Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Türkiye Kupası Fenerbahçe: 11 - Başakşehir: 12 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir ile karşılaştı. 42'de Emre'nin golüyle Başakşehir devreyi 1-0 önde kapattı.

        71'de Lens'in ortasında Sow durumu 1-1'e getirdi. 86'da Holmen eski Başakşehir'i bir kez daha öne geçirirken, 1 dakika sonra Ozan Tufan maçı uzatmaya götüren golü kaydetti: 2-2.

        2-2'lik eşitlik uzatmada da bozulmayınca maç penaltılara gitti. Penaltılarda finale yükselen taraf Başakşehir oldu.

        REKLAM

        SONUÇ 13. PENALTILARIN ARDINDAN BELİRLENDİ

        Takımlar, yarı finalde iki maç sonunda birbirlerine üstünlük kuramayınca sonucu penaltılar belirledi. Taraflar penaltılarda da birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandı. Penaltılarda iki takım on üçer atış kullandı. On üçüncü atışlarda Fenerbahçe'den De Souza golü kaçırınca, Medipol Başakşehir sarı-lacivertli ekibe 10-9 üstünlük sağladı ve finale çıktı.

        Fenerbahçe'den Sow (2), Kjaer (2), Lens, Volkan Şen, Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım penaltı atışlarını gole çevirdi. İlk atışını golle sonuçlandıran De Souza, 2. atışta başarılı olamadı. Sarı-lacivertli ekipte Mehmet Topal, Skrtel ve kaleci Volkan Demirel de atışı gole sonuçlandıramadı.

        Medipol Başakşehir'de Emre Belözoğlu (2), Mustafa Pektemek, Epureanu, Adebayor (2), Cengiz Ünder, Holmen (2) ve Attamah penaltı atışlarını gole çevirdi. Turuncu-lacivertlilerde de Visca, Napoleoni ve Volkan Babacan atışlardan yararlanamadı. Fenerbahçe'de sakatlığı nedeniyle Ozan Tufan penaltı atamadı. Kural gereği Medipol Başakşehir'de de Bekir İrtegün penaltı kullanmayan isim oldu.

        ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE - MEDİPOL BAŞAKŞEHİR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        FENERBAHÇE: 2 - MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: 2

        STAT: Ülker

        HAKEMLER: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı (Dk. 104 Neustaedter), Skrtel, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk (Dk. 61 Ozan Tufan), Lens, Sow, Van Persie (Dk. 90 Volkan Şen)

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Uğur Uçar (Dk. 79 Napoleoni), Bekir İrtegün, Epureanu, Alparslan Erdem (Dk. 79 Holmen), Attamah, Emre Belözoğlu, Visca, Mossoro (Dk. 74 Mustafa Pektemek), Cengiz Ünder, Adebayor

        GOLLER: Dk. 42 Emre Belözoğlu, Dk. 86 Holmen (Medipol Başakşehir), Dk. 71 Sow, Dk. 87 Ozan Tufan (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR: Dk. 30 Uğur Uçar, Dk. 46 Bekir İrtegün, Dk. 73 Mossoro, Dk. 94 Mustafa Pektemek, Dk. 97 Visca, Dk. 120 Epureanu (Medipol Başakşehir), Dk. 49 Alper Potuk, Dk. 75 Skrtel, Dk. 81 Van Persie (Fenerbahçe)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        1. dakikada Şener Özbayraklı'nın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Volkan Babacan soluna gelen topu iki hamlede kontrol etti.

        6. dakikada Mossoro'nun pasıyla ceza yayı içine giren Visca'nın yerden şutunda, kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağın sahibi oldu.

        12. dakikada sol kanatta buluştuğu topla ceza alanına giren Visca, 4 Fenerbahçeli rakibine rağmen şutunu çekti ancak kaleci Volkan Demirel soluna gelen meşin yuvarlağı son anda çizgi üzerinde kornere çeldi.

        28. dakikada Lens'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Van Persie, Epureanu'dan şık bir şekilde sıyrıldıktan sonra sağ çaprazdan şutunu çekti, meşin yuvarlak uzak direk dibinden auta çıktı.

        31. dakikada Lens'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta, altıpas önüne gelen meşin yuvarlağa Emre Belözoğlu müdahale etti. Deneyimli oyuncunun ters vuruşunda kaleci Volkan Babacan, meşin yuvarlağı güçlükle çelerken, savunma topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

        42. dakikada Medipol Başakşehir mücadelede öne geçti. Ceza yayı gerisinde topla buluşan Emre Belözoğlu'nun şutunda, yerden seken meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'in müdahalesine rağmen filelere gitti: 0-1

        REKLAM

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        54. dakikada sağdan ceza sahasına giren Visca'nın aşırtma vuruşunda top az farkla auta çıktı.

        68. dakikada Visca'nın ceza sahası yayı gerisinden şutunda kaleci Volkan Demirel soluna gelen topu güçlükle çıkardı. Pozisyonun devamında Fenerbahçe savunması topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

        71. dakikada Fenerbahçe, skora dengeyi getirdi. Van Persie'nin pasıyla sağ kanatta topla buluşan Lens'in ortasında Sow, altıpas gerisinde tek vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1

        86. dakikada konuk ekip yeniden öne geçti. Baskısını artıran Medipol Başakşehir'de Mustafa Pektemek'in pasıyla savunma arkasına sarkan Holmen, sol çaprazdan yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-2

        87. dakikada Fenerbahçe, bir kez daha beraberliği sağladı. Ceza sahasına uzun oynanan meşin yuvarlağı De Souza kafayla penaltı noktası gerisindeki Van Persie'ye indirdi. Bu oyuncunun vuruşunda kale sahasında Ozan Tufan'ın dokunduğu top ağlara gitti: 2-2

        90+3. dakikada Emre Belözoğlu'nun kullandığı frikikte ceza sahasına gelen topa Epureanu kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak direk dibinden az farkla auta çıktı.

        UZATMALARDAN POZİSYONLAR

        96. dakikada Volkan Şen'in ceza sahası dışı sol çaprazdan sert şutunda top uzak direğin yanından auta çıktı.

        101. dakikada Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel iki pozisyonda gole izin vermedi. Savunma arkasına atılan topu ceza sahası içi sol çaprazda kontrol eden Napoleoni'nin dar açıya rağmen vuruşunda kaleci Volkan gole engel oldu. Dönen topu alan Napoleoni, pasını gerisindeki Mustafa Pektemek'e aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda Volkan soluna gelen meşin yuvarlağı parmaklarının ucuyla kornere gönderdi.

        107. dakikada Holmen'in pasında penaltı noktası üzerinde kaleye sırtı dönük durumda topu alan Adebayor, meşin yuvarlağı yanındaki Mustafa Pektemek'e aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Volkan Demirel yatarak soluna gelen topun sahibi oldu.

        MAÇTAN NOTLAR

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında, ligdeki son Antalyaspor maçının ilk 11'ine göre kadrosunda 4 değişikliğe gitti.

        Ligde Antalyaspor mücadelesinde görev yapan Roman Neustaedter, Ozan Tufan ve Salih Uçan, Medipol Başakşehir maçında yedekler arasında kaldı. Son lig maçında ilk 11'de sahaya çıkan Emmanuel Emenike ise 18 kişilik kadronun dışında kaldı.

        Bu isimlerin yerine kırmızı kart cezaları sona eren Josef de Souza ve Martin Skrtel ile Robin van Persie ve sakatlığı geçen Şener Özbayraklı görev yaptı.

        ŞENER ÖZBAYRAKLI TAKIMA DÖNDÜ

        Fenerbahçe'nin milli sağ beki Şener Özbayraklı, Medipol Başakşehir maçına yetişti.Süper Lig'de 30 Nisan'da oynanan Çaykur Rizespor maçında adalesinden sakatlanan Şener, hafta başı takımla antrenmanlara başlamıştı.

        REKLAM

        ABDULLAH AVCI BEKLERİNİ DEĞİŞTİRDİ

        Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, beklerini değiştirerek takımını sahaya sürdü. Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni yendikleri maça göre Avcı, 2 değişiklik yaptı. Gençlerbirliği maçında oynayan Junior Caiçara ve Eren Albayrak'ın yerine, Uğur Uçar ile Alparslan Erdem forma giydi.

        Öte yandan, kadro dışı bırakıldıktan sonra affedilen Ufuk Ceylan ile Yalçın Ayhan, yedek kulübesinde oturdu.

        EMRE BELÖZOĞLU'NA SEVGİ GÖSTERİSİ

        Fenerbahçeli taraftarlar eski futbolcuları Emre Belözoğlu'na sevgi gösterisinde bulundu. Tribünde bulunan az sayıdaki Fenerbahçeli taraftarlar, Medipol Başakşehir'in kaptanlığını yapan eski futbolcularını unutmadı. Emre de lehine tezahüratlar yapan sarı-lacivertli tribünlere alkışlarla karşılık verdi.

        Öte yandan, sezonun Fenerbahçe için en kritik maçlarından birinde Ülker Stadı yine dolmadı. Tribünlerde 10 bine yakın sarı-lacivertli taraftar takımını destekledi. Medipol Başakşehirli 150 kadar taraftar da deplasman tribününden takımlarına destek oldu.

        BAŞAKŞEHİR İKİNCİ KEZ FİNALDE

        Medipol Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası'nda tarihinde 2. kez finale yükseldi. Turuncu-lacivertliler, İstanbul Büyükşehir Belediyespor adıyla mücadele ettiği 2010-2011 sezonunda final oynamış ve penaltılarla Beşiktaş'a kaybetmişti. Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Medipol Başakşehir, kupada da finale çıkarak başarılı grafiğini sürdürmüş oldu.

        OZAN TUFAN MAÇA SAKAT DEVAM ETTİ

        Ozan Tufan, maçın 113. dakikasında sol arka adalesinde yaşadığı sıkıntı nedeniyle zor anlar yaşadı. Sol arka adalesini tutan Ozan, kenarda tedavi gördükten sonra oyuna döndü. Fenerbahçe'nin 3 değişiklik hakkını kullanmasından dolayı Ozan, maça sakat devam etti. Ozan, penaltı atışlarında da topun başına gitmedi.

        EMRE GOLÜ ATTI, SEVİNMEDİ

        Medipol Başakşehir'in ilk golünü atan Emre Belözoğlu, golden sonra sevinmedi. Tecrübeli futbolcu 2008-2015 yıllarında formasını giydiği eski takımına karşı 42. dakikada fileleri havalandırdı. Golden sonra olduğu yerde iki elini yüzüne götüren Emre, bir süre böyle durdu. Herhangi bir sevinç gösterisinde bulunmayan ve duygulandığı gözlenen Emre, bu sezon Medipol Başakşehir formasıyla 6. golüne imza attı. Emre Belözoğlu'nun golünden sonra Fenerbahçeli taraftarlar da eski kaptanlarını alkışladı.

        SOW'DAN 15. GOL

        Fenerbahçe'nin Senegalli futbolcusu Sow, bu sezon gol sayısını 15'e yükseltti. Karşılaşmanın 71. dakikasında takımının ilk golünü atan Sow, sarı-lacivertli ekibin en skorer ismi olmayı sürdürdü.

        VOLKAN DEMİREL'DEN İKİ FARKLI PERFORMANS

        Emre Belözoğlu'nun attığı golde hata yapan Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel, yaptığı kurtarışlarla hatasını telafi etti. Yaptığı kurtarışlarla maçı penaltılara taşıyan Volkan, Visca'nın penaltısını da kurtardı. Tecrübeli file bekçisi 10. penaltı vuruşunu ise kendi kullandı. Volkan penaltıyı gole çevirmesi durumunda Fenerbahçe finale çıkacaktı ancak tecrübeli kaleci topu dışarı göndererek önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

        MEHMET TOPAL KORKUTTU

        Karşılaşmanın 50. dakikasında yüzüne top gelen ve bir süre hareketsiz yatan Mehmet Topal, korkuttu. Alpaslan Erdem'in uzaklaştırmak istediği top Mehmet'in yüzüne çarptı. Yakın mesafeden gelen topun şiddetiyle bir anda yere düşen Mehmet, bir süre kıpırdamadı. Hakem, hemen sağlık ekiplerini sahaya çağırdı. Tecrübeli futbolcu, kısa sürede kendine geldi ve kenarda yapılan tedavinin ardından sahaya dönerek maça devam etti.

        Öte yandan Mehmet, maçın uzatma bölümünde ise sağ beke geçti. Şener Özbayraklı'nın 104. dakikada oyundan çıkmasının ardından Mehmet Topal, maçın geri kalanını sağ bekte tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ