Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Dortmund - Monaco maçı ertelendi mi? Dortmund - Monaco maçı ne zaman oynanacak? - Futbol Haberleri

        Şampiyonlar Ligi'nde bu akşam oynanacak Borussia Dortmund - Monaco maçı öncesi, Dortmund otobüsünün yakınlarında bir patlama meydana geldi.

        Borussia Dortmund cephesinden yapılan açıklamada futbolculardan Marc Bartra'nın kırılan cam yüzünden yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Dortmund'un açıklamasında diğer futbolcuların güvende olduğu ifade edildi.

        Takim otobüsünün yanında 3 patlama daha olduğu Alman polisi tarafından doğrulandı. Almanya'daki Signal Iduna Park'ta oynanması planlanan karşılaşma TSİ 21.45'te başlayacaktı.

        TUZAKLANMIŞ BOMBA İHTİMALİ

        Socrates Almanya Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Fatih Demireli'nin Almanya'dan verdiği bilgilere göre, saldırının "tuzaklanmış bomba" ile yapılmış olabileceği ihtimali değerlendiriliyor.

        REKLAM

        Ertelenen maç sonrası tribünlerde endişeyle bekleyen Monaco taraftarı için bir paylaşım yapan Alman ekibi, "Sabır ve anlayışınız, ayrıca 'Dortmund Dortmund' tezahüratlarınız için teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

        DORTMUNDLU TARAFTARLAR MONACOLU TARAFTARLARA KAPILARINI AÇIYOR

        Borussia Dortmund Kulübü ayrıca, Monaco taraftarının güvenli biçimde geceyi geçirmesi için evinde misafir etmek isteyen BVB taraftarlarının #bedforawayfans etiketi ile organize olduğunu bildirdi.

        EMRE MOR'UN DURUMU İYİ

        Öte yandan Borussia Dortmund'da forma giyen milli futbolcu Emre Mor'un menajeri Muzzi Özcan da, genç oyuncunun durumunun iyi olduğunu söyledi.

        WATZKE: "BOMBALI SALDIRIDA 3 PATLAMA MEYDANA GELDİ"

        Borussia Dortmund'un CEO'su Hans-Joachim Watzke, Monaco ile yapacakları maç öncesinde meydana gelen patlamaların, takım otobüsüne yönelik bombalı saldırı olduğunu ifade etti.

        Watzke, özel televizyon kanalı Sky'a yaptığı açıklamada, patlamalardan dolayı şoke olduklarını belirtti.

        Borussia Dortmund otobüsünde maddi hasara da yol açan olay hakkında değerlendirmelerde bulunan Watzke, "Takımın kaldığı otelin hemen çıkışında takım otobüsüne yönelik bombalı saldırıda bulunuldu. Takım, otobüs ile otelden caddeye doğru çıktığı sırada 3 patlama meydana geldi" diye konuştu.

        Watzke, olay sırasında elinden yaralanan Borussia Dortmundlu futbolcu Marc Bartra'ya acil müdahale yapıldığını ve futbolcunun hastaneye kaldırıldığını aktardı.

        Borussia Dortmund'un teknik direktörü Thomas Thuchel'in de patlamadan dolayı şokta olduğunu vurgulayan Watzke, ertelenen karşılaşmada Borussia Dortmund'un iyi bir performans göstermesini ümit ettiğini belirtti.

        Öte yandan, İspanya'nın Barcelona Kulübü, internet sitesinden, eski futbolcusu Bartra ve Borussia Dortmundlu taraftarlara "geçmiş olsun" mesajı yayımladı.

        FENERBAHÇE'DEN DESTEK MESAJI

        Fenerbahçe Kulübü, Borussia Dortmund otobüsünün yakınlarında meydana gelen patlamanın ardından Alman ekibi için destek mesajı paylaştı.

        İspanyol futbolcu Marc Bartra'nın da yaralanıp hastaneye kaldırıldığı olay sonrası Sarı-lacivertli kulüp, "Sizinleyiz" ifadelesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ