Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Çaykur Rizespor Rizespor camiasından Trabzonspor'a sert sözler! - Çaykur Rizespor Haberleri
        1

        Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 yenmesine rağmen Bursaspor'un Trabzonspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etmesiyle küme düşen Rizespor'da, komşu şehir Trabzon'a büyük tepki var.

        2

        Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan ve teknik direktör Hikmet Karaman, Trabzonspor camiasına yönelik olarak sert açıklamalar yaptı.

        3

        İşte o açıklamalar:

        4

        Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan: Bu şehir bugünü unutmayacak artık. 100 yıl geçse de, Rize bunu unutmaz. Çok üzüldük tabi ama hayat devam ediyor.

        5

        Metin Kalkavan: Bu çocuklar ligde kalmayı hak etti. Çok fazla eksiğimiz vardı. Bugün bile 6 eksikle geldik. Futbolda böyle şeyler var.

        6

        Kalkavan: Şans geldi bize ama olmadı. Çok daha kuvvetli geliriz. Bu şehir, bugünü unutmayacak artık. Geldiğimden beri dostluk geliştirmek için uğraşıyorum ama bu şehir bunu unutmaz.

        7

        Kalkavan: Yenilmek önemli değil. Son haftalarda performansımızı konuşmaya pek gerek yok. Sadece bu şehrin bunu unutmayacağını söyleyebilirim. Ortalama olarak 4 yılın en iyi futbolunu oynamış olabiliriz.

        8

        Kalkavan: Şansızlık yaşadık, futbolun içinde olur böyle şeyler. Ama sadece sizin elinizde değil böyle şeyler. İki şehir arasındaki spor dostluğunu geliştirmek için çok uğraştım ama artık bitti.

        9

        Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman: Üstümüzdeki iki takım da Trabzonspor'u Trabzon'da yendi. Bu şehir, bunu unutmayacak. Rakibimizin yarısı eksik, bir hedefi yok.

        10

        Karaman: Ama bize karşı nasıl oynadıkları ortada. Yüzyıllar geçse de bu şehir bunu asla unutmayacak. Komşuluk farklı şey. Çok emek verdim ama bu emeği hak etmiyor. Böyle şeyler söylemek tarzım değil ama bu unutulacak gibi değil.

        11

        Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap da sosyal medyadan tepki gösterenler arasındaydı.

        12

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Davut Kavranoğlu ise maç sonrasında sosyal medyadan açıklama yaptı.

        13

        Kavranoğlu yaptığı 2. paylaşımda ise Trabzonspor'un şike yaptığını ima etmediğinin altını çizdi.

        14

        Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Aykut Ferah da Trabzonspor'a yönelik eleştirilerde bulundu.

        15

        İki kentin dostluğu adına büyük mücadeleler verdiklerini anlatan Ferah, "Bu şehir bunu unutmayacak. Biz yönetim olarak Trabzon ile dostluğu yükseltemeye çalıştık. Bütün emekler boşunaymış." ifadelerini kullandı.

        16

        Ferah sözlerine "Bir takım kaybedebilir, ama mücadeleni edersin. Hiç maç oynamadan kaybetmek Trabzon'a yakışmadı. Biz Trabzon sayesinde düştük. Bu ayıp onlara yeter" cümleleriyle devam etti.

        17

        RİZESPORLU YÖNETİCİDEN ŞİKE SUÇLAMASI
        DHA'da yer alan habere göre Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Remzi Kazmaz ise, "Karadeniz ruhu yok. Rize aynı durumda olsa paşalar gibi oynardı. Şikeci Trabzon. Fenerbahçe'yi ağzından düşürmüyorlar ama, kendileri şike yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

        18