Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Günün transfer iddiaları (30.05.2017) - Futbol Haberleri
        1

        Sarı-lacivertliler artık tek ön liberoya dönecek. Bu ismin de Mehmet Topal olması bekleniyor. Josef de Souza'ya iyi bir teklif gelmesi halinde yollar ayrılacak. Sarı-lacivertliler, 28 yaşındaki ön libero için 6 milyon euro'luk bonservis bedeli belirledi. Josef'e Atletico MG talip. Teklifleri 4 milyon euro'yu geçmedi. İtalya'dan da onu isteyenler var. (Fotomaç)

        2

        Trabzonspor, Katar ekibi Al Gharafa’da forma giyen 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Weiss’in peşinde. Slovak yıldız için tüm şartlar zorlanacak. (Takvim)

        3

        Galatasaray’ın listesinde yer alan Yaya Toure, birçok kulüple temas halinde. 34 yaşındaki orta saha oyuncusunun son olarak West Ham ile anlaştığı iddia ediliyordu. Ancak kulübü City’nin, tecrübeli futbolcuyu bırakmaya niyeti yok gibi görünüyor. İngiliz medyası, City’nin Toure’ye 1 yıllık kontrat yenileme teklifinde bulunduğunu öne sürdü. (Fanatik)

        4

        Galatasaray’ın her konuda anlaştığı Evgen Khacheridi, kulübü D.Kiev’in teklifini reddetti. Ukraynalı stoperin 1 Temmuz’da imza atacağı öğrenildi. (Fotomaç)

        5

        Beşiktaş'ın Aboubakar'ın bonservisini alması için bugün son gün. 25 yaşındaki golcü için bugün Portekiz'de kritik bir görüşme olacak. Record gazetesine göre Porto'ya gidecek Beşiktaşlı yöneticiler 10 milyon euro'luk satın alma bedeli üzerinden bir görüşme yapacak. Beşiktaş'ın sezon başında kiralamak için 3.5 milyon euro verdiği Aboubakar'ı bir kez daha kiralamak istediği fakat sezon sonu sözleşmesi biteceği için Porto'nun buna yanaşmadığı hatırlatıldı.

        6

        Beşiktaş uzun süredir kadrosuna katmak istediği stoper Thomas Vermaelen konusunda mutlu sona çok yaklaştı. Roma, kiralık oynattığı Vermaelen’i satın almaktan vazgeçti. Yönetim, Barça’nın da istemediği stoper için birkaç güne kadar İspanya’ya gidecek. (Fotomaç)

        7

        Fransa’ya çıkarma yapan yönetici Önder Fırat, Uruguaylı golcünün kulübü ve kendisiyle görüşmeler yaptı. Rolan’ın transferi, gelen ön bilgiler ışığında bugünkü yönetim toplantısında masaya yatırılacak. (Fotomaç)

        8

        Trabzonspor, Schalke 04 ile sözleşmesi bitecek olan Choupo-Moting konusunda büyük mesafe kat etti. 28 yaşındaki Kamerunlu, forvet de oynayabiliyor.

        9

        Sarı-lacivertli yönetici Önder Fırat'ın Fransa seyahatinde Paris'te PSG'li yetkililerle de buluşup Javier Pastore için görüşmeler yaptığı ortaya çıktı. 8 ve 10 numara pozisyonlarında oynayan Arjantinli futbolcu, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle şanssız bir sezon geçirdi. (Fotomaç)

        10

        Al Ahli'den her gün Fenerbahçeli yöneticileri arayan, sezon başında da büyük fedakarlıklar yaparak dönen Moussa Sow'u yine aynı endişe aldı. Kariyerine çok mutlu olduğu Türkiye'de, çubuklu formayla devam etmek isteyen Senegalli yıldız önümüzdeki sezonun kadrosunda da düşünülüyor. Ancak 10 milyon euro'yu aşan bonservis bedelini sarı-lacivertlilerin ödeme ihtimali bulunmuyor. Başkan Aziz Yıldırım oğlu gibi sevdiği Sow'a "Bonservis işini çöz, burada her zaman yerin var" dedi. 31 yaşındaki forvet oyuncusu da "Bu sezon nasıl döndüysem, seneye yine burada olacağım" ifadelerini kullandı.

        11

        F.Bahçe'nin yıllık 3 milyon euro karşılığında 3 sezonluğuna anlaşmaya vardığı ileri sürülen Mathieu Valbuena ile ilgili haberler birden bire yön değiştirdi. France Football, "Yeni aşamaya geçilemedi" diye yazıp oyuncunun kendisine başka kulüp arayacağını duyurmuştu. Diğer yayın organları da gelişmeleri olumsuz görmeye başladı.

        12

        L'Equipe'in Lyon muhabiri Nabil Djellit, "Valbuena'nın F.Bahçe'ye transferi şu anda ölü noktada" tweet'i attı. Djellit, sarı-lacivertlilerin Valbuena için şimdiye kadar menajerler aracılığıyla temaslar kurduğunu ama resmi hiçbir hamlenin olmadığını iddia etti. RMC Sport'ta çıkan haberde ise F.Bahçe'nin işi ağırdan aldığını, kriz çıkabileceği ifade edildi. (Fotomaç)

        13

        Trabzon maçına takımı ayağa kaldıracak bir hocayla çıkmak isteyen Bursaspor, Sergen Yalçın’a 1 haftalık teklif götürdü, anlaşma olabilir. (Fanatik)

        14

        Barcelona'dan ayrılacak olan ve adı uzun süredir Arsenal ile Arda Turan'ın İngiliz ekibiyle anlaşmak üzere olduğu iddia edilirken, son şampiyon Chelsea'nin de nabız yokladığı ileri sürülüyor. (Fotomaç)

        15

        Podolski'nin ayrılığı sonrası güçlü bir golcü peşine düşen Galatasaray, daha önce de gündemindeki Tottenhamlı Vincent Janssen için Londra'ya çıkarma yapacak. Hollanda basını sarı-kırmızılıların, İngiliz devinde 2020'ye kadar kontratı olan ancak fazla şans bulamayan 23 yaşındaki golcünün transferini kısa sürede bitirmeyi amaçladığını öne sürdü. (Fotomaç)

        16

        Bulgaristan'nın 'topsport.bg' adlı internet sitesi, Trabzonspor ile Kasımpaşa kurmaylarının dün oynanan CSKA Sofia-Levski Sofia maçında, CSKA'nın defansında yer alan Bozidar Chorbadzhiyski ve Anton Nedyalkov'u izlediğini iddia etti. 24 yaşındaki Nedyalkov, sol bek. Önde de oynayabiliyor 21 yaşındaki Bozhidar ise stoper. İki oyuncu da Bulgar Milli Takımı'nda forma giyiyor. (Fotomaç)

        17

        Barcelona'dan Jeremy Mathieu için Galatasaray'ın girişimde bulunduğu öne sürüldü. İspanyol Sport sitesi sarı-kırmızılıların Katalan ekibinin kadroda düşünmediği 33 yaşındaki stoper için cazip bir teklif yapmaya hazırlandığını ve tüm şartları zorlayacağını iddia etti. (Fotomaç)

        18

        Gelecek sezon Trabzonspor'da devam edip etmeyeceği henüz netlik kazanmayan Dame N'Doye'a daha önce forma giydiği Danimarka'nın Kopenhag takımının talip olduğu bildirildi. Maaşında indirime gittikten sonra bordo-mavili formasını geri alan Senegalli oyuncu için son kararı teknik direktör Ersun Yanal verecek.

        19

        Trabzonspor'a Majeed Waris piyangosu vurabilir. Ganalı oyuncu, iki sezon önce 4.5 milyon euro'ya Lorient'e satılmıştı. Bordeaux'nun 25 yaşındaki oyuncuya talip olduğu ve 5 milyon euro'yu gözden çıkardığı bildirildi. Küme düşen Lorient, Waris'i 4.5 milyon euro'nun üstünde bir rakama satarsa, anlaşmaya göre elde edeceği karın yüzde 15'ini bordo-mavili kulübe ödeyecek. (Fotomaç)

        20

        Kadrosunu iki golcüyle takviye etmeyi düşünen Galatasaray'da adaylardan biri olan Moukandjo veto yedi. Fransa temsilcisi Lorient'te forma giyen Kamerunlu golcünün, teknik direktör Igor Tudor'dan geçerli not alamadığı öğrenildi. Moukandjo bu sezon forma giydiği 25 resmi karşılaşmada 13 gol, 2 asistlik bir performans sergiledi. (Fotomaç)

        21

        Ahmet Nur Çebi, Oğuzhan ve Tolgay konusunda, "Tolgay başarılı bir futbolcu. Ama değerini bulursa satmak durumundasınız. Oğuzhan da çok kıymetli bir futbolcu. Giderlerse yeni birilerini buluruz. Ama bunlar gitmez ve bizde kalırlarsa 2-3 tane nokta transfere ihtiyacımız var" diye konuştu. (Fotomaç)

        22

        Batshuayi için tüm imkanlarını seferber eden Fenerbahçe, bir başka genç golcünün daha peşine düştü: Mbaye Niang! Yeni bir yapılanmaya giden Milan, yeni sezonda da 22 yaşındaki golcüsünü başka bir takıma kiralık verecek. İtalyan devi, bu konuda kararı oyuncuya bıraktı. Bu nedenle Fenerbahçe, Mbaye Niang ve menajeriyle temas kurdu. (Fanatik)

        23

        Hollandalı oyuncu Robin van Persie'yi Fenerbahçe'ye gelmesi için ikna eden Dirk Kuyt bu kez de Feyenoord'a gitmesi için ikna etme çalışmalarına başladı. (Fotospor)

        24

        Trabzonspor’da 50. yılda değişim kaleden başlıyor. Yönetim, Onur Kıvrak’ı gönderip yerine Tolga Zengin’i getirmeyi düşünüyor. Geçen sene ‘feda’ demesine rağmen 2 milyon 250 bin Euro garanti ücret kazanan Onur’un maç başılarla birlikte kulübe maliyeti yaklaşık 3 milyon Euro’yu buluyor. Onur’un muhtemel rotası ise Katar. (Fanatik)

        25

        Yeni sözleşme için masaya oturan Volkan Demirel, ücret konusunda inisiyatifi yönetime bıraktı. 15 yıldır sarı-lacivertli formayı giyen milli kaleci, üç yıl daha takımda kalmak istediğini iletti. Sarı-lacivertliler ise iki yıllık bir anlaşma planlıyor. (Skorer)

        26

        Fenerbahçe yönetimi, her şeye rağmen önümüzdeki sezon da Salih Uçan’ı kadroda tutarak kendisine son bir şans verecek. (Fanatik)

        27

        Trabzonsporlu yöneticiler, Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında Fernandao için rakam istediler. Sarı-lacivertliler, Bahia'dan istedikleri 5 milyon euro'yu Trabzonspor'a da ilettiler. Bordo-mavililer bu rakamı fazla bulurken işin içine takas formülü girdi. Karadeniz Fırtınası'nda fazla şans bulamayan Yusuf Erdoğan'ın bu transferde takasa girebileceği kaydedildi. Sarı-lacivertliler, Yusuf Erdoğan artı 2 milyon euro'ya bu işin bitebileceğini belirttiler. Taraflar net bir anlaşmaya varmasa da pazarlıklar devam edecek. Bu süreçte iki kulüp arasında Mehmet Ekici transferi nedeniyle yaşanan gerginlik de azalacak. (Fotomaç)

        28

        BeINSPORTS'ta değerlendirmelerde bulunan Şansal Büyüka, flaş bir transfer iddiası ortaya attı. Büyüka, Galatasaray'ın yıldız futbolcu Bafetimbi Gomis ile anlaşmaya vardığını, bir diğer yıldız futbolcu Gael Clichy'yi de transfer etmek için temas halinde olduğunu açıkladı.

        29

        Fenerbahçe'yle yaptığı kiralık sözleşmesi bu ay sona erecek olan Lens transferi için Beşiktaş gözünü kararttı. Kulübü Sunderland’in 6 milyon Euro’luk bonservis talebi direnci kırılamasa da Lens’in istekli oluşu kararlılığı artırıyor. (Sabah)

        30

        Van der Wiel’den umduğunu bulamayan ve bir an önce göndermeye çalışan yönetim, Juanfran’ı yeniden gündemine aldı. Deportivo forması giyen 28 yaşındaki Juanfran'ın adı ilk olarak mart ayında Fenerbahçe ile anılmıştı. (Takvim)

        31

        Fenerbahçe'de gözden çıkarılan isimler arasında yer alan Emenike konusunda Sivasspor sürprizi yaşandı. Aatıf'la beraber Emenike'yi isteyen Yiğido'ların başkanı Mecnun Odyakmaz, Nijeryalı oyuncuyu ikna edebileceğini Başkan Aziz Yıldırım'a iletti. Yıldırım da, Emenike'nin parasının 1 milyon Euro'sunu ödeyebileceklerini 1 milyon Euro'yu da Sivasspor'un ödemesi durumunda, Emenike'yi 500 bin Euro'dan vazgeçirebileceklerini söyledi. (Fotomaç)

        32

        Fenerbahçe'nin başını en fazla ağrıtacağı konuşulan isim Gregory van der Wiel konusu adeta kendiliğinden çözüldü. Sarı-lacivertli ekibin yazılı izni olmadan lig devam ederken, herhangi bir sakatlık bildirememesine rağmen Türkiye'yi terk etmesi Fenerbahçe'nin elini güçlendirdi. Daha önce van der Wiel'in durumunu FIFA'yla paylaşan ve yardım isteyen Fenerbahçe yönetimi bu kez belgeleriyle beraber FIFA'ya giderek Hollandalı oyuncunun sözleşmesini feshedecek. (Fotospor)

        33

        Fenerbahçe'de herkes Aykut Kocaman'ın teknik direktör olarak açıklanmasını bekliyor ama Ukrayna'dan sürpriz bir iddia geldi... Zbirna, Türkiye'den kaynaklara dayandırdığı iddiasında Dinamo Kiev teknik direktörü Sergei Rebrov'un, Fenerbahçe'nin başına geçmek için tüm hazırlıklarını tamamladığını hatta Türk ekibinin Ukrayna'da bazı oyuncularla onun talimatıyla temas kurduğunu yazdı. (Fotospor)

        34

        Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apoel takımının başına geçen Mario Been, Fenerbahçeli yöneticilere Miro Stoch'u "bedelsiz vermeleri" durumunda yanında götüreceğini iletti. (Fotospor)

        35

        Trabzonspor dahil Süper Lig'den neredeyse tüm takımların istediği Aatıf, devre arasında olduğu gibi yine Fenerbahçe'den ayrılmaya niyetli değil. Başkan Aziz Yıldırım, Antalyaspor ve Sivasspor'un Fenerbahçeli başkanlarına ikna etmeleri durumunda Aatıf'ı bedelsiz bırakacağını iletti. (Fotospor)

        36

        3. yıldızı göğsüne kazıyan Beşiktaş gelecek sezon için transfer çalışmalarına başladı... Kartal, eski golcüsü Gomez, Brezilyalı Dudu ve stoper Mangala için girişimlerini hızlandırdı. (Takvim)