Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş: 0 - Fenerbahçe: 1 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri
        ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        ZiraatTürkiye Kupası son 16 turunda Fenerbahçe, Vodafone Arena'da Beşiktaş'ı 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

        Derbi maç oldukça gergin başladı. Önce Van Persie ile Oğuzhan Özyakupkapıştı. Van Persie bir pozisyondan sonra Beşiktaş tribünlerine dilini gösterdi. 41'de ortalık fena karıştı. Yaşanan bir pozisyonun ardından; Tosic, Van Persie'ye kafa atınca kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Tosic kart sonrası çılgına döndü. İlk yarıda futboldan çok olay vardı. İlk yarının bitiş düğünün ardından Şenol Güneş ile Kjaer arasında gerginlik yaşandı.

        İkinci yarıda Fenerbahçe 10 kişi kalan rakibi karşısında etkili olmaya başladı. 49'da Sow'un rövaşatası direkten döndü. Gecenin en çok konuşulan adamı Van Persie, 72. dakikada attığı golle Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. 88'de Ozan Tufan inanılmaz bir gol kaçırdı. Uzatmalarda saha yine karıştı. Aras Özbiliz yedek kulübeden sahaya girdi, Lens ile kapıştı. Daha sonra tribünlerden bir taraftar sahaya atladı. Güvenlik görevlililere olaya müdahale etti.

        Derbi mücadele 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.

        Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda 34 yıl sonra Beşiktaş'ı yenerken, siyah-beyazlıların Vodafone Arena'daki ilk yenilgisini tattırdı.

        BEŞİKTAŞ: 0 - FENERBAHÇE: 1

        STAT: Vodafone Arena

        HAKEMLER: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Serkan Olguncan

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 86 Tolgay Arslan), Quaresma, Talisca (Dk. 51 Mitrovic), Babel, Cenk Tosun

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk (Dk. 74 Ozan Tufan), Lens, Sow, Van Persie (Dk. 88 Chahechouhe)

        GOL: Dk. 72 Van Persie (Fenerbahçe)

        KIRMIZI KART: Dk. 41 Tosic (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 43 Van Persie, Dk. 45+1 Şener Özbayraklı, Dk. 90+1 Ozan Tufan, Dk. 90+3 Lens (Fenerbahçe), Dk. 67 Marcelo, Dk. 90+2 Adriano, Dk 90+3 Aras Özbiliz (yedek kulübesinde) (Beşiktaş)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        27. dakikada Cenk Tosun'un pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Talisca'nın şutunda top Kjaer'e çarparak kornere çıktı.

        30. dakikada Gökhan Gönül'ün ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak Volkan Demirel'de kaldı.

        35. dakikada Beşiktaş maçtaki en net gol pozisyonunu yakaladı. Quaresma'nın sağdan içeri ortaladığı topla altı pasta buluşan Talisca'nın kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

        38. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Adriano'nun soldan ortaladığı topa Oğuzhan uzak mesafeden kafayla vurdu ancak meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı.

        39. dakikada siyah-beyazlılar Talisca ile bir kez daha şansını denedi. Brezilyalı oyuncunun uzak mesafeden çektiği şutta Volkan Demirel direk dibine uzanarak topu kornere çeldi.

        40. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Talisca'nın röveşatasında Volkan Demirel gole izin vermedi.

        41. dakikada Van Persie ile Tosic arasında yaşanan gerginliğin ardından saha karıştı. Topsuz alanda Van Persie'nin Tosic'e yaptığı hareketin ardından Sırp oyuncu, Hollandalı futbolcunun yanına giderek kafasıyla ittirdi. Yaşananlar sonrasında hakem Ali Palabıyık, Tosic'i kırmızı kartla cezalandırdı ve Beşiktaş 10 kişi kaldı. Palabıyık, Van Persie'ye ise sarı kart gösterdi. Beşiktaşlı futbolcular ilk pozisyonda Van Persie'nin Tosic'e vurduğu gerekçesiyle hakeme yoğun itirazda bulundu.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        49. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Lens'in pasında ceza sahası içinde Atiba'ya çarpan topa Sow röveşatayla vurdu ancak meşin yuvarlak direğin yanına çarpıp yeniden oyun alanına döndü.

        68. dakikada Van Persie'nin ceza sahası önünden kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

        72. dakikada Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Sağdan Lens'in arka direğe ortaladığı topu Van Persie filelere gönderdi: 0-1

        79. dakikada Quaresma sol tarafta Şener Özbayraklı'dan sıyrılarak kaleye vurdu ancak meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        84. dakikada Lens, Adriano'dan sıyrılarak ceza sahası dışından sert vurdu, top Fabricio'dan sekti.

        86. dakikada hızlı hücuma çıkan Fenerbahçe ikinci gole çok yaklaştı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Ozan Tufan'ın vuruşunda top yandan dışarı gitti.

        MAÇTAN NOTLAR

        VAN PERSİE DERBİYE DAMGA VURDU

        Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Van Persie, derbi galibiyetinde başrol oynadı. Hollandalı santrfor, birçok açıdan derbiye damga vurdu. İlk yarıda Tosic'le girdiği diyalog sonucunda Sırp oyuncunun kırmızı kart görmesine sebebiyet veren Van Persie, 72. dakikada ise takımına galibiyeti getiren gole imza attı.

        Van Persie, bu golle Türkiye kariyerinde derbilerdeki gol sayısını ise 4'e yükseltti. Beşiktaş'a karşı Fenerbahçe kariyerindeki 2. golünü atan tecrübeli futbolcu, Galatasaray'a da iki gol kaydetmişti. Öte yandan Van Persie, Vodafone Arena'da Fenerbahçe formasıyla gol atan ilk isim olarak da tarihe geçti. Bu sezon 23 resmi maçta forma giyen Van Persie, gol sayısını ise 10'a yükseltti.

        FENERBAHÇE 27 AY SONRA DEPLASMANDA DERBİ KAZANDI

        Fenerbahçe, 27 ay sonra deplasmanda derbi kazanmayı başardı. Dış sahada son derbi galibiyetini 2 Kasım 2014'te Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yine Beşiktaş karşısında alan Fenerbahçe, bu maça kadar son 3 derbiyi de galip bitirememişti. Galatasaray'a birer kez yenilip berabere kalan Fenerbahçe, Beşiktaş'a da bir defa kaybetmişti. Fenerbahçe, deplasmanda 27 ay sonra derbide Beşiktaş'ı yenerek kupada çeyrek finalist olmayı başardı.

        ADVOCAAT'IN "OFSAYT YOK" İTİRAZI

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, bir pozisyonda ataklarının ofsaytla kesilmesine çok sinirlendi. Maçın 80. dakikasında savunmadan atılan topla buluşan ve tehlikeli bir atak oluşturmak üzere olan Josef de Souza'nın pozisyonu ofsayt gerekçesiyle durduruldu. Pozisyonun ofsayt olmadığını savunan Advocaat başta olmak üzere sarı-lacivertli teknik heyet kulübeden fırlayarak yardımcı hakem Mehmet Cem Satman'ın bulunduğu bölgeye doğru koştu. Advocaat ve yardımcıları pozisyonda sert bir şekilde itiraz etti.

        SOW'UN RÖVEŞATASI DİREĞE TAKILDI

        Fenerbahçe'nin Senegalli futbolcusu Moussa Sow, 49. dakikada golle burun buruna geldi. Attığı röveşata golleriyle dikkati çeken Sow'un 49. dakikada yaptığı estetik vuruş direğe takıldı.

        OZAN TUFAN TARAFTARLARLA TARTIŞTI

        Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ozan Tufan ve idari menajeri Hasan Çetinkaya taraftarlar tartıştı. Maçın son dakikalarında Ozan, kale arkasındaki taraftarlarla diyaloğa girdi. Ozan Tufan, sahaya yabancı madde atılması üzerine tribünlere elleriyle hareket yaptı. İlk tedavisi kulüp doktoru tarafından soyunma odasında yapıldı.

        REKLAM

        ARENA'DAKİ İLK YENİLGİ

        Beşiktaş, Vodafone Arena'daki ilk yenilgisini Fenerbahçe ile yaptığı derbi maçta aldı. Geçen sezon hizmete girmesinin ardından stadında başarılı sonuçlara imza atan siyah-beyazlı takım, buradaki 18 karşılaşmada 13 galibiyet ve 5 beraberlik elde etti. Beşiktaş, Dolmabahçe'deki 19. maçta Fenerbahçe'ye mağlup oldu.

        PENALTI İTİRAZI SONRASI SAHA BİR KEZ DAHA KARIŞTI

        Maçın 90+2. dakikasında Beşiktaşlı futbolcular, Marcelo'nun şutunda ceza alanı içinde topu önlemeye çalışan Fenerbahçeli futbolcu Skrtel'in elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı itirazında bulundu.

        Siyah-beyazlı takımın kenar yönetimi de aynı yönde itirazda bulunurken, Beşiktaş yarı alanı içinde Fenerbahçe kendi yedek oyuncuların bulunduğu bölümde faul atışı kazandı. Sarı-lacivertli takımın yedek oyuncularının arkasındaki tribünde bulunan siyah-beyazlı taraftarların tepkileri sonrası Fenerbahçeli teknik heyet saha kenarına geldi. Beşiktaş'ın yedek oyuncuları da yaşanan gerginliğin içinde yer alırken, Ali Palabıyık siyah-beyazlı takımın yedek oyuncusu Aras Özbiliz'e sarı kart gösterdi.

        Bu gerginlik sırasında da tribünden atlayan bir Beşiktaş taraftarı saha içine girerek Fenerbahçeli futbolculara yöneldi. Beşiktaşlı oyuncuların engellemeye çalıştığı bu kişiyi güvenlik elemanları saha dışına çıkardı. Beşiktaşlı taraftarlar maçın ardından sahaya yabancı madde attı. Siyah-beyazlı takımda Quaresma ve Cenk Tosun, maç sonunda hakem Ali Palabıyık'a tepki gösterdi.

        Maçın hakemleri ilk yarıda olduğu gibi karşılaşma sonunda da bir süre daha saha ortasında bekledi. Beşiktaşlı taraftarlar, hakemlerin soyunma odasına gidişi sırasında sahaya yabancı madde attı.

        BU SEZONKİ 4. KIRMIZI KART

        Beşiktaş'ta bu sezon 4. kırmızı kartı Tosic gördü. Siyah-beyazlı takımda, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Atiker Konyaspor ile deplasmanda oynanan maçta Necip Uysal kırmızı kart görürken, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de Dinamo Kiev karşısında Andreas Beck ile Vincent Aboubakar cezalandırılmıştı.

        34 YILLIK ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUYAMADI

        Siyah-beyazlı takım, rakibi karşısındaki 34 yıllık üstünlüğünü de koruyamadı. Beşiktaş ile Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nın geçmişinde daha önce 12 kez eşleşti. Üç kez final, 4 kez yarı final, 4 kez çeyrek final, bir kez de 4. turda karşı karşıya gelen rakiplerden, ilk 3'ünde Fenerbahçe, son 9'unda ise siyah-beyazlı takım tur atlayan takım oldu. Rakibine kupada son olarak 4 Mayıs 1983 tarihinde hükmen yenilen Beşiktaş, sonraki 15 maçta 11 galibiyet ve 4 beraberlik almıştı.

        TAKIM, YENİDEN SAHAYA ÇIKTI

        Maçın bitmesinin ardından soyunma odasına giden Beşiktaşlı futbolcular, Ricardo Quaresma liderliğinde sahaya gelerek tarafları selamladı. Taraftarlar oyunculara büyük destek verirken, Quaresma çıkardığı formasını öptü.

        BEŞİKTAŞ, ARENA'DA İLK KEZ GOL ATAMADI

        Beşiktaş, Vodafone Arena'da ilk kez gol atamadı. Siyah-beyazlı takım, daha önce yaptığı 18 maçta hücumda etkili olarak rahat gol bulurken, Fenerbahçe ile yaptığı kupa mücadelesinde bu sevinci yaşayamadı.

        SOW DÖNDÜ

        Afrika Uluslar Kupası'ndan dönen Moussa Sow, Beşiktaş derbisine ilk 11'de başladı. Senegal Milli Takımı'ndan dönerek son 3 antrenmana katılan Sow, derbide formayı kaptı. Sow, son olarak 26 Aralık'taki Trabzonspor maçında oynamıştı. Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ozan Tufan da sakatlığını atlattı ve kendisine ilk 18 kişilik kadroda yer buldu. Ozan, sakatlığı nedeniyle geçen hafta Kayserispor maçında oynayamamıştı.

        KÖYBAŞI 9 AY SONRA VODAFONE ARENA'DA

        Fenerbahçe'nin sezon başında Beşiktaş'tan kadrosuna kattığı İsmail Köybaşı, 9 ay sonra Vodafone Arena'ya çıktı. İlk kez eski takımına karşı kadroda yer alan İsmail, son olarak Beşiktaş formasıyla Dolmabahçe'de 15 Mayıs 2016'da Osmanlıspor'a karşı oynamış ve takımıyla şampiyonluk turu atmıştı. Milli futbolcu, 266 gün sonra Vodafone Arena'ya bu kez rakip olarak geldi. İsmail, yedekler arasında Advocaat'tan şans bekledi.

        REKLAM

        VOLKAN ŞEN VE SALİH YOK

        Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Volkan Şen ve Salih Uçan, derbide forma giyemedi. Devre arası kampından bu yana takımdan uzak kalan Volkan ile geçen hafta Kayserispor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Salih, Beşiktaş maçında takımlarını yalnız bırakmak zorunda kaldı. Sarı-lacivertli takımda kadro dışı kaldıktan 1.5 ay sonra affedilen Emmanuel Emenike ile Gregory van der Wiel, 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Fenerbahçe'de bu dört isim dışında teknik direktör Dick Advocaat'ın tercihi doğrultusunda Miroslav Stoch da kadroya dahil edilmedi.

        FENERBAHÇELİLERİN DEPLASMAN HASRETİ BİTTİ

        Fenerbahçe taraftarı 5 yılı aşkın süre sonra bir derbi maçını ilk kez deplasmanda izledi. Deplasman yasağı gelmeden önce sarı-lacivertli taraftarlar son olarak Beşiktaş'la 27 Ekim 2011'de oynanan derbiye gitmişti. Fenerbahçeli taraftarlar bin 928 gün sonra yine bir Beşiktaş derbisiyle deplasman hasretini dindirdi.

        Yaklaşık 2 bin sarı-lacivertli taraftar öğle saatlerinde Kadıköy'de toplanmaya başladı. Kulübün tahsis ettiği otobüslerle Ülker Stadı'nın önünden Vodafone Arena'ya gelen Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarına destek oldu. Yolculuk sırasında Fenerbahçeli taraftarlar kendilerini taşıyan otobüslere de ciddi zarar verdi. Otobüslerin çoğunun camları taraftarlarca kırıldı. Öte yandan Fenerbahçe, 4 yıl sonra Dolmabahçe'de maça çıktı. Dolmabahçe'ye Beşiktaş'ın eski stadına son olarak 3 Mart 2013'te giden sarı-lacivertliler, Vodafone Arena'ya ise ilk kez ayak bastı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ