Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Barcelona'dan Neymar açıklaması - Futbol Haberleri

        Paris Saint-Germain, birçok futbol otoritesince yüzyılın transferi olarak görülen Neymar hamlesinde mutlu sona ulaşmak üzere... Uzun süredir gündemi meşgul eden transferde sıcak bir gelişme yaşandı. Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Barcelona'da Neymar, bu sabahki antrenmana katılmadı ve yaklaşık 30 dakika sonra tesislerden ayrıldı.

        France Football, Neymar'ın PSG'ye imza atmak üzere olduğunu öne sürerken Radio Catalunya Brezilyalı oyuncunun takım arkadaşlarıyla vedalaştığını ve "Aileme bakmak zorunda olduğum için PSG'ye gidiyorum" dediğini iddia etti.

        REKLAM

        Barcelona da konuyla ilgili olarak bir resmi açıklama yaptı ve Neymar'ın tesislerden ayrıldığını doğruladı. Katalan ekibininaçıklamasında "Neymar, teknik direktörden izinli olarak bugünkü antrenmana katılmadı." ifadeleri yer aldı.

        BARCELONA'DAN BİR AÇIKLAMA DAHA

        İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona, Brezilyalı futbolcusu Neymar'ın bu sabah ayrılma kararını kulübe bildirdiğini doğruladı.

        Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, 25 yaşındaki futbolcunun, aynı zamanda menajeri de olan babasıyla birlikte sabah saatlerinde kulübe geldiği ve ayrılma kararını yöneticilere ilettiği kaydedildi.

        Açıklamada ayrıca, futbolcuya serbest kalma bedelinin 222 milyon avro olduğunun hatırlatıldığı ve geçen sezon gerçekleşen sözleşme yenilenmesi nedeniyle doğabilecek ekstra ödeme bedelinin çözüm bulunana kadar noter yoluyla güvencede tutulacağı bildirildi.

        Katalan ekibi, yıldız futbolcunun geçici bir izinle antrenmanlara katılmayacağı bilgisini de paylaştı.

        MESSI, NEYMAR'A VEDA ETTİ

        Arjantinli yıldız Instagram hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Tüm bu yılları seninle paylaşmak büyük mutluluktu. Bundan sonraki hayatında bol şans."

        https://www.instagram.com/p/BXSt62SFYWj/?taken-by=leomessi

        DOHA'DA BASINA TANITILACAK

        PSG'nin Neymar transferi için Barcelona'nın sözleşmesine eklediği 222 milyon Euro'luk serbest kalma bedelini ödeyeceği, oyuncuya da 100 milyon Euro imza parası vereceği belirtiliyor. Brezilyalı futbolcunun Katar'ın başkenti olan Doha'da basına tanıtılması bekleniyor.

        PSG bu transferi gerçekleştirdiği takdirde, Neymar dünyanın en pahalı transferi olacak. Transfer rekorunu geçtiğimiz yıl, Manchester United, Pogba'yı kadrosuna katarak kırmıştı. Pogba, Juventus'tan 105 milyon Euro karşılığından Manchester United'a imza atmıştı.

        Neymar, Instagram hesabından bir paylaşımda bulundu: İhtiyacım olduğu için söylemiyorum fakat her koşula adapte olmayı öğrendim. Varlığı da yokluğu da bilirim. Aç ya da tok olsam da her şeyim olsa ya da hiçbir şeyim olmasa da mutlu bir şekilde yaşamanın sırrını öğrendim

        La Liga Başkanı Javier Tebas, geçen günlerde yaptığı açıklamada bu transferin UEFA'nın Finansal Fair-Play kriterlerine engel olduğunu ifade etmişti.

        LA LİGA BAŞKANI TEBAS: Bu transferi UEFA'ya şikayet edeceğiz. Eğer UEFA bir şey yapmazsa çözümü İsviçre ve Brüksel yargılarında arayacağız. Bu, sadece Neymar'la ilgili bir durum da değil, çok önceden planladığımız bir şey. Şu an tehlikede olan sadece Barcelona değil, İspanyol futbolu! Bugün Barcelona'ya olan yarın Real Madrid, Atletico Madrid ya da bir başka kulübün başına gelebilir.
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ