Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş - Olympiakos Maç Özeti! Beşiktaş UEFA çekrek finale yüksldi! - Futbol Haberleri

        'Güneş'in çocukları yüzümüzü güldürdü... Tebrikler Beşiktaş.... Siyah-beyazlılar Vodafone Arena'da tarih yazdı... Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda 1-1'in rövaşındaYunan ekibi Olympiakos'u 4-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

        Arena'da 10. dakikada gol perdesini açan isim Aboubakar oldu: 1-0. Son zamanların suskun ismi Babel 22. dakikada farkı 2'ye çıkardı. 31. dakikada Elyounoussi durumu 2-1'e getirdi. 39. dakikada Aboubakar topsuz alanda rakibine kafa attı, kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

        İkinci yarıda 75. dakikaya kadar endişe vardı... Babel bir kez daha çıktı sahneye, 70 milyonu rahatlatan golü kaydetti: 3-1. 84'te Cenk Tosun son sözü söyledi... Maçı 4-1 kazanan Kartal tarih yazdı, Avrupa Ligi'nde çeyrek finali kaptı...

        Beşiktaş, 14 sezon sonra 3. kez çeyrek finale yükselmeyi başardı.1986-1987 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek finale yükselen siyah-beyazlı takım, 2002-2003'te de UEFA Kupası'nda bu başarıyı göstermişti.

        AVRUPA LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ-OLYMPIAKOS MAÇININ ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...

        BEŞİKTAŞ: 4 - OLYMPIAKOS: 1

        STAT: Vodafone Arena

        HAKEMLER: Michael Oliver, Stephen Child, Stuart Burt (İngiltere)

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Mitrovic, Tosic, Adriano, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 60 Necip Uysal), Quaresma (Dk. 82 Cenk Tosun), Talisca (90+1 Gökhan İnler), Babel, Aboubakar

        OLYMPIAKOS: Leali, Figueiras, Da Costa, Retsos, Cissokho, Cambiasso (Dk. 67 Marin), Romao (Dk. 76 Martins), Elyounoussi, Fortounis, Manthatis (Dk. 56 Seba), Ansarifard

        GOLLER: Dk. 10 Aboubakar, Dk. 22 ve 75 Babel, Dk. 84 Cenk Tosun (Beşiktaş), Dk. 31 Elyounoussi (Olympiakos)

        KIRMIZI KART: Dk. 39 Aboubakar (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 57 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Dk. 62 Seba, Dk. 67 Da Costa, Dk. 71 Romao (Olympiakos)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        7. dakikada kaleyi cepheden gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Quaresma'nın şutunda kaleci meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        10. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Olympiakos'un hücuma çıkarken kaptırdığı topu Talisca sağdan içeri ortaladı, müsait pozisyondaki Aboubakar, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

        22. dakikada Beşiktaş'ın ikinci golü geldi. Hutchinson'ın orta sahadan uzun pasında sağ tarafta meşin yuvarlakla buluşan Quaresma'nın ortaladığı topu Babel düzgün bir vuruşla gole çevirdi: 2-0

        31. dakikada Olympiakos farkı 1'e indirdi. Gökhan Gönül'ün uzaklaştıramadığı topu kapan Cissokho'nun soldan yaptığı ortaya Elyounoussi gelişine sert vurdu, Adriano'nun sırtına çarpan meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-1

        39. dakikada rakibine müdahalede bulunan Beşiktaşlı futbolcu Aboubakar, direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        58. dakikada Fortounis sol taraftan kullandığı serbest vuruşta topu doğrudan kaleye gönderdi ancak kaleci Fabricio son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        67. dakikada Necip Uysal'ın pasıyla soldan ceza sahasına giren Quaresma'nın çaprazdan şutunda top auta gitti.

        71. dakikada kullanılan serbest vuruşta Quaresma'nın ceza sahasına gönderdiği topu Tosic kafayla indirdi ancak Talisca'nın röveşatasında meşin yuvarlak dışarı çıktı.

        75. dakikada Beşiktaş skoru 3-1 yaptı. Gökhan Gönül'ün uzun topunda kafasından seken meşin yuvarlağı takip eden Babel bekletmeden sert vurdu ve Beşiktaş'ı rahatlatan golü kaydetti: 3-1

        84. dakikada Beşiktaş farkı 3'e çıkardı. Talisca'nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Cenk Tosun, aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 4-1

        MAÇTAN NOTLAR

        Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u 4-1 yenerek, 14 sezon sonra çeyrek finale yükseldi.

        Rakibi karşısında ilk maçta aldığı 1-1 beraberliğin avantajıyla maça başlayan siyah-beyazlı takım, Vincent Aboulakar ve Ryan Babel'in golleriyle 2-0 öne geçerek tur kapısını araladı. Rakibinin golüne engel olamayan ve 39. dakikada da Aboubakar'ın kırmızı kart görmesiyle sıkıntı yaşayan Beşiktaş, ikinci yarıda büyük baskı altında kalmasına rağmen iyi savunmasıyla rakibine gol şansı vermedi.

        Babel ve Cenk Tosun ile son 15 dakikada iki gol bulan siyah-beyazlı ekip, karşılaşmayı 4-1 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

        Siyah-beyazlı takımda rakibin büyük baskı kurduğu bölümlerde Oğuzhan Özyakup'un yerine oyuna dahil olan Necip Uysal, başarılı oyunuyla dikkati çekti.

        ABOUBAKAR KIRMIZI KART GÖRDÜ

        Karşılaşmanın 10. dakikasında takımını 1-0 öne geçiren Vincent Aboubakar, bu katkısına rağmen 39. dakikada rakibine kafa attığı gerekçesiyle kırmızı kart görerek takımını zor durumda bıraktı. Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ile yaptığı son grup maçında da kırmızı kart gören Kamerunlu oyuncu, bir kez daha kritik bir hata yaptı.Siyah-beyazlı oyuncu, Avrupa kupalarında ise 6. kez rakip fileleri havalandırdı.

        ANONSLARLA MOTİVASYON

        Aboubakar'ın 39. dakikada gördüğü kırmızı kartla maçın büyük bölümünde 10 kişi ve gergin oynayan Beşiktaş'ta yapılan anonslarla hem oyuncular hem taraftarlar motive edildi.İkinci yarı öncesinde taraftarlardan anonsla destek istenirken, 71. dakikada eski maçlar hatırlatılarak bu tekrarlandı.

        RYAN BABEL TURU GETİRDİ

        Karşılaşmada 2 gol atarak 9 maçlık suskunluğunu sonlandıran Ryan Babel, takımının tur atlamasında büyük pay sahibi oldu.Devre arasında siyah-beyazlı takıma transfer olan ve Spor Toto Süper Lig'deki Aytemiz Alanyaspor ile Atiker Konyaspor karşılaşmalarında gol sevinci yaşayan ancak sonraki 9 karşılaşmayı boş geçen Hollandalı futbolcu, özellikle ikinci yarıdaki rakip baskısı sırasında attığı golle Beşiktaş'ın rahatlamasını sağladı.Beşiktaş formasıyla Avrupa kupalarında ilk kez gol sevinci yaşayan Babel, 4 gole ulaştı.

        İÇ SAHA PERFORMANSI SÜRÜYOR

        Beşiktaş, son yıllardaki başarılı iç saha performansını Olympiakos karşısında da sürdürdü. Siyah-beyazlılar, Avrupa'da son 16 iç saha maçında sadece bir kez mağlup oldu. 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde Belçika'nın Club Brugge takımına 3-1 yenilen Beşiktaş, bu periyottaki iç saha maçlarında rakiplerine 8 kez üstünlük sağlarken, 7 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı.Siyah-beyazlılar, evindeki 16 maçta 24 gol atarken, kalesinde 15 gol gördü.

        YUNAN TAKIMINI İLK KEZ YENDİ

        Beşiktaş, Avrupa kupalarında ilk kez bir Yunan takımına üstünlük kurdu. 1958-1959 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Yunanistan temsilcisinin sahaya çıkmaması nedeniyle hükmen galip ilan edilen siyah-beyazlı takım, daha sonra bu ülke takımlarıyla yaptığı 3 maçı beraberlikle tamamlamıştı. 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde bu ülke temsilcisi Asteras ile aynı grupta yer alan Beşiktaş, İstanbul'daki maçta rakibiyle 1-1 berabere kalırken, deplasmandaki mücadeleyi ise 2-2 eşitlikle tamamladı. Siyah-beyazlı takım, deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Olympiakos'u İstanbul'da 4-1 yenerek ilk galibiyetine imza attı.

        CENK TOSUN DA SUSKUNLUĞUNU BOZDU

        Takımının 4. golünü atan Cenk Tosun da 4 maçlık suskunluğuna son verdi.Resmi maçlardaki son golünü Hapoel Beer-Sheva ile İstanbul'da oynanan karşılaşmada atan Cenk; Galatasaray, Çaykur Rizespor ve Kayserispor ile Olympiakos maçlarında gol bulamamıştı.Avrupa kupalarında 7. golünü atan Cenk Tosun, siyah-beyazlı takımın eski futbolcusu Mehmet Özdilek'i de yakaladı.

        QUARESMA'DAN OĞUZHAN'A SERT TEPKİ

        Karşılaşmanın ilk yarısında Beşiktaş atağında Ricardo Quaresma, kendisine iyi pas atamayan Oğuzhan Özyakup ile kısa süreli tartıştı.Portekizli oyuncu bir atak sırasında da yine boş pozisyonda kendisini göremeyen Oğuzhan'a sert tepki gösterdi.

        4-1'DEN SONRA YUNAN MÜZİĞİ

        Beşiktaş'ın 4-1 öne geçmesinin ardından stat hoparlöründen Yunan müziği çalındı. Maç sonrası da bu müzik tekrarlandı.Siyah-beyazlı taraftarlar da ilk maçta olduğu gibi rövanş mücadelesinde de "İstanbul İstanbul" şeklinde tezahürat yaptı.

        ŞENOL GÜNEŞ ÜÇLÜ ÇEKTİRDİ

        Karşılaşma sonrası Beşiktaş teknik heyeti ve oyuncuları, tur coşkusunu taraftarlarıyla yaşadı. Mücadelenin son düdüğüyle kenar yönetimi sahaya girerek oyuncularla taraftarlara gitti. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, taraftarlara ilk kez üçlü çektirdi.

        MARCELO'NUN YERİNE MİTROVİC

        Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla sahasında yaptığı rövanş maçında teknik direktör Şenol Güneş, sakatlığı bulunan Marcelo Guedes'in yerine Matej Mitrovic'e görev verdi.Siyah-beyazlı takımın Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor ile oynadığı karşılaşmada sakatlanarak oyunu terk eden Marcelo, zorlu Olympiakos karşılaşmasında kadroda yer alamadı. Şenol Güneş, Marcelo'nun sakatlanmasının ardından oyuna dahil olan Matej Mitrovic'i Avrupa mücadelesinde de görevlendirdi. Beşiktaş formasıyla son olarak Avrupa Ligi son 32 turunda Hapoel Beer-Sheva ile deplasmanda oynanan maçta ilk 11'de sahaya çıkan Hırvat oyuncu, 6 maç sonra ilk 11'de şans buldu.

        REKLAM

        GÖNÜL VE QUARESMA FORMALARINA KAVUŞTU

        Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor ile yaptığı maçta sarı kart cezaları nedeniyle kadroda yer alamayan Gökhan Gönül ile Ricardo Quaresma, Olympiakos karşısında forma giydi.Kayserispor mücadelesinde sağ bekte yer alan ve kritik hatalarıyla eleştirilen Andreas Beck, Olympiakos karşısında yedek soyundu. Güneş, Alman oyuncunun yerine Gökhan Gönül'ü görevlendirdi. Quaresma ise her zaman olduğu gibi orta sahanın sağında görev yaptı.

        TOLGAY ARSLAN CEZALI

        Siyah-beyazlı ekipte sarı kart cezası bulunan Tolgay Arslan da kadroda yer almadı.Olympiakos ile yapılan ilk maçta gördüğü kartla cezalı duruma düşen Tolgay'ın yerine orta sahada savunmaya dönük Oğuzhan Özyakup görev aldı.

        TARAFTARLARDAN BÜYÜK DESTEK

        Beşiktaş, çeyrek final yolundaki önemli maçta stadı tamamen doldurdu. Beşiktaş ilçesinde ve stat etrafında coşkuyla maç saatini bekleyen taraftarlar, bu atmosferi Vodafone Arena tribünlerine taşıdı.Siyah-beyazlılar, ısınmak için sahaya çıkan takımlarına da büyük destek verdi. Diğer maçlarda olduğu gibi önce Quaresma'yı tribünlere çağıran taraftarlar, daha sonra Aboubakar'a sevgi gösterisinde bulundu. Karşılaşmayı 40 bine yakın taraftar izledi.

        REKLAM

        OLYMPİAKOS'DA TEK DEĞİŞİKLİK

        Son 16 turun ilk maçında rakibiyle 1-1 berabere kalarak avantaj yitiren Olympiakos ise tek değişiklikle rövanş mücadelesine çıktı.Atina'daki maçta ilk 11'de görev alan Alberto Botia, ikinci maçta yedek soyundu. Bu oyuncunun yerine ilk 11'de Manuel da Costa forma giydi.İlk maçta Aboubakar'ın golünde yaptığı hatayla Yunanistan kamuoyunun tepkisini çeken kaleci Nicola Leali, kalede yine şans buldu. Karşılaşmayı 50 kadar Olympiakos taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden izledi. Beşiktaşlı taraftarlar, zaman zaman bu grubun tezahüratlarına tepki gösterdi.

        STADYUM KONUMU

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ