Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş: 1 - Napoli: 1 (Şampiyonlar Ligi) | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri
        ŞAMPİYONLAR LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ-NAPOLİ MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. hafta maçında temsilcimiz Beşiktaş, deplasmanda 3-2 yendiği Napoli ile Vodafone Arena'da 1-1 berabere kaldı.

        Mücadelede; 29. dakikada Atiba'nın topu direkten döndü... İlk yarı golsüz tamamlandı. İkinci yarı çok hızlı başladı. 77. dakikada Aboubakar'ın ortasında Nikola Maksimovic topu eliyle kontrol edince, İngiliz hakem Mark Clattenburg beyaz noktayı işaret etti. Penaltı vuruşunu gole çeviren Quaresma, Kara Kartal'ı 1-0 öne geçirdi. Gol sevincimiz ise kısa sürdü... 82'de Napoli'nin yıldızı Marek Hamsik skoru 1-1'e getirdi. Maç bu sonuçla tamamlandı.

        B Grubu'nda Beşiktaş 6 puana, lider Napoli ise 7 puana yükseldi.

        BEŞİKTAŞ: 1 - NAPOLİ: 1

        STAT: Vodafone Arena

        HAKEMLER: Mark Clattenburg, Jake Collin, Simon Bennett (İngiltere)

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Beck, Marcelo, Rhodolfo, Tosic (Dk. 23 Cenk Tosun), Hutchinson, Gökhan İnler (Dk. 66 Oğuzhan Özyakup), Quaresma, Tolgay Arslan, Adriano, Aboubakar

        NAPOLİ: Reina, Hysaj, Maksimovic, Koulibaly, Ghoulam, Allan (Dk. 81 Zielinski), Jorginho (Dk. 80 Diawara), Hamsik, Callejon, Gabbiadini (Dk. 63 Mertens), Insigne

        GOLLER: Dk. 79 Quaresma (Penaltıdan) (Beşiktaş), Dk. 82 Hamsik (Napoli)

        SARI KARTLAR: Dk. 47 Gökhan İnler, Dk. 83 Cenk Tosun (Beşiktaş), Dk. 57 Jorginho (Napoli)

        B Grubu:

        Benfica (Portekiz) - Dinamo Kiev (Ukrayna): 1-0

        Beşiktaş (Türkiye) - Napoli (İtalya): 1-1

        Takımlar O G B M A Y Av. P
        Napoli 4 2 1 1 9 7 2 7
        Benfica 4 2 1 1 6 5 1 7
        Beşiktaş 4 1 3 6 5 1 6
        Dinamo Kiev 4 1 3 2 6 -4 1
        Beşiktaş - Napoli maç sonu istatistikleri...
        Beşiktaş - Napoli maç sonu istatistikleri...

        * Beşiktaş, 2007-08 sezonunda Fenerbahçe'nin ardından UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında ilk dört maçını kaybetmeyen ilk Türk takımı oldu.

        * Beşiktaş karşılaşmayı 403 isabetli pas ile tamamlarken, Napoli ise 511 isabetli pas yaptı.

        * Beşiktaş karşılaşmayı % 44 topla oynama oranı ile tamamlarken, Napoli ise % 56 ile tamamladı.

        * Beşiktaş karşılaşma boyunca Napoli kalesine 6 şut attı, 2 tanesi kaleyi buldu ve 1'i golle sonuçlandı.

        * Napoli karşılaşma boyunca Beşiktaş kalesine 13 şut attı, 4 tanesi kaleyi buldu ve 1'i golle sonuçlandı.

        Quaresma'nın penaltıyı gole çevirdiği an...
        Quaresma'nın penaltıyı gole çevirdiği an...

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        2. dakikada soldan gelişen Napoli atağında Ghoulam'ın ortaladığı topa ceza sahası içinde Gabbiadini vurdu ancak meşin yuvarlak Fabricio'da kaldı.

        11. dakikada uzun pasla ceza sahasına giren Gabbiadini'nin şutunda Fabricio gole izin vermedi.

        21. dakikada soldan Tolgay Arslan'ın soldan ortasında Aboubakar'ın ceza alanı içinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

        29. dakikada Quaresma'nın soldan yaptığı ortada Koulibaly'nin uzaklaştırmaya çalıştığı top ceza sahası içi sol çaprazındaki Hutchinson'un önünde kaldı. Kanadalı oyuncunun müsait durumdaki vuruşunda meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta gitti.

        40. dakikada Napoli yarı alanında topla buluşan Aboubakar'ın ceza sahası dışından çektiği şutta meşin yuvarlak kaleci Reina'da kaldı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        52. dakikada Allan'ın ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Callejon'un kötü vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

        69. dakikada soldan gelişen Napoli atağında Insigne ceza sahası içinde topuk pasıyla Mertens'i topla buluşturdu ama bu oyuncunun şutunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

        79. dakikada Beşiktaş aradığı golü buldu. Napoli savunmasının eline çarpan top sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Quaresma meşin yuvarlağı filelere göndererek Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

        82. dakikada Hamsik'in ceza alanı dışından çektiği şutta top kaleci Fabricio'nun sağından ağlara gitti: 1-1

        90+1. dakikada Mertens'in uzaktan şutunda meşin yuvarlak kaleci Fabricio'da kaldı.

        MAÇTAN NOTLAR

        BEŞİKTAŞ YİNE YENİLMEDİ

        UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. hafta maçında İtalya temsilcisi Napoli ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda yine yenilmedi.İlk maçta rakibini deplasmanda 3-2 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, Vodafone Arena'daki ikinci karşılaşmada rakibinden bir kez daha puan almasını bildi. Benfica ve Dinamo Kiev maçlarından 1-1'lik skorlarla ayrılan Beşiktaş, Napoli ile sahasında yaptığı karşılaşmada da aynı skoru aldı. 4 maçta bir galibiyet ve 3 beraberlik alan siyah-beyazlı ekip, puanını 6'ya çıkararak gruptan çıkma şansını sürdürdü.

        Beşiktaş, bu sonuçla Fenerbahçe'nin ardından ilk 4 maçında mağlup olmayan ikinci Türk takımı oldu. Fenerbahçe de 2007-2008'de ilk 4 maçından mağlubiyet almadan ayrılmıştı.İlk 2 maçını kazanan, Beşiktaş'a ilk maçta mağlup olan ve İstanbul'daki karşılaşmadan da beraberlikle ayrılan Napoli ise 7 puana yükseldi.

        KAPTAN ATİBA

        Sakatlığı nedeniyle Gençlerbirliği maçı kadrosunda yer almayan Atiba Hutchinson, iyileşmesinin ardından Napoli mücadelesinde kaptan olarak sahaya çıktı.Hutchinson, Gökhan İnler'in yanında savunmaya destek olmaya çalıştı.Teknik direktör Güneş, son lig karşılaşmasında ilk 11'de oynattığı Gökhan Gönül'ü yedek soyundurup bu oyuncunun yerine sağ bekte Andreas Beck'e görev verdi.

        NAPOLİ TARAFTARLARI SIKI ARANDI

        İki takım arasında oynanan karşılaşmayı takip etmek üzere bir gün önce gelen Napoli taraftarları, Atatürk Havalimanı'na götürülerek bugün İstanbul'a ulaşanlarla birlikte Vodafone Arena'ya getirildi. İtalyan taraftarlar, sıkı bir aramanın ardından tribünlere alınırken, Napolilerin buna tepki gösterdiği ve protesto amacıyla maçtan önce tribünlerden ayrılmak istediği öğrenildi. Emniyet güçlerinin buna izin vermediği kaydedildi.

        STAT TAMAMEN DOLDU

        Beşiktaşlı taraftarlar, grupta 5 puanla iddialı durumda olan takımlarına büyük destek verdi. Siyah-beyazlılar, Vodafone Arena tribünlerini tamamen doldururken, mücadeleyi 40 bine yakın taraftar izledi.Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi İtalya'nın bir başka takımı Juventus lehine tezahüratlarda bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ