Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Galatasaray: 0 - Beşiktaş: 1 | DERBİ SONUCU - Galatasaray Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın en önemli maçında Beşiktaş, deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.

        Derbinin ilk tehlikeli atağını 5. dakikada Beşiktaş geliştirdi. Sol kanattan Quaresma'nın ortasına ceza alanında boş durumdaki Babel kafayı vurdu ancak top auta gitti.

        12'de Yasin Öztekin ile Atınç Nukan arasındaki mücadele sonrası Galatasaray cephesi penaltı beklerken, hakem Bülent Yıldırım 'devam' dedi.

        İlk 45 dakika golsüz geçilirken, ikinci yarıya Beşiktaş golle başladı. 47'de sağ çaprazdan kazanılan frikikte Talisca'nın vuruşu Bruma'nın kafasına çarparak Muslera'yı yanılttı ve top ağlara gitti: 0-1.

        Beraberlik için bastıran Galatasaray'da 63'te Bruma güzel hareketlerle girdiği ceza sahasında son vuruşu yapamadı. 82'de ise Atınç'tan seken topu önünde bulan Podolski mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

        Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı. Bu sonuçla puanını 50 yapan Beşiktaş, Başakşehir'e 4, Galatasaray'a 10, Fenerbahçe'ye ise 12 puan fark atarak şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.

        Galatasaray tribünleri 90 dakika sonrasında yönetimi istifaya davet etti.

        GALATASARAY: 0 - BEŞİKTAŞ: 1

        STAT: Türk Telekom Arena

        HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

        GALATASARAY: Muslera, Semih Kaya, Chedjou, Hakan Balta, Yasin Öztekin (Dk. 76 Rodrigues), Selçuk İnan (Dk. 60 Tolga Ciğerci), De Jong, Carole, Sneijder (Dk. 75 Eren Derdiyok), Bruma, Podolski

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül (Dk. 67 Beck), Atınç Nukan, Marcelo, Adriano, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 83 Gökhan İnler), Quaresma, Talisca (Dk. 71 Tolgay Arslan), Babel, Cenk Tosun

        Gol: Dk. 47 Talisca (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 22 Talisca (Beşiktaş), Dk. 37 Selçuk İnan, Dk. 90+3 Podolski (Galatasaray)

        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... GALATASARAY - BEŞİKTAŞ MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        6. dakikada Quaresmanın soldan ceza sahasına ortasında arka direkte Babel topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        31. dakikada Podolskinin ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Carole, Fabricionun kalesini terk ettiği pozisyonda meşin yuvarlağı içeri çıkarırken, araya giren savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

        Aynı dakikada Sneijderin soldan ortasında arka direkte Yasin Öztekin, hızlı gelen topa istediği gibi vuramadı.

        43. dakikada Taliscanın uzak mesafeden çektiği sert şutta, kaleci Muslera yatarak topu kontrol etti.

        SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        47. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Sağ çaprazdan, ceza sahasının hemen önünden serbest vuruş kullanan Talisca'nın şutunda, barajda Bruma'ya çarpan top kaleci Muslera'yı yanıltarak ağlara gitti.

        59. dakikada Bruma'nın ceza alanı dışından çektiği şutta, savunmaya da çarpan top kaleci Fabricio'da kaldı.

        60. dakikada Tolga Ciğerci'nin pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Bruma'nın vuruşunda, kaleci Fabricio meşin yuvarlağı kontrol etti.

        71. dakikada Quaresma'nın sağdan yaptığı ortada, kale sahası önünde iyi yükselen Cenk Tosun'un kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

        82. dakikada Carole'ün soldan yaptığı ortada, ceza sahasında müsait durumda topla buluşan Podolski'nin kötü vuruşunda, meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

        85. dakikada Podolski'nin sağ çaprazdan attığı sert şutta, top uzak kale direğinin üstünden oyun alanını terk etti.

        MAÇTAN NOTLAR

        ŞAMPİYONLUK HAYALLERİ YARA ALDI

        Galatasaray, derbi maçında mağlup olduğu lider Beşiktaş'ın 10 puan gerisine düşerek şampiyonluk şansını zora soktu. Kazanması halinde farkı 4'e indirip, yeniden ümitlenecek olan sarı-kırmızılılar, 22. hafta sonunda 40 puanda kaldı ve rakibinin puanını 50'ye çıkarmasını önleyemedi.

        TUDOR DA ÇARE OLAMADI

        Galatasaray'da teknik direktörlük koltuğuna oturan Igor Tudor, kötü gidişi önleyemedi. Yeni takımının başında 2. maçına çıkan Hırvat teknik adam, deplasmandaki Çaykur Rizespor (1-1) beraberliğinin ardından evinde Beşiktaş'a boyun eğdi. Ligin 20. haftasında Kardemir Karabükspor'un başında Beşiktaş'ı 2-1 yenen Tudor, ardından Galatasaray'la anlaşırken, 22. haftada sarı-kırmızılı ekiple Beşiktaş'ı yeniden ağırladı ancak bu kez istediği sonuca ulaşamadı.

        DURAN TOPTAN YİNE GOL GELDİ

        Sarı-kırmızılı ekip, duran toplarda yaşadığı sıkıntıyı Beşiktaş karşısında da devam ettirdi. Müsabakanın 47. dakikasında Talisca'nın serbest vuruştan kaydettiği gol, Galatasaray'ın bir kez daha duran toplardaki zaafını ortaya koydu. Galatasaray'ın bu sezon kalesinde gördüğü gollerin 12'si duran toplardan gelmiş oldu.

        YASİN ISLIKLANDI

        Sarı-kırmızılı oyuncu Yasin Öztekin, oyundan çıkışı sırasında tribünlerden protesto edildi. Müsabakanın 76. dakikasında oyundaki yerini Garry Rodrigues'e bırakan Yasin, saha kenarına geldiği sırada tribünlerce ıslıklandı.

        PODOLSKİ CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

        Galatasaraylı futbolcu Lukas Podolski, derbi maçta sarı kart cezalısı durumuna düştü. Maçın uzatma bölümünde hakem Bülent Yıldırım'dan sarı kart gören Podolski, bu sezonki 4. sarı kartını aldı ve takımının 23. haftada Antalyaspor'a konuk olacağı maçta forma giyme şansını kaçırdı.

        ATINÇ YİNE 11'DE

        Şenol Güneş, savunmanın göbeğini son maçlarda olduğu gibi Marcelo Guedes ve Atınç Nukan'dan oluşturdu. Dusko Tosic'in cezası ve Matej Mitrovic'in de sakatlığında Atınç, Galatasaray derbisinde de oynama fırsatı buldu. Beşiktaş'ta ayrıca Fabricio Agosto Ramirez, Ricardo Quaresma, Anderson Talisca ve Ryan Babel ilk 11'de görev yaptı.

        ADRIANO DA TAKIMDAKİ YERİNİ ALDI

        Sakatlığı nedeniyle Avrupa Ligi maçında kadroda yer almayan Adriano Correia da takımdaki yerini alabildi. Tecrübeli futbolcu, savunmanın solunda takımına destek vermeye çalıştı.

        REKLAM

        ŞENOL GÜNEŞ İLE YİNE YENİLMEDİ

        Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde Galatasaray'a yine mağlup olmadı. Tecrübeli teknik adam yönetiminde geçen sezon sarı-kırmızılı rakibini 2-1 ve 1-0'lık skorlarla geçen siyah-beyazlı takım, bu sezon da yenilgi yaşamadı. Beşiktaş, ligin ilk yarısında 2-2 berabere kaldığı rakibini deplasmanda 1-0 yendi. Beşiktaş, Galatasaray ile yaptığı 4 maçta 10 puan topladı.

        ÜST ÜSTE 4. GALİBİYET

        Siyah-beyazlı ekip, Galatasaray'a karşı aldığı sonuçla resmi maçlarda üst üste 4. galibiyetini aldı. Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'ye 1-0 yenilen ve ardından ligde Kardemir Karabükspor'a 2-1 mağlup olan Beşiktaş, sonraki 4 karşılaşmayı da kazandı. UEFA Avrupa Ligi'nde Hapoel Beer-Sheva'yı 3-1 yenerek seriye başlayan siyah-beyazlı ekip, ligde Akhisar Belediyespor'u da aynı sonuçla geçerken, sahasında Hapoel Beer-Sheva'yı bu sefer 2-1 mağlup etti. Beşiktaş, son olarak Galatasaray'ı 1-0 yendi.

        BU SEFER GOL YEMEDİ

        Bu sezon ligde ve Avrupa'da başarılı bir şekilde yoluna devam eden ancak kalesini gole kapatmakta zorlanan Beşiktaş, uzun bir aradan rakip takıma gol şansı vermedi. Resmi maçlarda son olarak Ziraat Türkiye Kupası'nda Darıca Gençlerbirliği ile yaptığı maçta gol yemeyen siyah-beyazlı takım, ardından üst üste 8 karşılaşmada kalesinde golü görmüştü.

        GÖKHAN GÖNÜL SAKATLANDI

        Siyah-beyazlı takımda sakatlanan Gökhan Gönül, iki dakika sekerek mücadele etmek zorunda kaldı. Tecrübeli oyuncu, 67. dakikada yerini Andreas Beck'e bıraktı.

        MAÇ SONRASI BÜYÜK SEVİNÇ

        Beşiktaş teknik heyeti ve oyuncuları, maçın bitiş düdüğüyle birlikte büyük bir sevinç yaşadı. Maçın tamamlanmasıyla birlikte oyuncular, siyah-beyazlı taraftarların bulunduğu tribün önüne giderek üçlü çektirdi. Bu sırada teknik direktör Şenol Güneş, yardımcıları, idari kadro ve yedek oyuncular, birbirlerine sarılarak futbolcuları bekledi. Futbolcuların bu gruba gelmesinin ardından siyah-beyazlılar, galibiyet sevincini coşkulu bir şekilde yaşadı.

        BEŞİKTAŞLI TARAFTARLAR MEŞALER YAKTI

        Karşılaşmada takımlarına destek veren Beşiktaşlı taraftarlar da galibiyeti coşkulu bir şekilde yaşadı. Maç içinde meşale yakan siyah-beyazlılar, karşılaşmanın sonunda da yanıcı maddeleri alt tribünlere attı. Siyah-beyazlı taraftarlar, "Yönetim istifa" tezahüratlarıyla Galatasaray'a göndermede bulundu.

        MITROVIC KADRODA

        Hapoel Beer-Sheva ile oynanan ilk maçta sakatlanan ve son iki karşılaşmada görev alamayan Matej Mitrovic, sakatlığının geçmesinin ardından yedekler arasında kendine yer buldu. Beşiktaş'ta Mitrovic'in yanı sıra Tolga Zengin, Andreas Beck, Gökhan İnler, Tolgay Arslan, Ömer Şişmanoğlu ve Vincent Aboubakar yedek soyundu. Siyah-beyazlı takımda cezalı Dusko Tosic'in yanı sıra sakatlıkları süren Caner Erkin, Necip Uysal ve Demba Ba, kadroda yer almadı.

        BEŞİKTAŞLI TARAFTARLAR İLK KEZ TÜRK TELEKOM ARENA'DA

        Siyah-beyazlı taraftarlar, Türk Telekom Arena'da ilk kez takımlarını destekleme fırsatı buldu. Galatasaray'ın eski stadı Ali Sami Yen'deki birçok maçta takımlarının yanında olan Beşiktaşlı taraftarlar, deplasman yasağı nedeniyle bugüne kadar Türk Telekom Arena'ya gelememişti. Siyah-beyazlılar, sezon başında deplasman yasağının kalkmasıyla zorlu derbi maçında takımlarına destek verme fırsatı yakaladı. Karşılaşma öncesinde her iki takımın taraftarları karşılıklı tezahüratta bulundu. Taraftarların zaman zaman küfürlü tezahürat yaptığı duyuldu.

        GALATASARAY'DA 4 DEĞİŞİKLİK

        Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş'ı konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda değişiklikler dikkati çekti. Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, ligde son oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasının ilk 11'inde 4 değişikliğe gitti.

        Hırvat teknik adam, Çaykur Rizespor maçının başlangıç kadrosunda görevlendirdiği Martin Linnes, Garry Rodrigues, Josue Pesqueira ve Sabri Sarıoğlu'nu bu kez tercih etmezken, yerlerine Lionel Carole, Bruma, Sneijder ve Hakan Balta'ya görev verdi. Sneijder, Hakan Balta ve Carole sakatlıklarının düzelmesinin ardından yeniden kadroya dönerken, disiplinsiz hareketleri gerekçesiyle Çaykur Rizespor maçı kadrosuna alınmayan Bruma da tekrar şans buldu. Rodrigues, Sabri ve Josue yedek soyunurken, Linnes ise maç kadrosuna alınmadı.

        TUDOR, İLK KEZ TARAFTAR ÖNÜNDE

        Galatasaray'da Jan Olde Riekerink'in ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Igor Tudor, ilk kez taraftarı önüne çıktı. Sarı-kırmızılı ekibin başındaki ilk müsabakasına Çaykur Rizespor deplasmanında çıkan Tudor, Türk Telekom Arena'daki siftahını ise Beşiktaş derbisiyle yaptı. Tudor, Beşiktaş'a karşı 3 haftada ikinci kez görev yaptı. Ligin 20. haftasında Kardemir Karabükspor'un başında Beşiktaş'ı 2-1 yenen Tudor, ardından Galatasaray'la anlaşırken, 22. haftada bu kez sarı-kırmızılı ekiple Beşiktaş'ı ağırladı.

        TRİBÜNLER BÜYÜK ÖLÇÜDE DOLDU

        Galatasaray taraftarları, Beşiktaş derbisine tribünleri büyük oranda doldurdu. Sarı-kırmızılı futbolseverler, karşılaşmayı izlemek için tribünlerdeki yerini alırken, statta yaklaşık 40 bin izleyicinin olduğu görüldü.

        15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN ÇOCUKLARI SEREMONİDE

        Derbi karşılaşmasına Galatasaray ve Beşiktaş oyuncuları, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşların çocuklarıyla birlikte çıktı. Seremoniye şehit çocuklarıyla birlikte çıkan futbolcular, üzerinde, "15 Temmuz'u unutmayacağız" yazılı pankart taşıdılar. 15 Temmuz Derneği tarafından gerçekleştirilen organizasyonla, FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimi bir kez daha hatırlatıldı.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ