Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray, Jason Denayer transferini KAP'a bildirdi - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray, daha önce İstanbul'a getirdiği ve sağlık kontrollerinden geçirdiği Jason Denayer'in kiralık transferinin resmiyete döküldüğünü Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamayla duyurdu. Galatasaray, 1 yıllığına kiraladığı Denayer için Manchester City'e toplamda 500 bin Euro,Belçikalı savunma oyuncusuna ise 1 milyon 359 bin Euro garanti ücret ödeyecek.

        Sarı-kırmızılıların KAP'a yaptığı bildirimde şu ifadeler yer aldı;

        "Profesyonel futbolcu Jason Gregory Denayer ve kulübü Manchester City FC ile oyuncunun geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun kulübüne 210.000 Euro tutarında geçici transfer ücreti ile kiralama süresi içerisinde Türkiye'deki imaj hakları için 290.000 Euro olmak üzere toplam 500.000 Euro ödenecektir. Futbolcuya ise 2017-2018 futbol sezonu için 1.359.000 Euro sabit transfer ücreti ve takımın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig müsabakalarında alacağı her bir puan için 4.000 EUR prim ödeyecektir."

        "BURAYA DÖNMEK İÇİN ÇOK UĞRAŞ VERDİM"

        Daha önce 2015-16 sezonunda da Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Denayer, transfer sürecini kulüp televizyonuna anlattı. Galatasaray'a dönmek için uğraş verdiğini belirten Belçikalı savunmacı, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Buraya dönmek benim 2 senemi aldı. Bundan dolayı çok sevinçliyim. İki senelik zor bir süreçti bu. Manchester City beni farklı takımlara kiralamak istedi. Bu sene de beni İspanya’ya göndermek istiyorlardı. Fakat ben buna karşı çıktım ve Galatasaray’a dönmek için elimden gelen her şeyi yaptım. Ve sonucu elde ettim, şu anda buradayım” dedi.

        Jason Denayer, Galatasaray’daki hedefini “Benim buradaki öncelikli hedefim ligde şampiyonluğa ulaşmak ve ilerleyen sene Şampiyonlar Ligi’ne katılmak” şeklinde aktarırken yeniden 64 numaralı formayı giyecek olmasıyla ilgili de “Daha önceden 64 numarayı neden giydiğimi açıklamıştım. Şimdi de aynı nedenler geçerli. Yine 64 numarayı giyeceğim” ifadelerini kullandı.

        Son olarak taraftara da mesaj veren Belçikalı savunma oyuncusu “Stadımızdaki maçları seyrettim ve stadın dolu olduğunu gördüm. Bundan sonraki maçlarda da yine taraftarımızın gelip aynı şekilde stadı doldurmasını diliyorum” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ