014-2015 Gençlerbirliği-Galatasaray 1 - 1
        Galatasaray-Gençlerbirliği 1 - 0
        2015-2016 Galatasaray-Gençlerbirliği 4 - 1
        Gençlerbirliği-Galatasaray 1 - 1
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ