Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Cumhurbaşkanı Erdoğan Akyazı Stadı'nı açtı - Trabzonspor Haberleri

        Akyazı Stadı'nın açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış öncesi konuşma yaptı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri:

        "Kardeşlerimiz şu anda içinde bulunduğumuz kompleks Şenol Güneş kompleksi... Şenol Güneş kardeşimizle biz Dünya üçüncülüğünü kazandık. Milli takımımızın yıllarca kaleciliğini, kaptanlığını yaptı. Bizler stadın ismini de Şenol Güneş yapmaya karar verdik. Stada Şenol Güneş adını veriyoruz. Bu ülkede emeği olanları ödüllendirmesini bilen bir milletiz. Katar ile bugün 15 imza attık. Daha önce Katar'da 17 anlaşma yaptık. Bunlardan Trabzonspor da nasibini alacaktır."

        "Dün Kayseri’de meydana gelen hain, alçak saldırı bugünkü sevincimizi gölgeledi. Terörün amaçlarından biri ülkemizi ve milletimizi asıl amacından ve görevlerinden vazgeçirip kendi gündemine çekmek. Biz hedeflerimizi yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz. İnşallah salı günü İstanbul'da Avrasya Tüneli'nin de açılışını da yapacağız. İstediğiniz kadar terör estirin. İstediğiniz kadar terör estirin. Bu milleti asla bölemeyeceksiniz. Onlar teröre koştukça benim milletim birliğe koşacak. Terörle mücadelemizi kesintisiz ve kararlı bir şekilde yürütüp, hedeflerimiz doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz.Her bir şehidimizin hatırası sonsuza dek yüreğimizde yaşayacaktır. Terörle mücadelede Fırat Kalkanı operasyonunda 15 Temmuz'da verdiğimiz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu güzel insanlara tekrar tekrar şu ifadeyle selamlamak istiyorum: Tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak. İşte bizim rabiamız da bu. Böyle yürüyeceğiz."

        KILIÇ: "AKYAZI TÜRKİYE'DEKİ EN ÖNEMLİ STATLARDAN BİRİ"

        Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, Akyazı Stadı'nın yapımından açılışına kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir kararlılığı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

        "Akyazı Stadı, Türkiye'deki en önemli statlardan birisi. Bu bir eser. Cumhurbaşkanımız uğurlu elleriyle temelini attı ve her aşamasında emeği var. İnşallah bugün de uğurlu ellerinizle bu stadı Türkiye'ye ve Trabzon'a kazandıracaksınız. Göstermiş olduğunuz kararlılıktan ve Türkiye'ye kazandırdığınız eserlerden dolayı size teşekkür ediyoruz. İnşallah uğurlu ellerinizle nice eserlerinizi Türkiye'ye kazandırmaya devam edeceksiniz. Katılımınız için, emekleriniz için, kararlılığınız için size tekrar teşekkür ediyoruz. Akyazı Stadı Trabzonlulara, Trabzonsporlulara ve Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun."

        ALBAYRAK: "CUMHURBAŞKANIMIZ OLMASAYDI BU STAT OLMAZDI"

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'da stadyumun Trabzon ve Türk sporu için büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu stadın temellerinin atıldığı ilk günden bugüne kadar ne kadar büyük mücadele ve karalılıklar gösterildiğinin en yakın şahidi olarak Cumhurbaşkanımıza bir Trabzonlu ve Trabzonsporlu olarak sonsuz şükranlarımı iletiyorum. Eğer Cumhurbaşkanımız olmasaydı böyle bir stadyumu Trabzon'a kazandırmak mümkün olmazdı. Bundan sonra Trabzonsporlulara düşen 50 yıllık şanlı tarihinde olduğu gibi bu stadı her zamankinden daha büyük bir coşku ile doldurarak Avrupa ve Dünya'da Trabzonspor'a tarihi başlarılar yaşaması için desteklemek" ifadelerini kullandı.

        SOYLU: "BURADAN ŞAMPİYONLUKLAR ÇIKARACAĞIZ"

        'Trabzon seninle gurur duyuyor' sloganları ile kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine ve kendilerinden sonraki nesle dik duruş ve karalılığı öğrettiğini belirterek şöyle konuştu:

        "Bu toprakların kendi karar verme yeteneği olduğu yönünde ortaya koyduğunuz irade ve geleceğimiz adına özgürlüğümüz, hürriyetimiz ve bağımsızlığımız sadece bize değil bizden sonraki nesle de bunları öğretiyorsunuz. Bir şey söylüyorsunuz; 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri'. Size minnet ve şükran duyuyoruz. Burası sizin kararlılığınızın ve iradenizin eseridir. Sizin talimatlarınızla bu stadyumu bu hale getirenlere, Avni Aker'e teşekkür ediyoruz. İnşallah sizi mahcup etmeyeceğiz. Buradan şampiyonluklar, centilmenlikler, başarı, kardeşlik çıkaracağız."

        USTA: "AKYAZI'DA ŞAMPİYONLUKLARA EL KALDIRACAĞIZ"

        Törende konuşan Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, Akyazı Stadı'yla yeni bir yolculuğun başlayacağını belirterek, "Yeni bir 50 yıla ve nice 50 yıllara hep birlikte gireceğiz. Olağanüstü statla bundan sonra yeni yolculuğumuz başlayacak. Bu muhteşem stadın ülkemize, şehrimize kazandırılmasında Cumhurbaşkanımızın çok net ve kararlı bir duruşu var. Minnettarız. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç' a ve TOKİ'ye de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu güzel stadın ortaya çıkmasında emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu tesislerde sizlerle birlikte nice şampiyonluklara el kaldırıp, gelecekteki çocuklarımızı o güzel renklerin aşığı yapmak üzere hep birlikte bu muhteşem stadı alkışlıyoruz" dedi.

        TERİM: ÇOK MUTLUYUM

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Trabzonspor'un yeni stadyumuna Şenol Güneş isminin verilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

        Trabzonspor'un yeni stadyumunun açılış törenine katılmak için Trabzon'a gelen Milli Takımlar Direktörü Fatih Terim, stadyuma girişte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Terim, böyle stadyumların kıymetini bilmeleri gerektiğini belirterek, "Bu stadyumların kıymetini bilmeliyiz. Şimdiden Trabzonspor'un inşallah büyük başarıları elde edeceği bir stadyum olur" dedi.

        Bir basın mensubunun, hem Adana'da hem de Başakşehir'de adınızın verildiği stadyumlar var. Buraya Şenol Güneş'in adı verildiği ile ilgili soruya ise Terim, "Çok mutlu olurum tabi ki" yanıtını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ