Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Bitexen Antalyaspor Antalyaspor - Fenerbahçe maçının yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri

        ÇAKIR YERİNE POLİS YÖNETSEYDİ | SERDAR ALİ ÇELİKLER

        Bugün evden çıkmak istemedim. Şirkete gitmedim. Bir evrak işim nedeniyle PTT’ye uğradım, sonra döndüm. Haber kanallarını açmak veya haber sitelerinde dolaşmaktan kaçındım. Üstüme çöken ağırlık ile akşamki maçı bekledim. Bu tip ağır atmosferlerde futbol yorumlamak zor. Ama işimiz bu. Dolayısıyla uzun uzadıya yorum yapmak da istemiyorum.

        Maçı şu cümle ile özetleyeyim: Maçı direkt Cüneyt Çakır etkiledi. Bence Antalya’nın 3 puanı Çakır’ın eseriydi.

        Çünkü maç 0-0 iken Çakır ve ekibi, Diego’nun Sow’a; Zeki’nin de Alper’e yaptığı penaltıları çalmadı.

        Skor 1-0 iken de Sow’un röveşata golünü iptal etti. Bence 2 net penaltı ve iptal edilen bir nizami gol var. Ama en Fenerbahçe düşmanı, Anti-Fenerli cepheden hakem yorumcuları bile en azından “bir penaltı verilmedi” diyecektir. Dolayısıyla bir hakem bir takımın 2 penaltısını vermiyor, 1 de golünü iptal ediyorsa o maçın sonucunu hakem belirlemiştir. Fenerbahçe lehine hata yapıldığında hakemlerini 4-5 ay dinlendiren; aleyhte hata yapanları ödüllendiren AntiFenerbahçeli, hasta G.Saraylı Yusuf Namoğlu ve Metin Tokat açıklasın bu durumu. Keşke maçı, başlangıçta para atışı yapan polis yönetseydi.

        Bunun dışında ilk yarıda Antalya, 10. dakikadan sonra maçın tek hakimi idi. Buldukları 2 net pozisyonda bu sene 2. defa iyi oynayan Volkan’ı geçemediler. 2. yarıda Fener dengeyi sağladı ve Antalya’yı ceza alanına sokmadı. Ne ironidir ki gol, ceza alanı dışından güzel bir vuruşla geldi. F.Bahçe bu maçı Çakır yüzünden kaybetti ama kadro kalitesi geleneksel olarak çok daha zor geçen ligin 2. yarısına yetmez. Muhakkak iş çözecek bir ‘yaratıcı direktör’e ihtiyaç var.

        TÜRKİYE

        Vahşi katliamın sonucunda ne olduğunu gördük. Uzun yıllar sonra belki de ilk kez Türkiye, vatandaşı ile, polisi ile tam bir birlik görüntüsü sergiledi. Türkiye her zamanki gibi kazanacak; terör her zamanki gibi tarih çöplüğünde yerini alacak.

        MHK

        Hata yapan hakemi cezalandırma yok. 15 hakemle ligi idare etmeye çalışmak var. Zaten bazı eski hakemlerin kimseyi salladığı da yok. Yan hakemlere sabit maaş yok. 30 bin lira maaşlar ödenir ama sigortaları yatırılmaz. Devletten sigorta primi kaçırılır. Yabancı hakem şart hem de yabancı MHK Başkanı ile.

        ADVOCAAT DA ELEŞTİRİLİR | FAİK ÇETİNER

        Rıza Çalımbay’la çıkış yakalayan Antalyaspor’la deplasmanda oynanan maç, Fenerbahçe için kolay bir 90 dakika değildi. Hafta içinin Feyenoord yorgunu Fenerbahçe maçın ilk bölümünde beklenen görüntüsünden çok uzaktı. Önde baskı yapmayan, orta alanda top kazanamayıp, ayağındaki topları da iyi kullanamayan Sarı-Lacivertli ekip, kanatlardan bindirmeler de yapamayınca bu yarıda pozisyon fakiri oldu. Fenerbahçe’de Alper Potuk, Volkan Şen ve Lens önemli oyuncular. Dikine oynayan, adam eksilten, dribling yapan bu üçlünün performansı kötü oldu mu, takımın hücum gücü de azalıyor, Sow da yalnızları oynuyor. Oyunun ilk bölümünde kendi alanında kalan ve ani ataklarla golü düşünen Sarı- Lacivertli ekip, bu üçlünün etkisiz futbolu yüzünden maça da ağırlık koyamadı. Rakibinin gücünü ve silahlarını iyi bilen Rıza Çalımbay da üstüne gelmeyen Fenerbahçe karşısında maceraya girmedi. Kendi alanından garanti paslarla çıkan, defans emniyetini ön planda tutan ev sahibi, rakibinden daha çok da pozisyon buldu.

        Advocaat, yorgun ve de etkisiz takımını gördüğü halde ikinci yarıya hamle yapmadan başladı. Halbuki kulübede oyunun gidişatını değiştirecek çok oyuncu vardı (Ozan Tufan, Aatif, İsmail Köybaşı, Emenike). Maçın ikinci bölümünde de Fenerbahçe pozisyon bulmada zorlanmasına rağmen Advocaat’ın hamleleri gelmedi. Golsüz giden oyunda Yekta Kurtuluş’un füzesi ev sahibini öne geçirdi. Hollandalı hocanın da aklı başına bu golden sonra geldi. Hamleler yapmaya başladı ama tartışılacak hamleler. Kötü de olsa adam eksilten, dikine oynayan Alper Potuk çıkar mıydı? Çıksa da Fernandao mu oyuna girerdi? Sonraki hamlesi Lens-Aatif değişikliği oldu. Alper ve Lens’in çıktığı bir oyunda Fernandao ne iş yapacaktı? Bir iş de yapamadı zaten. Sonuçta hakem kararlarının çok konuşulacağı bir maçı Fenerbahçe kaybetti. Hakem hocaları Cüneyt Çakır’ın kararlarını bol bol yorumlasınlar. Biz dünkü yenilgide Sarı-Lacivertli futbolcular kadar Advocaat’ın da eleştirileceğini düşünüyoruz. Demek ki Advocaat da eleştirilirmiş. Liderin puan kaybettiği bir haftayı puansız kapatan Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda çok ağır bir yara aldı. Bakalım kaybettiği avantajını tekrar yakalayabilecek mi?

        YEKTA KURTULUŞ

        Kasımpaşa’da yükseldi. Galatasaray’a geldi, gözden düştü. Dün gördük ki Rıza Çalımbay’la birlikte Antalya’da yeniden hayat bulmuş. Attığı gol ise mükemmeldi.

        SAMUEL ETO’O

        İyi oynasa da, kötü oynasa da sahada hep göze batıyor. Müthiş bir profesyonel. Antalya’ya da, Süper Lig’e de renk katıyor. Onu sahada izlemek büyük keyif.

        2 YANLIŞ 1 DOĞRU | BÜLENT YAVUZ

        Antalya-Fenerbahçe maçı her yönüyle mükemmele yakın oynandı ve bitti. Maçı kim yönetti, Cüneyt Çakır...

        Çok deneyimli ve tecrübeli bir hakem. Birçok kritik karara imza attı. Bakalım bu kararların hangisi doğru, hangisi yanlış? Maçın hemen başında topsuz alanda Diego’nun Lens’e yaptığı hareketi iyi süzerek Antalyasporlu oyuncuya sarı kart gösterdi. Çok doğru bir karardı. Hasan Ali-Mbilla mücadelesinin öncesinde ceza alanı dışında top Antalyalı oyuncunun eline geliyor. Bu net bir elle oynamaydı. Hakem burada Fenerbahçe lehine serbest vuruş vermeliydi. Ancak pozisyonu devam ettirince ikili arasında ceza alanı içerisinde bir mücadele oldu. Antalyalı’nın müdahalesi temizdi, penaltı yoktu.

        AYAKLARA ODAKLANINCA...

        54’te Diego-Sow mücadelesinde Diego, Sow’u omzundan çekerek pozisyonunu bozuyor ve topa vuruyor. Hakem topa ve ayaklara odaklandığı için çekmeyi göremedi. Burada penaltı verse daha doğru karar olurdu. 59’da Alper Potuk ile Antalyalı Zeki arasında ceza sahasında bir mücadele oluyor. Zeki, Alper’i çekip düşürüyor. Bu kesinlikle penaltıydı.

        BUNUN ADI TEHLİKELİ OYUN

        Gelelim 82’deki Sow’un golüne... Kural kafa topu bölgesine ayakla müdahaleyi yasaklamıştır. Temas olup olmaması şart değildir. Kaldırılan ayak oyuncuya tehlike arz ediyorsa ve oyuncunun topla oynamasını engelliyorsa bu bir tehlikeli oyundur, karşılığı da endirekt serbest vuruştur. Temas olursa da karar direkt serbest vuruş olur. Sow ile Antalyalı oyuncu birbirine çok yakın. Kalkan ayak Antalyalı oyuncu için tehlike arz ediyor. Kaldı ki topla oynamasını da engelliyor. Nitekim kafasını uzatınca Sow’un ayağına da temas ediyor. Hakemin iptal kararını doğru buluyorum. Çünkü o ayak kalkmasa Antalyalı oyuncu topla oynayacak mesafede. Şimdi herkes diyecek ki önce Sow pozisyon alıyor, topa müdahale ederken Antalyalı oyuncu kafasını sokuyor. Bu hareket tehlikeli oyunu ortadan kaldırmaz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ