Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Medipol Başakşehir - Galatasaray maçı yazar yorumları - Rams Başakşehir Haberleri

        İSTEYEN KAZANDI - Serdar Ali ÇELİKLER

        Aslında bu tür klasik başlıkları da, yorumları da sevmem. Ama aynen öyle oldu: İsteyen rahat rahat kazandı. Başakşehir ve Avcı bu sene bir kupa istiyor. Egemen ve Kahveci transferleri de “2 kulvar” çarpışmasında kadro derinliği içindi. Başakşehir ve Avcı biliyor ki ligde 3.’lük de büyük başarı.

        Evet, şampiyonluk hala bir hedef ve ciddi bir hedef ama kupaya ulaşmak bu turdan sonra sadece 5 maç... Üstelik bu tur geçilirse 3 büyüklerden sadece biri kalacak geriye... İşte bu bilinçle, Pektemek sürpriziyle sahaya çıkan Başakşehir karşısındaki G.Saray’da 4 kişi bir maçın oynandığının farkındaydı! Çalık, De Jong, Bruma ve Poldi dışında ciddiyetle sahaya çıkan yoktu ki G.Saray bu tura bile çok zor geldi. Gerçi son 3 yılın kupa şampiyonu olunduğundan taraftarın yüzde 90’ının da umurunda olduğunu sanmıyorum bu seneki kupa zaferinin. Bu ahval şerait içinde; yani bir arzulu 11’e karşı kalecisi de olmayan “Ne işim var burada” ekibinde Wes de sakatlanıp çıkınca şekil iyiden iyiye belli oldu.

        REKLAM

        1-0’dan sonra Emre Belözoğlu’na kırmızı kart da çıkmayınca maç 2. Pektemek golüyle bitti. 2. yarıda Başakşehir çekilip beklediği için biraz oynarmış gibi görünen G.Saray’ın acı verici durumunu sadece şu cümle ile özetleyeyim: Sarı-Kırmızılı takım rakip sahada ileriye doğru pası sadece 4 kez yapabildi. Başakşehir açısından eleştirilebilecek şey ise şu: 2. yarıda sadece bir kez kontra yapabilmeleri...

        Yeni transfer Adebayor’un Türkiye Ligi’nde iş yapacağını söyleyebilirim. Bana göre ev sahibi ekip ligin son düzlüğüne kadar da zirve yarışında olacak. Şampiyonluk çok zor ihtimal ama 3.’lük görünüyor. Kupada ise favorim onlar.

        G.Saray açısından ise vizörler tamamen lige döndü. Ligde de bu deplasmana gelecekler ama o maç, dünkü gibi olmaz. Elazığ’ı zor yenen, Tuzla’ya yenilen G.Saray’ın kupada işi yoktu, angaryayı bitirdiler. Ligde farklı oynarlar.

        MUSTAFA PEKTEMEK

        2 gol attı, skoru belirledi.

        G.SARAY SAĞLIK EKİBİ

        Wes sakatlandı çıktı; Selçuk kasığını tuttu çıktı. Tolga Ciğerci herhalde kalp nakli oldu (!) ki hala 18’lere bile giremiyor. G.Saray muhabirleri de bu Tolga Ciğerci hakkında kamuoyunu aydınlatmıyor.

        NE GÜCÜ NE GÖNLÜ YETTİ - Gökhan ZAN

        İlk yarı sona erdiğinde topa sahip olma oranında Galatasaray rakibine karşın öndeydi ancak tabelada 2-0 Başakşehir’in üstünlüğü vardı. Oysa maça Sarı-Kırmızılı ekip iştahlı başlamıştı. Oyunu rakibine kabul ettirecek bir görüntü çiziyordu. Ancak Sneijder de çıktıktan sonra bu hakimiyet çok kısa sürdü. Savunmada üst üste hatalar da geldi, Başakşehir de fırsatı kaçırmadı.

        REKLAM

        Takım savunması dökülünce takım motivasyonu da kayboldu. Sol bek ve sol stoper kanadından çok pozisyon verdiler. Carole’ün arkasına atılan her top fırsata dönüştü. Orta saha kontrolü, Sneijder çıkınca tamamen Başakşehir’e geçti. Topla oynama oranı yüksek olmasına karşın Galatasaray orta sahayı geçip rakip kaleye inemedi. Uzaktan Podolski’nin şutları dışında pozisyon bulamadı. Kanatlar etkisiz kaldı. Galatasaray’ın genel sıkıntıları sahne aldı. Kırılgan ve bir türlü oturmayan savunma ile etkisiz orta saha maçı rakibe hediye etti. İkinci yarıda Abdullah hoca oyunu rölantiye aldı. Skor avantajıyla rakibi sahasında bekledi, kontra çıkışlar aradı. Galatasaray’ın ne gücü ne de gönlü maçı çevirecek seviyede değildi. Son 3 yılın kupa şampiyonu bu sezon çeyrek finali bile göremedi.

        Ancak şunu da belirtmeliyim ki maçın hakemi Mete Kalkavan da oyunun kaderiyle oynadı. Başakşehir’e ekmeği Kalkavan verirken, yağını da kaleci Cenk ve Galatasaray savunması sürdü.

        MUSLERA

        Yokken bile kahraman oluyorsa Galatasaray için değerini varın siz anlayın. Her şey bir kenara Uruguaylı eldiven bir yana... Cenk yediği gollerde pozisyon ve zamanlama hatası yaptı. Güven vermedi.

        METE KALKAVAN

        Tamam bu sene hakemlerimiz formsuz. Kabul ediyoruz da dün Mete Kalkavan ve ekibini anlamakta gerçekten zorluk çektim. Yan hakem gözünün önündeki ofsaytı süzemedi. Ardından Emre’nin dirseğini de görmemezlikten geldi. Kalkavan kartını çıkardığına göre demek ki pozisyonu gördü. Ama kartın renginin sarı olmasını nasıl açıklayacak merak ediyorum?

        KERİM ÜSTÜNEL

        REKLAM

        Galatasaray’a transferimde büyük emeği olan yönetici büyüğüm Haldun Üstünel’in ağabeyi Kerim Üstünel’i kaybettik. Üzüntümüz büyük. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine, sevenlerine ve Galatasaray camiasına başsağlığı dilerim.

        SESİGÜZEL, ASLAN'I YAKTI - Bülent YAVUZ

        Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu müsabakasında Başakşehir elini kolunu sallayarak çeyrek finale çıktı. Maçta hakem Mete Kalkavan, şanssız pozisyonlar yaşadı. Başakşehir’in birinci golünde açık ofsayt var. Yardımcı hakem Ceyhun Sesigüzel, çok kaliteli ve tecrübeli bir hakem olmasına rağmen bu pozisyonu kaçırdı.

        İkinci pozisyon ise Emre Belözoğlu ile Josue arasındaki mücadeleydi. Ve maçın kahramanı Ceyhun Sesigüzel’in tam önündeydi. Hakem Mete Kalkavan’ın önü kapalı ve pozisyonu da arkadan görüyordu. Emre, sol dirseğiyle net bir şekilde

        Josue’nin yüzüne vuruyor. Bu hareket, FIFA tarafından yasaklamış harekettir. Nerede olursa olsun, kaçıncı dakikada olursa

        olsun, kırmızı kartı gerektirirdi. Yardımcı hakem Ceyhun Sesigüzel, hakemine bu pozisyonda yardım etmeyince Emre kırmızı kart görmekten kurtuldu. Bunun dışında hakem Mete Kalkavan’ın oyuna hakimiyeti, maç kontrolü gayet iyiydi, ceza alanı içerisindeki kritik pozisyonları da hep doğru değerlendirdi. Bana göre maçın kahramanı Ceyhun Sesigüzel’di...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ