Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe - Zorya maçının yazar yorumları - Futbol Haberleri

        HTSPOR yazarları Fenerbahçe - Zorya maçını yorumladı...

        BÜYÜK TAKIM | SERDAR ALİ ÇELİKLER

        Fenerbahçe, G.Saray maçının ardından kendisi için gruptan kalifiye olacağı maça iyi başlamadı.

        KADER ANI » 59’ DUVARI STOCH YIKTI Sert futbolu ve katı savunmasıyla geçit vermeyen Zorya’nın kilidini Miroslav Stoch açtı. Ceza sahasına girmekte zorlanan SarıLacivertliler, ikinci 45’teki ilk şutunda ağları salladı. Yaklaşık 30 metreden rakip kaleciyi avlayan Slovak yıldız, jeneriklik gollerine bir yenisini daha eklerken; F.Bahçe kalan sürede daha fazla boş alan buldu.

        Bu yarıda Fener hafif tempo ile pozisyon üretmeye çalıştı ama asıl başarısı pozisyon vermemekti. Sonra oyun sıkışmışken Stoch, Türkiye’de engellenen, Avrupa’da atabildiği gollerinden biriyle kilidi açtı. Kjaer’in kafa golüyle iş bitti. Sadece ve sadece yüksek tempo ve 2 tık fazla ciddiyet ile Zorya’yı yendiler. Bu maçı seyreden her Fenerli şunu hissetmiştir: “Adamlar bizden iyi oynadı ama atamadılar. Bizimkiler 2. yarı biraz sıkar 2-3 tane atar işi bitiririz.” İşte Dick Advocaat takıma ve seyirciye bu havayı veren bir ekip oluşturdu. Kaliteli oyun dersen yok, olmayacak da.. Ama iş bitiren, tempo yaptığında hemen her rakibe karşı çata çat oynayabilen; kendinden daha zayıf ekiplere; “Yok abi ne yapsak olmuyor. Biz oynuyoruz onlar bir şekilde kazanıyor” hissiyatını veren bir takım oldular. ‘Büyük takım’ da böyle bir şey zaten. Dünkü sonuçla Avrupa’da tur büyük oranda geçildi.

        ADVOCAAT

        Takımına “Zor yeniliriz” hissiyatını verdiren mantalitesi ile, oturttuğu dikine oyun felsefesi ile, hemen her oyuncudan verim alabilmesiyle alkışları hak ediyor.

        EMENİKE

        Takımın ahengini bozan tek isim. Başkanın odasına çağırığp attığı fırça da yetmemiş. Olacağı buydu. Israrın da anlamı yok.

        SPİKERE NOT:

        Hünkar Mutlu’dan öğrendik ki dün Lens’in doğum günüymüş. Ama aynı Hünkar, 3 kez Zorya kaptanının hocası aleyhine demecinden bahsetti. Bilgi vermek güzel ve gerekli de her bilgi gerekli değil Hünkar kardeşim.

        ÇİLİNGİR STOCH | FAİK ÇETİNER

        Zorya, grubun en iddiasız, en zayıf takımı. F.Bahçe kazanırsa gruptan çıkma adına önemli adım atacak. Kupa oyunlarında Kadıköy’de Feyenoord ve Manchester United’ı deviren F.Bahçe’nin Zorya’yı rahat geçeceğini düşünüyor ve maçı o gözle izlemeye koyuluyoruz.

        Advocaat, G.Saray maçının başarılı 11’inde iki minik değişiklik yapmış. Mehmet Topal gelmiş, Neustadter’i kulübeye çekmiş. Yorgun Van Persie’nin yerine Emenike’yi sahaya sürmüş.

        Oyunun ilk 45 dakikasında beklediklerimiz olmuyor. Zorya basit, tek pas oynuyor ve cesaretle rakibinin üstüne gidiyor. Bu yarıda F.Bahçe ne organize oluyor ne de maça ağırlığını koyabiliyor. Pozisyon bulan ve etkili olan tarafın Zorya olduğunu görüyoruz. Mehmet Topal ilk defa silik, Şener ve Hasan Ali kanat bindirmeleri yapamıyor, Alper Potuk ve Volkan Şen etkisiz... Emenike ve Sow istedikleri topları alamıyor, aldıklarını da iyi kullanamıyor. F.Bahçe’nin bu yarıdaki tek şansı kalesinde gol görmeyişi oluyor.

        Grupta neler oldu? Temsilcimizin yer aldığı A Grubu’nda gecenin diğer maçında Manchester United, eski Fenerbahçeli Dirk Kuyt’ın formasını giydiği Feyenoord’u 4-0 yendi.

        Advocaat ikinci yarıda vurdumduymaz Emenike’yi çıkarıp Stoch’u sahaya sürüyor. Bu yarının başında da oyun sıkıntılı giderken sahneye çilingir Stoch çıkıyor. Sarı-Lacivertli forma altında birçok maçta jeneriklik goller atan Stoch, yine nefis bir füzeyle rakip kaleciyi avlayıp takımını öne geçiriyor. Gol F.Bahçe’yi rahatlatıyor, rakibin gardını düşürüyor. Alper Potuk ve Volkan Şen, hareketleniyor, F.Bahçe de istediği pozisyon ve golleri buluyor.

        F.Bahçe dün gece futboluyla olmasa da golleriyle seyircisinin gönlünü almayı bildi. Sezon başı yorumcularına da bir not düşelim: Bu takımın lige ve Avrupa kupalarına kolay kolay havlu atmayacağını artık görmüşsünüzdür. Öyle değil mi?

        KJAER’İN GOLLERİ

        Zorya’ya her iki maçta da gol attı. Ama ilk maçta uzatmalarda attığı gol çok değerli... Bir puan getiren o gol, F.Bahçe’nin grupta yola devam etmesini sağlamıştı.

        EMENİKE NEDEN MUTSUZ?

        Hocası dün Van Persie’nin yerine ilk 11’de onu tercih etmişti. Gel gör ki adam hem mutsuz hem de vurdumduymaz! Böyle giderse yakında yine tribün desteğini kaybeder, haberi olsun...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ