Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş ''Benim de ismimi stada yazarsınız'' - Beşiktaş Haberleri

        Kulüp tarihinde yaptığı ilklerle adından söz ettiren Beşiktaş, dünyada benzerleri olan ancak Türkiye’de uygulanmayan bir yeniliğe daha imzasını attı...

        Gazete Habertürk'ten Kartal Yiğit'in haberine göre Vodafone Park’ı ‘Şeref Turu’ adı altında taraftarına gezdirme imkanı sunacak olan Siyah-Beyazlılar, bu organizasyonun lansmanını dün gerçekleştirdi. Basın mensuplarına bilgi veren Orman, “Stadı açarken stadı gezdirecek bir tur yapılması projeler arasında vardı. Çok yüksek kombine oranıyla oynuyoruz. Stada gelenler aynı insanlar olunca Beşiktaşlılar tarafından talep edilen bir şeydi statta gezmek. Turistik bir bölgede olduğumuzdan turistlerin de gezmesi için bir talep olmakta.

        REKLAM

        Müzeden sonra stat turu da hafta sonu itibarıyla başlayacak. Avrupa’daki büyük kulüplerde olduğu gibi ücret karşılığı özel rehber eşliğinde gezme imkanı sağlıyoruz. Tur yaklaşık 1.5 saat sürmekte. Soyunma odaları, 114 yıllık tarihinde emekleri olan futbolcuların, teknik direktörlerin, camiaya hizmet eden kişilerin, aldığımız skorların da olduğu bir tur olacak” diye konuştu.

        OĞUZHAN VE OLCAY’IN DA İSİMLERİ YAZILACAK

        Beşiktaş’ın unutulmaz 10 numaralarının isimlerinin yazılı olduğu alanda ise ilginç diyaloglar yaşandı... Başkan Fikret Orman basın mensupları ile yaptığı sohbette, “Geçmişten bugüne iz bırakan 10 numaralı formamızı terleten oyuncularımızın isimlerini buraya yazdık. Bunların devamı gelecek. Mesala Oğuzhan ve Olcay Şahan’ın da isimleri futbolu bıraktıktan sonra buraya yazılacak. Ben de başkanlığı bıraktıktan sonra benim de ismimi artık buraya yazarsınız” ifadelerini kullandı.

        ÜÇ BOYUTLU SEBA HEYKELİ

        Başkan Orman konuşmasının ardından basın mensupları ve konuklara stadın dizayn edilmiş yeni halini gezdirdi. Gezinin dikkat çeken bölümleri arasında basın tribünü koridorları, tarihi anların resmedildiği merdiven ve duvarlar, soyunma odaları ve müzeye eklenen yeni bir özel bölüm bulunuyor.

        Bu bölümde Merhum Onursal Başkan Süleyman Seba’nın Akaretler Yokuşu’ndaki eski kulüp binasında bulunan odasının canlandırıldığı 3D teknolojisi ile yapılan heykeli bulunuyor. Telefonda Seba’nın sesi Şeref Turu’nda Siyah-Beyazlı taraftarları ve futbolseverleri ilginç sürprizler de bekliyor... Onursal Başkan Süleyman Seba için hazırlanan alanda duvarın üzerinde bulunan 3 telefondan merhum başkanın sesi dinletiliyor. Telefonu kaldırıp kulağına götüren ziyaretçiler, merhum başkan Seba’nın kayda alınmış konuşmasını duyabilecekler.

        'ŞEREF TURU' YARIN BAŞLIYOR

        Vodafone Park’ta 8 eylül Cuma günü başlayacak Beşiktaş JK Şeref Turu’na katılan sporseverler, isme özel katılım sertifikası alacak. Pazartesi hariç haftanın her günü 10.0017.00 saatlerinde gerçekleştirilecek tur, 6 yaşından küçükler için ücretsiz olurken, tam bilet 25, 6-14 yaş çocuklar, öğrenciler ve 65 yaş üstü sporseverler için 15 lira olarak belirlendi. Beşiktaş JK Şeref Turu ve Beşiktaş JK Müze gezisi olarak sunulan kombin biletlerin fiyatları ise indirimli 25, tam 35 lira olacak.

        ''ABD'YE GİDEN İLK KULÜP BİZİZ''

        Türkiye’deki ilkleri her zaman kendilerinin yaptığını vurgulayan başkan Fikret Orman, Çin kampı için yapılan eleştirilere de ilginç bir bilgi ile yanıt verdi... Orman, Vodafone Park’ta sergilenen bir resime işaret ederek, “Çin’e gittik diye eleştiriyorlar ama biz ilklerin takımıyız. Bakın zamanında ilk olarak ABD’ye de bizim takımımız gitti” yorumunu yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ