Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu FIFA'dan Katar açıklaması - Futbol Haberleri

        Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ile Mısır'ın 'terörizm ve aşırılıklardan korunmak' gerekçesiyle aldığı Katar'la diplomatik ilişkilerini kesme kararı, FIFA'da da yankı buldu.

        FIFA, Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası finalleriyle ilgili kısa bir açıklama yaptı.

        Katar'da düzenlenecek FIFA 2022 Dünya Kupası'nın yerel organizasyon komitesiyle bir araya gelen FIFA toplantının içeriğinin, Katar'ın içinde bulunduğu 'politik sorunlar' değil, olağan görüşmelerden biri olduğunu belirtti.

        Ancak Katar Dünya Kupası Organizasyon Komitesi ile Asya Futbol Konfederasyonu yorum yapmaktan kaçındı.

        Toplantıyla ilgili gündem yaratacak açıklama ise Almanya Futbol Federasyonu'ndan geldi. Federasyon Başkanı Reinhard Grindel yaptığı açıklamada: "Bölgedeki, özellikle Katar'daki bu yeni ve karışık politik durumu federal devletle görüşeceğiz. Böyle durumlarda tabii ki UEFA'yla yakın iletişim içerisinde olacağız. Dünya Kupası'nın başlamasına daha 5 yıl var. Bu süreçte öncelik, boykot tehditleri değil politik çözümler olmalı." ifadelerini kullandı.

        Aynı zamanda FIFA konsey üyesi de olan Grindel, "Ancak bir şey çok açık. Futbol dünyası, terörü aktif olarak destekleyen ülkelerde büyük turnuvalar oynanmaması gerektiği konusunda hemfikir olmalı." diyerek sözlerini noktaladı.

        (Reuters)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ