Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray SON DAKİKA! Alp Yalman istifa etti! Alp Yalman kimdir? - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray'da futbol yönetiminin taşları yerinden oynuyor.

        Eski başkanlardan Alp Yalman Sportif A.Ş.'deki görevinden ayrıldığını kulübe bildirdi. Levent Nazifoğlu'nun ayrılışı sırasındaki süreçten rahatsızlık duyan Alp Yalman, Sportif A.Ş.'deki bu yapılanmada artık yer alamayacağını öne sürerek istifa etti. Böylece son bir ay içerisinde Sportif A.Ş. yönetim kurulu üyeliğinden peş peşe Nasuhi Akar, Levent Nazifoğlu ve Alp Yalman ayrılmış oldu.

        KAP'A BİLDİRİLDİ

        Galatasaray, Alp Yalman'ın istifasıyla ilgili borsaya şu açıklamayı yaptı:

        "Şirketimiz, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Osman Alp Yalman, 22.03.2017 tarihi itibariyle Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etmişlerdir. Şirketimiz, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyemizin istifası ile boşalan görev için ilgili atamayı Kurumsal Yönetim İlkeleri ve tebliğ hükümleri kapsamında yasal süresi içerisinde yapacaktır.

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

        ALP YALMAN KİMDİR?

        Alp Yalman 1 Ocak 1940 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını İstanbul Robert Koleji ve İsviçre Lozan Üniversitesi Siyasal ve Sosyal İlimler Bölümü'nde tamamladı.

        REKLAM

        Galatasaray'da ilk defa 1973 yılında görev yapmaya başlayan alp Yalman, 1990'dan 1996'ya kadar Galatasaray Kulübü'nde başkanlık görevi yapmıştır. Alp Yalman'ın başkanlık yaptığı dönemde Galatasaray, 2'şer defa lig şampiyonluğu, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Türkiye Kupası kazandı. 2014 yılında Ünal Aysal'ın istifa etmesinin ardından başkanlığı adaylığını koyan Alp Yalman, başkanlık yarışında Duygun Yarsuvat'a kaybetmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ